Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Czy dobrze z edytowalem plugin


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tweak456

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:170
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 03.04.2012 19:30

Witam

Mam pytanie. Mianowicie chciał bym zapytać czy dobrze z edytowałem ten plugin;
/* Plugin generated by AMXX-Studio
By Sn!ff3r, requested by Myszax
*/
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>
#define PLUGIN "Rangi"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"
#define TASK 666
public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
}
public client_connect(id)
{
if(is_user_bot(id))
return

new param[1]
param[0] = id

set_task(1.0,"rank",TASK+id,param,1,"b")
}
public client_disconnect(id)
if(task_exists(TASK+id))
remove_task(TASK+id)
public rank(param[])
{
new id = param[0]

static stats[8], body[8]
get_user_stats(id, stats, body)

new ranga[30]

if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)
format(ranga,29,"Szeregowy")
else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
format(ranga,29,"Starszy Szeregowy")
else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)
format(ranga,29,"Kapral")
else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)
format(ranga,29,"Starszy Kapral")
else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)
format(ranga,29,"Plutonowy")
else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)
format(ranga,29,"Sierzant")
else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)
format(ranga,29,"Starszy Sierzant")
else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)
format(ranga,29,"Mlodszy Chorazy")
else if ( stats[0] >= 1000 && stats[0] <= 1399)
format(ranga,29,"Chorazy")
else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)
format(ranga,29,"Starszy Chorazy")
else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)
format(ranga,29,"Starszy Chorazy Sztabowy")
else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)
format(ranga,29,"Podporucznik")
else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)
format(ranga,29,"Porucznik")
else if ( stats[0] >= 3550 && stats[0] <= 4999)
format(ranga,29,"Kapitan")
else if ( stats[0] >= 5000 && stats[0] <= 5899)
format(ranga,29,"Major")
else if ( stats[0] >= 5900 && stats[0] <= 6899)
format(ranga,29,"Podpulkownik")
else if ( stats[0] >= 6900 && stats[0] <= 7999)
format(ranga,29,"Pulkownik")
else if ( stats[0] >= 8000 && stats[0] <= 9299)
format(ranga,29,"General Brygady")
else if ( stats[0] >= 9300 && stats[0] <= 10000)
format(ranga,29,"General Dywizji")
else if ( stats[0] >= 10001 && stats[0] <= 15000)
format(ranga,29,"General Broni")
else if ( stats[0] >= 1000 )
format(ranga,29,"General")

set_hudmessage(000, 100, 255, 0.15, 0.55)
show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",ranga,stats[0])
}


Głównie chodzi mi o te linijki;

		format(ranga,29,"General Dywizji")
else if ( stats[0] >= 10001 && stats[0] <= 15000)
format(ranga,29,"General Broni")
else if ( stats[0] >= 1000 )
format(ranga,29,"General")


bo coś mi nie pasuje w tym kodzie wyżej.

Użytkownik Tweak456 edytował ten post 03.04.2012 19:31

  • +
  • -
  • 0

#2 K!113r

    Czempion

  • Power User

Reputacja: 385
Wszechpomocny

  • Postów:865
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb.
Offline

Napisano 03.04.2012 20:04


else if ( stats[0] >= 1000 && stats[0] <= 1399)
format(ranga,29,"Chorazy")

else if ( stats[0] >= 1000 )
format(ranga,29,"General")



to w końcu który ma dać, Chorazy czy General? Chodziło Ci, że jeżeli nie spełni powyższych warunków i stats jest większe lub równe 1000 to daje General?
Ogólnie czy chodzi Ci czy General ma być najwyższą rangą?
  • +
  • -
  • 0

DarkGL to mój autorytet.

skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować skomplikować


#3 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.04.2012 23:38


public rank(param[])
{
new id = param[0]

static stats[8], body[8]
get_user_stats(id, stats, body)

new ranga[30]

if (stats[0] <= 29)
formatex(ranga,29,"Szeregowy")
else if (stats[0] <= 59)
formatex(ranga,29,"Starszy Szeregowy")
else if (stats[0] <= 119)
formatex(ranga,29,"Kapral")
else if (stats[0] <= 209)
formatex(ranga,29,"Starszy Kapral")
else if (stats[0] <= 324)
formatex(ranga,29,"Plutonowy")
else if (stats[0] <= 499)
formatex(ranga,29,"Sierzant")
else if (stats[0] <= 729)
formatex(ranga,29,"Starszy Sierzant")
else if (stats[0] <= 999)
formatex(ranga,29,"Mlodszy Chorazy")
else if (stats[0] <= 1399)
formatex(ranga,29,"Chorazy")
else if (stats[0] <= 1849)
formatex(ranga,29,"Starszy Chorazy")
else if (stats[0] <= 2299)
formatex(ranga,29,"Starszy Chorazy Sztabowy")
else if (stats[0] <= 2899)
formatex(ranga,29,"Podporucznik")
else if (stats[0] <= 3549)
formatex(ranga,29,"Porucznik")
else if (stats[0] <= 4999)
formatex(ranga,29,"Kapitan")
else if (stats[0] <= 5899)
formatex(ranga,29,"Major")
else if (stats[0] <= 6899)
formatex(ranga,29,"Podpulkownik")
else if (stats[0] <= 7999)
formatex(ranga,29,"Pulkownik")
else if (stats[0] <= 9299)
formatex(ranga,29,"General Brygady")
else if (stats[0] <= 10000)
formatex(ranga,29,"General Dywizji")
else if (stats[0] <= 15000)
formatex(ranga,29,"General Broni")
else
formatex(ranga,29,"General")

set_hudmessage(000, 100, 255, 0.15, 0.55)
show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",ranga,stats[0])
}


Łap poprawione i bardziej zoptymalizowane ;)
  • +
  • -
  • 1

#4 donaciak

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 892
Czempion

  • Postów:2067
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Kotlarka
Offline

Napisano 04.04.2012 07:03

a nie mozna usunac else ?
  • +
  • -
  • 0

#5 A może sma?

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 539
Wszechwiedzący

  • Postów:1464
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 04.04.2012 10:25

Ale po co usuwać else...?
  • +
  • -
  • 0

#6 Tweak456

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -2
Mniej niż zer0.

  • Postów:170
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Wieluń
Offline

Napisano 04.04.2012 15:00

dzięki Dark :)
  • +
  • -
  • 0

#7 speedkill

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 04.04.2012 15:21

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych