Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Co jest nie tak w pluginie ?


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mistrzunio1916

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.08.2012 11:28

Jako iż dopiero uczę się pisać pluginy, prosiłbym, żebyście pokazali mi co jest nie tak w pluginie. Nie chcę gotowego wzorca tylko wytłumaczcie mi co jet nie tak, oto kod:
/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <fun>
#include <cstrike>

#define PLUGIN "Chowany"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Mistrzunio1916"
#define TEKST "Chowany do uzycia tylko dla CT"

new time_s = 60


public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR);
register_clcmd("say /chowany", "Chowany");

}
public Chowany (id)
{
if(cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_T)
client_print(id, print_chat, TEKST)
return PLUGIN_HANDLED
}
else if(cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_CT)
{
set_user_health(id, 10000)
set_user_maxspeed(id, 0.1)
set_hudmessage(255, 0, 0, -1.0, 0.1, 0, 6.0, 7.0)
show_hudmessage(id, "Dzisiaj jest chowany^n Klawisze gonia za %i", time_s)
--time_s
if(time_s>1){
set_task(1.0, "Chowany", id)
}
else
{
odmrozenie(id);

}
return PLUGIN_CONTINUE
}


public odmrozenie(id)
{
if(cs_get_user_team(id) == CS_TEAM_CT)
set_user_maxspeed(id, 0.0)
}
else (cs_get_user_tem(id) == CS_TEAM_T)
{
set_user_maxspeed(id, 0.1)

return PLUGIN_HANDLED
}
}

  • +
  • -
  • 0

#2 Nesty

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:24
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 10.08.2012 13:31

Opis krótki:
Spoiler


Gotowiec:

Spoiler

Użytkownik Nesty edytował ten post 10.08.2012 13:31


#3 Mistrzunio1916

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.08.2012 13:52

Wielkie dzięki, tylko jakbyś mógł mi jeszcze to wyjaśnić:
if(time_s > 0){
set_task(1.0, "ile_chowany", id)
}
else
{
zamrozenie(id);
remove_task(id)
}
}
}

  • +
  • -
  • 0

#4 Nesty

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:24
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 10.08.2012 14:03

Tutaj popełniłem mały błąd, masz gotowca a w nim opis:

Spoiler

Użytkownik Nesty edytował ten post 10.08.2012 14:05


#5 Mistrzunio1916

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.08.2012 14:23

Wielkie dzięki
Można zamknąć.
  • +
  • -
  • 0

#6 Nesty

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:24
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 10.08.2012 14:45

set_hudmessage 7.0 zmień na 1.0

#7 Mistrzunio1916

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.08.2012 20:05

Jest jeszcze problem, gdy jestem w CT i naciskam "W" Czas maleje i mogę szybko biegać.
  • +
  • -
  • 0

#8 Nesty

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:24
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 10.08.2012 20:39

Napisz mi co ma się stać w trakcie napisania /chowany oraz jak upłynie czas, wtedy rozwiążę Twój problem.

#9 Mistrzunio1916

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.08.2012 20:43

Po wpisaniu /chowany CT przez 60sekund nie może się ruszać i dostaje 10000, po 60 sekundach odkopuje/odmraża CT i zakopuje/zamraża TT. Dodam, że jak zmienisz broń to wychodzisz z zamarzania/zakopania.
  • +
  • -
  • 0

#10 Nesty

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:24
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 10.08.2012 21:51

Spoiler


sprawdzaj :) Może być problem z odliczaniem - w razie co pisz.

Użytkownik Nesty edytował ten post 10.08.2012 21:56


#11 Mistrzunio1916

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 11.08.2012 11:05

Więc tak, w dalszym ciągu jak zmienisz broń to wychodzisz z stanu zamarzania, po 60sekundach nie zamarza TT.
  • +
  • -
  • 0

#12 Nesty

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:24
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 11.08.2012 11:11

Dobra, źle zrobiłem w ostatniej funkcji zamiast CS_TEAM_CT to było T.

Spoiler
i musi działać.

#13 Mistrzunio1916

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:28
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 11.08.2012 11:29

Nie działa, bo nie zamraża TT :(
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych