Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem- ss z logowaniem do sql


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pro-Skill

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:55
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 04.05.2012 22:17

Witam. Dodałęm na serwer i ww Screenshoty zapis na SQL http://amxx.pl/topic...shoty-zapis-sql/ . Niby wszystko działa. W amxmodmenu jest menu, mozna robić ss'y , nastepnie automatyczny ban. Jednak na stronie www nie loguje informacji o tym że screeny zostały zrobione.

amxx.cfg
ss_hostname "cs-prawda.pl"					  - hostname bazy danych, jeżeli wybrany zapis SQL
ss_username "xxxxxx_sslog"					- użytkownik bazy danych, jeżeli wybrany zapis SQL
ss_password "haslo"						   - hasło bazy danych, jeżeli wybrany zapis SQL
ss_database "xxxx_screeny"				 - nazwa bazy danych, jeżeli wybrany zapis SQL
ss_mscreens "10"										   - maksymalna ilość screenów
ss_interval "1.0"											 - co ile robione są screeny
ss_sitemap "http://cs-prawda.pl"					  - strona wyświetlana w konsoli
ss_banplayer "1"										   - 0/1 Czy ma banować gracza
ss_bantime "0"											   - jeżeli banować to czas (0 perm)
ss_banreason "Wrzuc screeny na Cs-Prawda.pl"			- powód bana

plik data.php

Define('Host', cs-prawda.pl); /* Host bazy danych */
Define('User', xxxxxx_sslog); /* User bazy danych */
Define('Pass', haslo); /* Hasło bazy danych */
Define('Base', xxxx_screeny); /* Nazwa bazy danych */
Define('Title', Screeny);
Define('ForPage', 35);

Link do SSLogów: http://cs-prawda.pl/screenlogs/
Dodam że zadnych errorlogów nie ma.
  • +
  • -
  • 0

#2 fejk

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:336
  • GG:
  • Lokalizacja:users.ini
Offline

Napisano 05.05.2012 08:28

jeżeli stronę masz na xaa.pl to w hoscie musisz podać :

ss_hostname "cs-prawda.xaa.pl"

ponieważ "pl" to jest przypięta domena do serwera i dlatego Dns'y nie współpracują, spróbuj tak jak Ci podałem wyżej i daj znać.

#3 Mr. Dziwny

    Wyrafinowany

  • Power User

Reputacja: 68
Pomocny

  • Postów:429
  • GG:
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Lębork
Offline

Napisano 05.05.2012 09:12

I tak samo musis zmienic

Define( 'Host' , cs-prawda. pl); /* Host bazy danych */

na

Define( 'Host' , cs-prawda.xaa. pl); /* Host bazy danych */


i tak jak kolega up i all powinno dzialac. :)
  • +
  • -
  • 1

[ CS-Sfera.pl - Forum ogólnotematyczne ]

Sprzedam paczkę AMXX - COD MOD a la LOL (100k LVL):

IP serwera - 31.186.82.137:27106 (podgląd), pisać GG!
Kontakt:
GG: 46592283
E-mail: marcin@cs-sfera.pl


#4 Pro-Skill

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:55
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.05.2012 09:17

Serwer hostuje unixstorm, podpięta jest domena .pl
Napisze jak będzie działać.
  • +
  • -
  • 0

#5 Pro-Skill

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:55
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.05.2012 10:32

Przeniosłem wszystko na stare forum i jest to samo. Macie jakieś inne pomysły?
http://cs-prawda.xaa.pl/screeny/

Użytkownik Pro-Skill edytował ten post 05.05.2012 10:32

  • +
  • -
  • 0

#6 fejk

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:336
  • GG:
  • Lokalizacja:users.ini
Offline

Napisano 05.05.2012 21:31

a zrobiłeś tak jak Ci wyżej powiedzieliśmy??

w modules.ini odblokuj moduły sqlite i mysql

W cpanelu w harmonogramie zdalnego połączenia wpisz ip serwera bez portu

#7 Pro-Skill

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:55
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.05.2012 22:10

Zrobiłem tak jak wyżej pisaliście.
Moduły są i były odblokowane.
Połączenie było dodane.

Wg mnie w tamtym poradniku czegoś brakuje. Powinna być edycja sql.cfg i tam trzeba dodać połączenie do bazy, tak jak jest z amxbansem. Próbowałem tak tylko że u góry miałem wszystko związane z połączeniem do bazy amxbansa, a u doły do bazy z logami. Wtedy przestał działać amxbans na serwerze i wcale nie czytało adminów, więc usunałem połączenie do bazy z logami screenów. Teraz myślę aby połączyć bazy amxbansa, i z logami do 1 bazy.
Jak coś się zmieni to tutaj napiszę.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych