Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

strtotime Przemiana (odliczanie)

php

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 10.06.2012 21:22

Witam używam funkcji
strtotime
jak przetransportować ją tak aby odliczała ilość dni oraz godzin do końca z bazy danych. W bazie danych również zapisywane jest
strtotime
, + jak zrobić do tego jave aby nie trzeba było odświeżać strony do zmiany czasu.
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#2 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 13.06.2012 06:00

Tutaj nic nie trzeba transportować, tworzysz zmienną przechowującą aktualną zmienną, następnie odejmujesz datę z bazy od aktualnej i wyświetlasz co tylko zechcesz(sekundy, minuty itd.) za pomocą funkcji date();

Chodzi ci o javę czy javascripta? Są to dwa różne języki, nie myl ich. Podejrzewam, że chodziło ci o to drugie, javascript. W takim przypadku nie musisz obliczać pozostałego czasu w PHP. Wystarczy, że przekażesz datę z bazy do Javascripta i będziesz ją sobie zarządzał z postaci JS. W sieci jest pełno przykładów z odliczaniem, np. do nowego roku.
  • +
  • -
  • 1
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#3 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 15.06.2012 21:08

Możesz dać jakiś przykład ? z javascript?
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: php

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych