Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

[ROZWIĄZANE] Mam pytanie odnosnie komandosa

CoD Nowy cod nowy

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kaski

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:165
  • Imię:Kevin
  • Lokalizacja:Oleśnica
Offline

Napisano 29.04.2012 14:15

Czy jest taka możliwość dać komandosowi że gdy natrafi na daną klase to 1/2 ze nei zabije jej na raz wiem że jest LINIJKA ze jak dodamy ją do komandosa to nigdy nei zabije na raz ale ja chce 1/2 :) z góry THX będą ++++

#2 ToJaDevil

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 35
Życzliwy

  • Postów:50
  • GG:
  • Imię:Marek
Offline

Napisano 29.04.2012 15:06

Proszę Komandos 1/2 z noża :)

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#3 Kaski

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:165
  • Imię:Kevin
  • Lokalizacja:Oleśnica
Offline

Napisano 29.04.2012 16:16

Nie zrozumiales pytania chodzi mi zeby 1/2 ze niedostane obrazen od komandosa a nei ze komandos ma 1/2 z noza

#4 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 30.04.2012 15:01

Użyj warunku, który sprawdza czy ofiara ma daną klasę. Na początku funkcji, która daje 1/2 z kosy (bodajże TakeDamage) dodaj to:
if(cod_get_user_class(this) == cod_get_classid("xxx"))
return HAM_IGNORED;
this - id ofiary
xxx - nazwa klasy (musi być identyczna jak ta w menu)
  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#5 Kaski

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:165
  • Imię:Kevin
  • Lokalizacja:Oleśnica
Offline

Napisano 30.04.2012 17:46

A jak podam sma klasy która ma mieć warunek że jak napotka sie na jedną z klas to 1/2 ze nie zabije z noza to zrobisz mi bo ja tego nie kumam ;/ ??

Użyj warunku, który sprawdza czy ofiara ma daną klasę. Na początku funkcji, która daje 1/2 z kosy (bodajże TakeDamage) dodaj to:

if(cod_get_user_class(this) == cod_get_classid("xxx"))
return HAM_IGNORED;
this - id ofiary
xxx - nazwa klasy (musi być identyczna jak ta w menu)

Nie chodzi o to że klasa która ma 1/2 z kosy niezabije jakies kalsy podam przyklad:

Komandos ma 1/1 z noza
MrocznyNinja dednie jesli komandos go zaatakuje ale ja chce warunek ze MrocznyNinja ma 1/2 ze nie zostanie zabity przez komandosa czyli jeśli komandos napotka sie na Mrocznego to funkcja 1/1 nie dzila na niego w 50%

#6 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 30.04.2012 19:28

if(cod_get_user_class(this) == cod_get_classid("xxx"))

{

if(get_user_weapon(idattacker) == CSW_KNIFE && damagebits & DMG_BULLET && damage > 20.0 && random(2)) {

cod_inflict_damage(idattacker, this, float(get_user_health(this))-damage+1.0, 0.0, idinflictor, damagebits);

}

}

  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#7 Kaski

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:165
  • Imię:Kevin
  • Lokalizacja:Oleśnica
Offline

Napisano 01.05.2012 06:19

i dać to do komandosa xxx nazwa którą przy farcie jest odporna ;D ?? THX +++

#8 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 01.05.2012 09:38

Tak.
  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#9 Goliath

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1227
Godlike

  • Postów:2334
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Mońki
Offline

Napisano 01.05.2012 12:46

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: CoD Nowy, cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych