Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Porównywanie funkcji get_time


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 karololo

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:85
  • Lokalizacja:Forum
Offline

Napisano 05.05.2012 09:23

Cześć, Jak będzie poprawnie wyglądało porównywanie funkcji get_time? Za pomocą tej funkcji pobieram dzień w roku i chcę zrobić porównanie tej zmiennej.


new szData[10]
get_time("%j",szData, 9)

if(szData = 100) { cos tam }


Jak to powinno być poprawnie?
  • +
  • -
  • 0

#2 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 05.05.2012 10:01

new szData[10]
get_time("%j",szData, 9)

if(equal(szData,"100")) { cos tam }

szData jest tekstem - nie liczbą - equalem sprawdzasz czy tekst z szData (parametr 1) jest taki sam jak "100" (parametr 2) ;)

Użytkownik CheQ edytował ten post 05.05.2012 10:02

  • +
  • -
  • 1

b_560_95_1.png


#3 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 05.05.2012 10:06

A pozatym:

if(szData = 100) { cos tam }

Nie mogłoby spełniać swojej funkcji nawet gdybyśmy mogli porównywać stringi bez equala, ponieważ dałeś = a chodziło ci o ==. To tak na marginesie.
  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#4 karololo

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:85
  • Lokalizacja:Forum
Offline

Napisano 05.05.2012 13:20

Jasne Fili, poprostu się zagapiłem.
Dzięki CheQ.

@Edit

A jak będzie wyglądał tym sposobem warunek: większe, równe x ?

Użytkownik Poprostu Maniac edytował ten post 05.05.2012 13:22

  • +
  • -
  • 0

#5 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 05.05.2012 15:00

str_to_num
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#6 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.05.2012 15:47

str_to_num( const string[] ) - zmiana tekstu na cyfrę (STR to NUM - inglisz :lol: )

if( str_to_num( szData ) >= 100 ) { /* kod */ }

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych