Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
Modyfikacja

Dodanie kolumny w medalach (mysql)

Modyfikacja

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 Filip1512

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 30.07.2012 11:14

Cześć,
http://amxx.pl/topic...medale-ranking/

mógłby ktoś zaedytować ten plugin tak, żeby był zapis punktów na SteamID? I żeby w bazie danych obok SteamID pisał od razu nick..
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#2 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 01.08.2012 20:11

reff, naprawdę mi to potrzebne, moge odpłatnie <_< (paypal)
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#3 MBCYC

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:78
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 01.08.2012 20:14

Jeżeli się nie mylę wystarczy w pliku .sma zmienić cvary zamiast tych co są to medale_SteamID, medale_login, medale_ip
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika


Dołączona grafika

#4 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.08.2012 11:48

Cvary nie mają nic do tego, tu potrzeba edycji, dodania kolumny oraz zsynchronizowania z inną, a ja nie potrafię tego zrobić.

Nadal aktualne i mogę zaplacić (paypal)

Użytkownik aerocell edytował ten post 02.08.2012 11:49

  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#5 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 02.08.2012 12:19

Cvary nie mają nic do tego, tu potrzeba edycji, dodania kolumny oraz zsynchronizowania z inną, a ja nie potrafię tego zrobić.

Nadal aktualne i mogę zaplacić (paypal)

Jeśli tabela z medalami nie istnieje po prostu odpal plugin, jeśli istniej wykonaj zapytanie w phpMyAdmin:

ALTER TABLE `medale` ADD `sid` VARCHAR( 34 ) NOT NULL AFTER `nick`;

speedkill (02.08.2012 12:26):
Portek, a wziąłeś pod uwagę ładowanie top15 ? Ponieważ medale to były uznajmy kolumny 3,4,5 a teraz jak dodałeś sid to powiększy się o jeden ;)

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#6 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.08.2012 13:04

speedkill - to co podałeś w załączniku powinno działać, tak?

Zdziwiło mnie trochę, że po skompilowaniu waży mniej niż oryginalny plugin, no ale sprawdzę.. :)

Więc to co dał portek to nie działa, nawet /medale nie działa a w db nie utworzyły się żadne kolumny..
Może źle cvary ustawiłem?

Co mam wpisać tutaj?
medale_dbname
Bo ja wpisałem tą pierwszą bazę danych, co wyświetla się po lewej stronie tj.

TUTAJ_NAZWA (0)
information_schema (28)

chattime jest na 5, restart serwera jest konieczny, czy wystarczy zmienić mapę?:P
speed, może Ty coś wymyślisz :)
speedkill (02.08.2012 12:41):
Ja nic nie dałem, Portek to dał ;)

  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#7 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 02.08.2012 13:14

Więc to co dał portek to nie działa, nawet /medale nie działa a w db nie utworzyły się żadne kolumny..

Super, fajnie że nas poinformowałeś o tym. Nie zmieniałem zapisu, zmieniłem jedynie wzór odpytywania bazy, czyli identyfikatorem jest SteamID, a nie nick.


speedkill[/url]' timestamp='1343906340' post='439656']
Portek, a wziąłeś pod uwagę ładowanie top15

Racja, nie wziąłem ^^ Więc w załączniku poprawka.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 2

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#8 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.08.2012 13:42

Ok działa, ale nie pobiera steam id...

Jeśli to aż takie wymagajace, to prosiłbym poprostu o to, zeby zamiast nicku pisal steam id....

Użytkownik aerocell edytował ten post 02.08.2012 14:00

  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#9 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 02.08.2012 14:01

Pokaż jak stworzyła Ci się tabelka w bazie danych.
  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#10 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.08.2012 14:21

Pokaż jak stworzyła Ci się tabelka w bazie danych.


Już nie trzeba, ale dam screena :)

Dołączona grafika

http://img209.images...pldbtabelka.png

Wcześniej nie utworzyła się kolumna sid, ale po wyczyszczeniu tabeli i wyłączeniu/włączeniu pluginu już jest.
Teraz pytanie - czy wraz ze zmianą nicku w grze będzie tworzony nowy id w tabelce, czy poprostu osoba z danym steam_id będzie miała zaktualizowany nick?


ps. co zrobić, żeby jakoś urozmaicić top15 medali? chciałbym dodać tło i czcionke zmienić :)

len = formatex(gData, charsmax(gData), "<body bgcolor=#000000><font color=#FFB000><pre>%2s %-22.22s %6s %8s %8s %5s^n", "#", "Nick", nazwy[0], nazwy[1], nazwy[2], "Suma");


tutaj dodawać w htmlu ?

Użytkownik aerocell edytował ten post 02.08.2012 14:27

  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#11 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 02.08.2012 14:28

Zapis jest na steam_id, więc nick tylko się zmieni w bazie. Osobie z jakimś tam steam_id zaaktualizuje się nick, tak samo jak ilość medali fragów, etc. ;)
  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#12 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.08.2012 14:30

Zapis jest na steam_id, więc nick tylko się zmieni w bazie. Osobie z jakimś tam steam_id zaaktualizuje się nick, tak samo jak ilość medali fragów, etc. ;)


Ok, a odpowiedz jeszcze na 2-gą część postu, bo teraz zaedytowałem :P
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#13 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 02.08.2012 14:33

ps. co zrobić, żeby jakoś urozmaicić top15 medali? chciałbym dodać tło i czcionke zmienić :)

len = formatex(gData, charsmax(gData), "<body bgcolor=#000000><font color=#FFB000><pre>%2s %-22.22s %6s %8s %8s %5s^n", "#", "Nick", nazwy[0], nazwy[1], nazwy[2], "Suma");


tutaj dodawać w htmlu ?

Tak, a dokładniej to
"<body bgcolor=#000000><font color=#FFB000>

  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#14 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.08.2012 14:37

ps. co zrobić, żeby jakoś urozmaicić top15 medali? chciałbym dodać tło i czcionke zmienić :)

len = formatex(gData, charsmax(gData), "<body bgcolor=#000000><font color=#FFB000><pre>%2s %-22.22s %6s %8s %8s %5s^n", "#", "Nick", nazwy[0], nazwy[1], nazwy[2], "Suma");


tutaj dodawać w htmlu ?

Tak, a dokładniej to
"<body bgcolor=#000000><font color=#FFB000>


gdy zmieniłem to na

<body background="LINK DO ZDJECIA"><font color=#FFB000>


To wyskoczył mi błąd przy kompilacji, coś dotyczącego cudzysłowia, ale gdy usunalem to juz działa :D
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#15 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 02.08.2012 14:42

Nie możesz dać "" ponieważ kompilator myśli, że kończysz funkcję przed " musisz dodać ^ np.
<body background=^"LINK DO ZDJECIA^"><font color=#FFB000>

  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#16 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.08.2012 14:47

Ok rozumiem, dzięki :P

Teraz jeszcze taki mały błąd, albo przeoczenie

Dołączona grafika

http://img9.imagesha...top15medale.png

Można by to zmienić na to, żeby pisał nick ?:) i czemu STEAM_ID_LAN jest brany pod uwagę parę razy?
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#17 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 02.08.2012 14:59

Znajdź
SQL_ReadResult(query, 1, nick, 32);
Zamień na
SQL_ReadResult(query, 2, nick, 32);

  • +
  • -
  • 1

If you can dream it, you can do it.


#18 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.08.2012 15:06

Znajdź

SQL_ReadResult(query, 1, nick, 32);
Zamień na
SQL_ReadResult(query, 2, nick, 32);


A czemu steam_id_lan jest brany pod uwagę pare razy? Mogę poprostu skasować te 3 rekordy i zostawić 1? :P

Dołączona grafika

http://img853.images...amxxplbugdb.png
  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!

#19 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 02.08.2012 15:13

A czemu steam_id_lan jest brany pod uwagę pare razy? Mogę poprostu skasować te 3 rekordy i zostawić 1? :P

Poprostu skasuj wszystkie. Możesz też wrzucić coś takiego do funkcji Wyczysc(id):


public Wyczysc(id) {
for(new i = 0; i < staty; i++)
gStaty[i][id] = 0;

formatex(gQuery, charsmax(gQuery), "DELETE FROM `medale` where `sid`='STEAM_ID_LAN';";
SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple, "handleStandard", gQuery);
}


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#20 Filip1512

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:641
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 02.08.2012 15:15


A czemu steam_id_lan jest brany pod uwagę pare razy? Mogę poprostu skasować te 3 rekordy i zostawić 1? :P

Poprostu skasuj wszystkie. Możesz też wrzucić coś takiego do funkcji Wyczysc(id):


public Wyczysc(id) {
for(new i = 0; i < staty; i++)
gStaty[i][id] = 0;

formatex(gQuery, charsmax(gQuery), "DELETE FROM `medale` where `sid`='STEAM_ID_LAN';";
SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple, "handleStandard", gQuery);
}




Po kodzie odczytuje, że będzie usuwało wszystkie steam_id_lan tak ?:P Czyli to będzie dobra opcja :)
A co z NS'ami którzy mają wygenerowany sid przez dproto?


//edit

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

Error: Expected token: ",", but found ";" on line 101

1 Error.
Could not locate output file C:\Documents and Settings\Filip\Pulpit\Untitled.amx (compile failed).

Użytkownik aerocell edytował ten post 02.08.2012 15:27

  • +
  • -
  • 0
Filip / `NN
Wymuszanie rate'ów co spawna - update v2.1!





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Modyfikacja

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych