Zastanawiam się nad kilkoma hostingami, ale nie mogę znaleźć żadnych pewnych informacji o żadnym z nich. Konkretniej myślę o firmach takich jak:
GameSol
NetShoot
1shoot1kill
ProGamers
Gry.Wilan
Ceny mniej więcej znam, jednak interesują mnie inne, dość ważne fakty:
- Czy serwer uruchomi się sam w przypadku crashu (dawniej w niektórych hostingach tak było, w niektórych nie, nie wiem, jak jest teraz)
- Pomoc obsługi (głównie chodzi mi o czas reakcji oraz jakość tej pomocy tj. czy obsługa zna się na rzeczy)
- Pingi - Nie wymagam idealnych, wystarczą w granicach 30-50ms, ważny jest dla mnie fakt, czy w hostingach nie ma nagłych 'skoków' tych pingów do znacznie wyższych wartości (miałem już kilka nieprzyjemnych sytuacji dawniej i wolałbym tego uniknąć)
- Stabilność - Czy serwer wytrzyma spore obciążenia i, czy nie będą one wywoływać lagów lub spowolnionej pracy serwa (np. przy zmianie mapy)
- Dodatki - FD/HLTV/Bazy danych - Czy są dostępne, i jeśli tak - czy są darmowe, lub też czy cena jest adekwatna do ich jakości
- Promocje/Współpraca - Czy są atrakcyjne dla potencjalnego klienta (To mnie interesuje tak 'dodatkowo', jeśli na przyszłość miałbym w zamiarze wykupić więcej, niż 1 serwer)
- Serwery testowe - Czy jest możliwość darmowego przetestowania, czy wszystko będzie działać, jak należy
Oczywiście - Mogę zainteresować się też innymi hostingami, ale ważne jest dla mnie opisanie wszystkich powyższych
Z góry dziękuję za wskazówki/prezentacje, oczywiście każdą pomoc nagrodzę +