Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pobranie wartości z tabeli MySql


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 HaCu

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 126
Zaawansowany

  • Postów:143
  • GG:
  • Imię:Alan
  • Lokalizacja:Biała
Offline

Napisano 02.08.2012 09:18

jak w pluginie sprawdzic czy np. tabela "test" ma wartosc 1?
  • +
  • -
  • 0

#2 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 02.08.2012 09:37

Raczej chodziło Ci czy kolumna test ma wartość 1, a nie tabelka ;)
new g_Nick[33][64]
new g_Test[33]

public sql_load(id)
{
    new szTemp[512],data[1]
    data[0] = id
    formatex(szTemp,charsmax(szTemp),"SELECT * FROM `Tabelka` WHERE `nick` = '%s'",g_Nick[id])
    SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple,"check",szTemp, data, sizeof(data))
}

public check(failstate, Handle:query, error[],errcode, data[], datasize)
{
    if(failstate != TQUERY_SUCCESS)
    {
        log_amx("<Query> Error: %s", error)
        return
    }
    new id = data[0]

    if(SQL_NumRows(query))
    {
        g_Test[id] = SQL_ReadResult(query, SQL_FieldNameToNum(query,"test"))

        if(g_Test[id] == 1)
            //funkcja(id)
    }
}
w client_authorized musisz pobrać nick gracza do zmiennej globalnej i wywołać sql_load(id), taki pseudokod jak będziesz chciał to podrzucę Ci cały plugin z sprawdzaniem tego itp. ;)
  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#3 HaCu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 126
Zaawansowany

  • Postów:143
  • GG:
  • Imię:Alan
  • Lokalizacja:Biała
Offline

Napisano 02.08.2012 11:00

ale mi nie jest potrzebny nick gracza ani sid czy ip.

Chce poprostu pobrac z tej kolumny "test" wartosc i jesli bedzie na 1 to wykona sie czynnosc

I możesz od razu mi zrobic ta funkcje? tylko passow do tej bazy nie rob na cvarow.
I jeszcze jedno pytanie jak zabespieczyc taka baze przed wyciagniecia hasla itd. z pluginu .amxx
  • +
  • -
  • 0

#4 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 02.08.2012 11:09

Dałem Ci kod który sprawdza czy kolumna test = 1, u gracza o nicku = uznajmy speedkill, jeżeli jest to wywoła się //funkcja(id) oczywiście jeżeli usuniesz komentarz ( // ). Co do cvarów i zabezpieczenia możesz stworzyć cvar i dodać do niego trzeci parametr FCVAR_PROTECTED
register_cvar("test_host", "localhost", FCVAR_PROTECTED)

  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych