Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Przekierowanie


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Niquit

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 07.05.2012 16:52

Witam,
potrzebny mi jest plugin, który będzie przekierowywał, a pozwalał wejść graczom z flagą "b".

14/16 - zwykły gracz zostanie przekierowany
14/16 slotów - gracz z Rezerwacją Slota Wejdzie
15/16 slotów - zwykły gracz zostanie przekierowany
  • +
  • -
  • 0

#2 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 07.05.2012 17:30

http://amxx.pl/topic...lista-serwerow/
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#3 Niquit

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 07.05.2012 17:39

Proste menu z listą serwerów - AMXX.pl: Support AMX Mod X


Fajnie... to jest lista serwerów - ręczne przekierowanie, kiedy się chcę.

A skoro napisałem, co oczekuję, czyli 14/16 slotów - gracz z flagą "b" wejdzie na serwer, to mi wytłumacz jak to zrobić. Będę wdzięczny za czytanie ze zrozumieniem. :)
  • +
  • -
  • 0

#4 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 07.05.2012 18:40

@up - wybacz za ten błąd.

/* Plugin generated by AMXX-Studio */
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "CheQ"
new ip[] = "Twoje IP serwera" // Tu wpisz Ip Serwera
public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)

// Add your code here...
}
public client_connect(id)
{
if(get_playersnum() <= 14) // jesli ilosc graczy na serwerze jest wieksza od 14
{
  if(get_user_flags(id) & ADMIN_RESERVATION) // i gracz ma flage b
  {
   client_cmd(id,"connect %s",ip) // wymus wpisanie w konsoli connect twoje ip.
  }
}
}

To powienno załatwic sprawe
  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#5 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 07.05.2012 18:50

if(get_playersnum() <= 14) // jesli ilosc graczy na serwerze jest wieksza od 14

A ja tam widzę, że jeśli ilość graczy na serwerze jest mniejsza od 14 xD nie w tą stronę nawias/strzałka (czy jak to się zwie) ^ ^
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#6 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 07.05.2012 18:54

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "CheQ"
new ip[] = "Twoje IP serwera" // Tu wpisz Ip Serwera
public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
// Add your code here...
}
public client_connect(id)
{
if(get_playersnum() >= 14) // jesli ilosc graczy na serwerze jest wieksza od 14
{
  if(get_user_flags(id) & ADMIN_RESERVATION) // i gracz ma flage b
  {
   client_cmd(id,"connect %s",ip) // wymus wpisanie w konsoli connect twoje ip.
  }
}
}

Bo mnie się myli.
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#7 Niquit

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 07.05.2012 19:23

Cheq,
a nie powinno być:
if(!get_user_flags(id) & !ADMIN_RESERVATION) // i gracz nie ma flagi b


Bo to ma być, że gracz z flagą b nie zostanie przekierowany.

Użytkownik Niquit edytował ten post 07.05.2012 19:23

  • +
  • -
  • 0

#8 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 07.05.2012 19:30

Cheq,
a nie powinno być:

if(!get_user_flags(id) & !ADMIN_RESERVATION) // i gracz nie ma flagi b


Bo to ma być, że gracz z flagą b nie zostanie przekierowany.

Też fakt, ale jak już powinno być
if(!(get_user_flags(id) & ADMIN_RESERVATION))

  • +
  • -
  • 2
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#9 Niquit

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 07.05.2012 19:55

"Wyrzucony z powodu rezerwacji slotow". :/
Chyba, że trzeba w amxx.cfg dać:
amx_reservation "0"

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#define PLUGIN "Przekierowanie"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "CheQ"
new ip[] = "IP"
public plugin_init()
{
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
}
public client_connect(id)
{
if(get_playersnum() >= 14)
{
if(get_user_flags(id) & ADMIN_RESERVATION)
{
client_cmd(id,"Connect %s",ip)
}
}
}


Tak wygląda prawidłowy kod.
"connect" należało zmienić na "Connect". :o

W końcu działający plugin, z przekierowaniem i rezerwacją. :D

Użytkownik Niquit edytował ten post 07.05.2012 19:59

  • +
  • -
  • 0

#10 albino

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:37
  • Lokalizacja:Cs-Zaborze.pl
Offline

Napisano 08.05.2012 18:31

A przy łączeniu warunków nie powinno być 2x &? Przynajmniej w c++ tak jest ;) if(get_user_flags(id) && ADMIN_RESERVATION)

#11 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 08.05.2012 19:30

@up - w tym wypadku musi być to. Gracz moze mieć Tylko tą flagę (B) albo może miec jej komplet (np admin) więc używamy jednego &. tak samo jak z klikanymi przyciskami gracza.
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#12 Niquit

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:114
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 20.07.2012 12:16

I nie działa.

Zawsze przekierowuje nawet gdy mamy wszystkie flagi lub tylko flagę b.

Użytkownik Niquit edytował ten post 20.07.2012 12:17

  • +
  • -
  • 0

#13 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 20.07.2012 13:05

W forwardzie "client_connect" gracz nie ma jeszcze przypisanych flag, więc żeby to działało trzeba przekierowanie zrobić w innym forwardzie, czyli "client_authorized".
  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych