Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] jak zrobić funkcje wywoływaną na graczu z kilkoma parametrami?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 ParadisO

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 04.05.2012 19:00

Mam taki kod
public plugin_init()
{
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR);
register_clcmd("fun", "funkcja");
}
public funkcja(id, cid)
{
new target[32], reason[21];

read_argv(1, target, 31);
read_argv(2, reason, 20);

new player = cmd_target(id, target, 8);

if(!player)
return;

//kod

return;
}


I do wywołania tej funkcji wystarczy wpisać w konsole
fun nick_gracza
a ja potrzebuje, żeby było tak
fun nick_gracza parametr_1 parametr_2 parametr_3
i nie wiem jak to zrobić
próbowałem tak
public funkcja(id, cid, a, b, c)
ale jest źle
  • +
  • -
  • 0

#2 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 04.05.2012 19:04

public funkcja(id,params)
{
new target[32], reason[21],zmienna,zmienna2 itp..;

read_argv(1, target, 31);
read_argv(2, reason, 20);

new player = cmd_target(id, target, 8);

zmienna = get_param(3);
zmienna2 = get_param(4);
.
.
.
zmiennan = get_param(n);

if(!player)
return;

//kod

return;
}

pobierasz parametry. tak chyba powinno być dobrze
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#3 ParadisO

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 04.05.2012 19:18

prawie
Run time error 10: native error (native "get_param")
to mam w konsoli po dopisania debug w plugin.ini
  • +
  • -
  • 0

#4 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 04.05.2012 19:25

a pokaż fragment kodu z

public funkcja(id, cid, a, b, c)
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#5 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 04.05.2012 19:31

a pokaż fragment kodu z

public funkcja(id, cid, a, b, c)

Cheq to nie natywy, użyj read_argv itp
  • +
  • -
  • 1

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#6 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 04.05.2012 19:42

używasz read_argv(3, len, max_len) i tak dalej czyli read_argv(4, len, max_len) i wsio

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#7 ParadisO

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 04.05.2012 20:34

jest już lepiej ;P
ale parametry, które podaje są liczbami z przedziału 0-255, a read_argv o ile się nie mylę to wczytuje string
  • +
  • -
  • 0

#8 ogieR8

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 203
Profesjonalista

  • Postów:637
  • Imię:Mariusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 05.05.2012 00:08

str_to_num ? O ile dobrze kojarze powinno załatwić sprawę.
  • +
  • -
  • 1
DiabloEwenement v.2.0 [||||||_____]
 

Irytuje mnie nieczytelny kod, jeśli oczekujesz ode mnie pomocy - zmień to !
CodeGenerators.pl - skopiuj kod do okna po prawej, kliknij 'Ułóż". To wszystko, trudne ?


#9 ParadisO

    Wszechmogący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:689
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 05.05.2012 11:58

dobra zrobione dzięki wszystkim za pomoc ;d
  • +
  • -
  • 0

#10 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 05.05.2012 15:01

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych