Modele Broni Na Serwer
TaRoNe
17.07.2012
Witam mam pytanie jak wgrać modele broni na serwer?
Mam plugin który to podmienia tworze nowy folder do modeli np. new i tam je wrzucam i w new_weapom ini dodaje ścieżkę starego i nowego modelu.
I Teraz mam pytanie czy w tej ścieżce mam podawać nie wiem jak to powiedzieć modele z początkiem v,p,w bo nie wiem. We wszystkich poradnikach jest podane że tylko jedna ścieżka np z początkiem v ale w modelu mam z tymi trzeba co mam zrobić ?
Mam plugin który to podmienia tworze nowy folder do modeli np. new i tam je wrzucam i w new_weapom ini dodaje ścieżkę starego i nowego modelu.
I Teraz mam pytanie czy w tej ścieżce mam podawać nie wiem jak to powiedzieć modele z początkiem v,p,w bo nie wiem. We wszystkich poradnikach jest podane że tylko jedna ścieżka np z początkiem v ale w modelu mam z tymi trzeba co mam zrobić ?
GabrieL
17.07.2012
Jeżeli podmieniasz modele v_ to robisz ścieżkę np.
"models/v_deagle" "models/new/v_deagle"
i jak podmieniasz modele p_ czy w_ robisz tak samo.
czyli pod:
dodajesz kolejną linijkę .
"models/p_deagle" "models/new/p_deagle"
Tak samo przy modelu w_
jeżeli nie posiadasz modelu w_ bądź p_ to nie dodajesz tych linijek.
i jak podmieniasz modele p_ czy w_ robisz tak samo.
czyli pod:
dodajesz kolejną linijkę .
"models/p_deagle" "models/new/p_deagle"
Tak samo przy modelu w_
jeżeli nie posiadasz modelu w_ bądź p_ to nie dodajesz tych linijek.
Blood Angel
18.07.2012
v_ - są to modele które widzi gracz z firstperson (pierwszej osoby)
w_ - są to modele leżące na ziemi
p_ - są to modele które widać u gracza patrząc na niego (nie z pierwszej osoby, nie wiem jak to opisać
)
w_ - są to modele leżące na ziemi
p_ - są to modele które widać u gracza patrząc na niego (nie z pierwszej osoby, nie wiem jak to opisać

dasiek
18.07.2012
są to modele które widać u gracza patrząc na niego (nie z pierwszej osoby, nie wiem jak to opisać
)
jak Patrzysz ze Specta albo przechodzisz obok gracza to widzisz model broni właśnie p_
TaRoNe
18.07.2012
I jeszcze jedno podmieniłem te model wszystko działa, ale nie mam dzwięku np ładowania magazynku jak zrobić żeby ten dzwięk był? może być że starych modeli ten dzwiek
Blood Angel
18.07.2012
Jeśli podmieniłeś modele to dźwięki się nie zmieniły. Wszystkie odgłosy strzelania/ładowania powinny być standardowe. Jak ktoś nie słyszy to możliwe że ma wyciszony dźwięk w grze.
TaRoNe
19.07.2012
Ale nie mam tych drzwięków, jest dzwięk braku amunicji ale nie ma dzwieku przeładowywania.
Blood Angel
19.07.2012
...
A to masz tylko u siebie na serwerze czy ogólnie? Jeśli ogólnie to widocznie nie masz tego dźwięku w plikach (ale wtedy pobrało by się automatycznie z serwera).
A to masz tylko u siebie na serwerze czy ogólnie? Jeśli ogólnie to widocznie nie masz tego dźwięku w plikach (ale wtedy pobrało by się automatycznie z serwera).