Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z php/mysql


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 DB

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:230
Offline

Napisano 15.03.2009 10:44

Chciałem na forum wrzucić sobie taki licznik pokazujący liczbę graczy np powyżej 50 levela, ale coś nie śmiga - może ktos zweryfikować kod i doradzić w czym błąd ? (Zapytanie wykonane w sql jest ok)

<?php 
$link = mysql_connect ('xxx','yyy','zzz'); 
mysql_select_db('www', $link);
 
$query = mysql_query('SELECT COUNT(*) AS 'ile' FROM `dbmod_tablet` WHERE lvl>50); 
$dane = mysql_fetch_array($query); 
echo 'Graczy z levelem powyżej 50: '.$dane['ile'].'fef';

>
gdzie
xxx=serwer
yyy=user
zzz=haslo
www=baza

  • +
  • -
  • 0

#2 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 15.03.2009 12:58

Po pierwsze ramy php to się zamyka ;)

<?php
$mysql_server = 'host';
$mysql_admin = 'login';
$mysql_pass = 'haslo';
$mysql_db = 'baza';

$link = mysql_connect ('$mysql_server','$mysql_admin','$mysql_pass');
mysql_select_db('$mysql_db', $link);
 
$query = mysql_query('SELECT COUNT(*) FROM `dbmod_tablet` WHERE lvl > 50');
$dane = mysql_fetch_array($query);
echo 'Graczy z levelem powyżej 50: '.$dane['ile'].'fef';

?>

Nie sprawdzałem ale powinno działać ;)

@Edit
Mały błąd, ale już poprawiłem ;)
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#3 DB

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:230
Offline

Napisano 15.03.2009 14:44

co do tego zamknięcia to przoczenie - na stronce miałem ok. Niestety nie działa. Właściwie to nie widzę żadnej zmiany poza zmiennymi danych do bazy.


link
  • +
  • -
  • 0

#4 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 15.03.2009 16:08

Mylisz się usunąłem jeden błąd ;)

<?php
$link = mysql_connect ('host','użytkownik','hasło');
mysql_select_db('baza_danych', $link);
 
$query = mysql_query("SELECT COUNT(*) AS 'ile' FROM `diablo` WHERE lvl > 50");
$dane = mysql_fetch_array($query);
echo 'Graczy z levelem powyżej 50: '.$dane['ile'].'';

?>

Nie wiem czy o takie coś chodzi, ale jeśli tak to tutaj zliczamy ilość osób które mają 50lvl+
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#5 DB

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 19
Początkujący

  • Postów:230
Offline

Napisano 15.03.2009 23:04

Tym razem poszło :) diabeł tkwi w szczegółach - dzięki
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych