Tak jak w temacie jak osłabić globalne skille ?
Chodzi mi o to że chce osłabić skill pokemona którego aktualnie nie używamy.
Przykład.
Rapidash jest pokemonem globalnym.
Gram rapidashem - skill działa normalnie
Gram innym pokemonem lecz mam rapidasha przy sobie - skill jest o połowę słabszy.
Mam nadzieje że mnie zrozumieliście.
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03.07.2012 08:29
Tak wiem co to globalny skill ; )
W skill_defines.inl masz dużo definicji związanych ze dmg, zasięgiem itd. skilla.
Dam do przykładu mojego globalnego skill'a Voltorba Expolsion:
EXPLOSION_DAMAGE - maksymalne obrażenia wybuchu
Jeśli zmienisz 500 na większą liczbę to będzie miał dalszy zasięg, jeśli na mniejszą to mniejszy. To samo z obrażeniami, zmienisz 100 na większą to zada więcej, a jak zmienisz na mniejszą to zada mniej ; )
Po zmianach kompilujesz pokemod'a i gotowe.
BTW. "osłabić" czyli ? Przedłużenie skilla, usunięcie go czy co ? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem ; )
W skill_defines.inl masz dużo definicji związanych ze dmg, zasięgiem itd. skilla.
Dam do przykładu mojego globalnego skill'a Voltorba Expolsion:
#define EXPLOSION_RADIUS 500 //radius of voltorb's explosion #define EXPLOSION_DAMAGE 100 //max damage of voltorb's explosionEXPLOSION_RADIUS - zasięg wybuchu
EXPLOSION_DAMAGE - maksymalne obrażenia wybuchu
Jeśli zmienisz 500 na większą liczbę to będzie miał dalszy zasięg, jeśli na mniejszą to mniejszy. To samo z obrażeniami, zmienisz 100 na większą to zada więcej, a jak zmienisz na mniejszą to zada mniej ; )
Po zmianach kompilujesz pokemod'a i gotowe.
BTW. "osłabić" czyli ? Przedłużenie skilla, usunięcie go czy co ? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem ; )
Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !
Napisano 03.07.2012 08:56
Chodzi mi o to że gdy nie używamy naszego globalnego pokemona jako głównego jego licznik wszystkiego jest dzielony przez dwa.
[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pokemod
PokeMod
Plugin Rynek PokeModNapisany przez ^^DeeD^^, 05.11.2022 ![]() |
|
![]() |
|||
CS:GO
Sezon 2 - PokeMod na InfinityCore.plNapisany przez M4MU7, 20.11.2021 ![]() |
|
![]() |
|||
PokeMod
[PokeMod] Season 3Sezon 3 Napisany przez Xeane, 30.12.2017 ![]() |
|
![]() |
|||
PokeMod
Kompilacja problem oraz edytowanie pokemonaNapisany przez GOOFY P56, 29.09.2017 ![]() |
|
![]() |
|||
Nagranie filmiku promujący serwer/modNapisany przez NiczegoWinien, 20.03.2016 ![]() |
|
![]() |
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych