Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Obrazek w tle


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Na 5tyk

    Godlike

  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 23.06.2012 09:01

Witam. Mam do Was dzisiaj takie pytanko. Jak zrobić obrazek w tle aby można było na nim pisać :)?

Dam kawałki kodu HTML :)

Kod html:
<div class="szukaj"><img src="images/szukaj.png" alt="szukaj"></img></div>


Kod CSS do powyższego przykładu:
.szukaj
{
background-image: url(images/szukaj.png);
background-repeat: no-repeat;
margin-left: 2cm;
margin-top: 1cm
}

(23.06.2012 13:33):
Znacznika <IMG> się nie zamyka :lol:

  • +
  • -
  • 0

#2 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 23.06.2012 09:20

Jeżeli dobrze zrozumiałem, to może użyjesz style w input i po prostu to ustawisz ?
  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#3 Na 5tyk

    Godlike

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 23.06.2012 09:56

Chodzi mi o ty, że jak teraz napisze jakiś tekst pomiędzy img to tekst pojawia się pod lub obok obrazka. a ja chce zeby od razu mozna bylo na obrazku pisać :)
  • +
  • -
  • 0

#4 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 23.06.2012 11:20

To może usuń z tego diva całe <img> i w stylu tej klasy ustaw określoną szerokość i wysokość ?
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#5 Na 5tyk

    Godlike

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 23.06.2012 11:26

Dobra poradziłem sobie. Zrobiłem 2 diva i ustawiłem tak aby się ładnie nakładało :).

Ale łap plusa.
  • +
  • -
  • 0

#6 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 23.06.2012 12:59

Ja bym Ci proponował lepiej ustawić background-image dla diva i pisać w nim, co dusza zapragnie:


<html>
<body>
<div style="
width: 300px;
margin: auto;
margin-top: 200px;
text-align: center;
background-image:url('http://amxx.pl/uploads/imgs/amxx_1325517959__amxx_1325514377__logo_amxx.png');
">
AMXX.pl<br><br>
Unofficial Support
</div>
</body>
</html>


#7 Na 5tyk

    Godlike

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 23.06.2012 14:27

A jak mam

<div class="szukaj"></div>

To mogę dać po
"szukaj" 
te style? I reszte w pliku CSS, bo przecież im większy plik to dłużej się ładuje.


Jak nie wywołam img w divie to nie wyswietla obrazka.
  • +
  • -
  • 0

#8 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 23.06.2012 14:31

Możesz zarówno w znaczniku style jaki i jako opis reguł dla klasy czy to w znaczniku <style> czy w dołączanym pliku, bez znaczenia.
Jeśli masz już plik CSS, to najlepiej w nim te reguły umieścić, po co komplikować sobie życie?

edit. Masz wpisane to tak:
background-image:url('http://amxx.pl/uploads/imgs/amxx_1325517959__amxx_1325514377__logo_amxx.png');
?

#9 Na 5tyk

    Godlike

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 23.06.2012 14:51

.logo
{
background-image: url(images/logo.png);
background-repeat: no-repeat;
margin-left: 13cm;
margin-top: -4.05cm
}


Tak to mam wpisane.

Robię na jakiś swój sposób. Może i nie optymalnie, ale działa :D

Łapaj 2 :plus:.
Nie zauważyłem że trzeba dać '


Dobra i tak nie działa jednak xD. Robię to na swój sposób wieloma próbami i błędami :)
  • +
  • -
  • 0

#10 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 23.06.2012 15:10

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Temat zamknięty na prośbę użytkownika.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL

#11 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10831
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 23.06.2012 18:29

A taki dodatek odemnie
http://html5demos.com/contenteditable
Pozwala użytkownikowi dowolnie edytować tekst w elemencie z tą opcja
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych