Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Zapytanie do give_weapon


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Itachi

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:41
  • Imię:Lukasz
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 21.06.2012 18:00

Zapytanie moje jest takie:

Czy jest mozliwosc, by przy dawaniu broni, wyrzucalo poprzednia?
Czyli jak chce dostac gaila, ale mam famasa, to wyrzuca famasa, albo nie daje gaila?

Albo drugie rozwiazanie:

Co wpisac w konsoli, by wybralo mi slot nr1

Czyli wpisuje jakas komende w konsoli i zamienia mi z noza na slot 1 czyli na m4/ak/itp
  • +
  • -
  • 0

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 21.06.2012 18:28

Czy jest mozliwosc, by przy dawaniu broni, wyrzucalo poprzednia?

client_cmd( id , "drop" ) lub wywołanie odpowiedniej funkcji poprzez hamsandwich

Co wpisac w konsoli, by wybralo mi slot nr1

no właśnie wpisz slot1 :F
  • +
  • -
  • 1

#3 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 22.06.2012 06:53

Co do rozdawania broni, drobne doprecyzowanie: chcesz to zrobić we własnym pluginie, czy w którymś, który rozdaje bronie komendą (jak np. w amx_super)? Jeśli we własnym to w jakich okolicznościach będzie się to działo? Bo tu jest pytanie co z tą drugą bronią zrobić: usunąć z mapy, czy żeby z gracza po prostu wypadła? Również można to pierwsze zrealizować na kilka sposobów (faktyczne wyrzucenie, a następnie usunięcie leżącej broni, albo wyczyszczenie broni gracza, a następnie rozdanie mu od początku odpowiednich). W różnych okolicznościach różne z tych sposobów będą się lepiej spisywały :)

Użytkownik GwynBleidD edytował ten post 22.06.2012 06:56

  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#4 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 22.06.2012 07:29

client_cmd( id , "slot1" );
client_cmd( id , "drop" );
give_item(id,"weapon_galil");

taki kod powienien wywalić broń ze slotu 1 i dać nową.

broń ta jednak pozostanie na mapie. mozna użyc bodajrze fm_strip_user_weapon (nie jestem pewny ale gdzieś widziałem wyrzucanie jednej broni z plecaka)

Użytkownik CheQ edytował ten post 22.06.2012 07:31

  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#5 Itachi

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:41
  • Imię:Lukasz
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.06.2012 14:18

Poprostu chodzi mi, zeby bronie sie nie stackowaly, czyli mam USP daje se digla i by mi wywalilo USP, A jak mam USP, to by wywalilo USP i dalo USP - wiem dziwne ale no coz, takie bugi ;ddd



A tak jak zrobil CHEQ to tez na to wpadlem, lecz sie buguje - nie daje broni, jezeli taka juz mam
A jeszcze jedno pytanie - tak jak GL napisal, jest do Hamsandwich, tylko jak sie nazywa? xdd nigdzie nie moge znależć
  • +
  • -
  • 0

#6 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 23.06.2012 16:23

Co do zbugowania kodu CheQ, bierze się on stąd, że zanim do gracza dojdzie polecenie, że ma broń wyrzucić, serwer już próbuje mu dać nową (client_cmd wysyła komendę i nie czeka, aż gracz ją wykona!). W tym przypadku musisz zrobić warunek dla dania graczowi broni, którą ma i potraktować to inaczej, np uzupełnić amunicję w magazynku ;)
  • +
  • -
  • 1
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#7 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 23.06.2012 16:38

Albo użyć set_task do dodania Po czasie.
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#8 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 23.06.2012 19:02

A jeszcze jedno pytanie - tak jak GL napisal, jest do Hamsandwich

Ham_Item_Drop
  • +
  • -
  • 1

#9 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 23.06.2012 19:50

Wyrzucić broń można w ten sposób
new wpname[32];
get_weaponname(get_user_weapon(id), wpname, 31);
engclient_cmd(id, "drop", wpname);

tylko po prostu trzeba najpierw sprawdzić, czy gracz ma już jakąś broń, ale od tego jest chociażby mój stock w gotowych funkcjach. A żeby się nie bugowało, to po prostu tak jak wyżej, dać taska z małym opóźnieniem na danie broni.
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#10 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 23.06.2012 19:55

I tak lepiej uzyć hamsandwich ponieważ bezpośrednio jest wywoływana funkcja z silnika a nie poprzez komendy
  • +
  • -
  • 0

#11 Itachi

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:41
  • Imię:Lukasz
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 25.06.2012 11:32

dzięki wam xdddd
  • +
  • -
  • 0

#12 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 25.06.2012 11:56

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych