Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Problem z funkcją


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 FetaGreen

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:175
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Nysa
Offline

Napisano 17.04.2012 21:22

Witam mam public:

public taskAddPoints(id){
id -= TASK_TEMP;

if(!CheckPlayerBit(gIsAlive, id) || !CheckPlayerBit(gIsConnected, id)) return;

if(task_exists(id + TASK_TEMP)) remove_task(id + TASK_TEMP);

new iAmmount = gTemp[id];

gTemp[id]  = 0;

addExp(id, iAmmount);
}

Wywołuje go w:
public eventPlayerDeath(){
new killer = read_data(1);
new victim = read_data(2);
new hs = read_data(2);

g_iPlayerFrags[killer] ++;

fm_set_visiblity(victim, 1);
g_fCountdown[victim] = 0.0;

ClearPlayerBit(gIsAlive, victim);
g_bJustUsedTheSkill[victim] = false;

if(task_exists(victim + TASK_STEALTH))  remove_task(victim + TASK_STEALTH);
if(task_exists(victim + TASK_POISON))  remove_task(victim + TASK_POISON);
if(task_exists(victim + TASK_PNACZA))  remove_task(victim + TASK_PNACZA);
if(task_exists(victim + TASK_PULL))  remove_task(victim + TASK_PULL);

	if(victim != killer && killer != 0 && get_user_team(killer) != get_user_team(victim))
	{
  new taskid = TASK_TEMP + killer;
  
  if(task_exists(taskid))
   remove_task(taskid);
  
  gTemp[killer] += gExpKill;
  
  if(hs)
   gTemp[killer] += gExpHeadshot;
  
  if(get_user_flags(killer) & ADMIN_RESERVATION)
   gTemp[killer] += gExpKill + gExpVip;
  
  set_hudmessage(255, 255, 255, 0.44, 0.52, 0, 1.0, 1.0, 0.5, 0.5, 4);
  show_hudmessage(killer, " + %d XP", gTemp[killer]);
  
  set_task(3.25, "taskAddPoints", taskid);
}
}
Jednak mam problem przy kompilacji mianowicie:
Error: Array must be indexed (variable "-unknown-") on line 1459
Error: Array must be indexed (variable "Temp") online 1461
Chodzi o linijki z:
new iAmmount = gTemp[id];

gTemp[id] = 0;

Użytkownik FetaGreen edytował ten post 17.04.2012 21:26

  • +
  • -
  • 0

#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 17.04.2012 21:24

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony z forum:
AMX Mod XProblemy
do
Scripting AMXXProblemy


  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 18.04.2012 14:59

pokaż inicjalizowanie gTemp
  • +
  • -
  • 0

#4 FetaGreen

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:175
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Nysa
Offline

Napisano 18.04.2012 19:37

Tzn.? gTemp jest tylko w tym co dałem czyli [id] i [killer]? O to Ci chodzi?
  • +
  • -
  • 0

#5 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 18.04.2012 22:34

chodzi mu że jak napisałeś na początku pluginu "new gTemp /* i co tutaj */"

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#6 FetaGreen

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:175
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Nysa
Offline

Napisano 19.04.2012 15:43

new gTemp[SLOTS + 1][2];
  • +
  • -
  • 0

#7 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 19.04.2012 16:13

tworzysz tablice dwuwymiarówą a używasz jak jedno wymiarowej
gTemp[id]
a powinno byc
gTemp[id][0] lub gTemp[id][1]

  • +
  • -
  • 1

#8 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 19.04.2012 17:18

+ SLOTS masz ustawione zapewne na 20 (plugin diablixa hahahhahahahahahahahahaha), a twój serw. może ma więcej slotów.

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#9 FetaGreen

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:175
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Nysa
Offline

Napisano 19.04.2012 18:24

Emu to ja wiem :) Ok dzięki za pomoc do zamknięcia.
  • +
  • -
  • 0

#10 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 19.04.2012 19:40

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych