Pytanie jak robić mapy?
Kosa :D
28.03.2012
ogulnie rzecz biorąc takie coś mi wyszlo http://speedy.sh/ny7c3/aim-Kosa.bsp
Grapa
29.03.2012
Ładna mapa jeszcze troch a będziesz robił najlepsze mapy.
Użytkownik Grapa edytował ten post 29.03.2012 17:57
Użytkownik Grapa edytował ten post 29.03.2012 17:57
Kosa :D
29.03.2012
Dziękuje grapa
robiłem ja na szybko ale jak ty mówisz ze jest fajna to sie cieszę oznacza to tez ze jak wloze w to wiecej pracy to wyjdzie cos bd ladnego
Ryuu
31.03.2012
Nie używaj tej strony do robienia map ! Masz tutaj 2 tutki, które Ci pomogą tworzenie Map.
1. Przygotowanie do pracy
2. Nasza pierwsza mapa - w podobny sposób jak robisz całą mapę tak samo tworzysz sobie np. pochylnie. Masz wszystko ładnie opisane, lecz w 1 temacie najprawdopodobniej wygasły linki. Dokładniejsze tutoriale znajdzie na stronie Abesa TUTAJ . I proszę Cie, nie kalecz map CSa i skorzystaj z VHE, a nie z tego internetowego szajsu.
1. Przygotowanie do pracy
2. Nasza pierwsza mapa - w podobny sposób jak robisz całą mapę tak samo tworzysz sobie np. pochylnie. Masz wszystko ładnie opisane, lecz w 1 temacie najprawdopodobniej wygasły linki. Dokładniejsze tutoriale znajdzie na stronie Abesa TUTAJ . I proszę Cie, nie kalecz map CSa i skorzystaj z VHE, a nie z tego internetowego szajsu.
HotGroszek
31.03.2012
Ryuu, dzięki za tutorial
Skorzystam, może coś potrenuje.
Plusik dla ciebie.
Droso
31.03.2012
Polecam zacząć od : WorldCraft Online !
Tworzenie przez strone. Czegoś się nauczysz.
Potem możesz powoli przechodzić do VHE.
VHE Center • Strona główna forum
Tylko VHE musisz skonfigurować itp...
@Ryuu
A po za tym na tej stronie praktycznie nie ma error logów
Plusy i minusy obu programów/stron:
WorldCraft online:
-rozwinie wyobraźnie
-łatwe tworzenie map
-możesz robić mapy praktycznie bez wiedzy o bytach itp.
-jakaś tam styczność z prawdziwym mappingiem, który przygotuje cie do VHE
minusy:
-nie można tworzyć bytów
-ograniczenia wielkości i ilości graczy(?)
-czasami małe możliwości.
VHE:
plusy:
-możesz tworzyć wszystko samochody/helikoptery
-możesz wstawiać modele
-samemu tworzysz bryłe i wybierasz jej szerokość
-nieograniczone możliwości
minusy:
-wymagana znajomość bytów
-tylko dla doświadczonych
-częste błędy w kompilacji mapy (na początku jest ciężko bo nie znasz errorów, ale potem jak je znasz i wiesz jak je rozwiązać jest git)
-można się pogubić
Tworzenie przez strone. Czegoś się nauczysz.
Potem możesz powoli przechodzić do VHE.
VHE Center • Strona główna forum
Tylko VHE musisz skonfigurować itp...
@Ryuu
Gdzie ci kaleczy. To rozwinie jego umiejętności. Sam zaczynałem od WorldCraft online.I proszę Cie, nie kalecz map CSa i skorzystaj z VHE, a nie z tego internetowego szajsu.
A po za tym na tej stronie praktycznie nie ma error logów
Plusy i minusy obu programów/stron:
WorldCraft online:
-rozwinie wyobraźnie
-łatwe tworzenie map
-możesz robić mapy praktycznie bez wiedzy o bytach itp.
-jakaś tam styczność z prawdziwym mappingiem, który przygotuje cie do VHE
minusy:
-nie można tworzyć bytów
-ograniczenia wielkości i ilości graczy(?)
-czasami małe możliwości.
VHE:
plusy:
-możesz tworzyć wszystko samochody/helikoptery
-możesz wstawiać modele
-samemu tworzysz bryłe i wybierasz jej szerokość
-nieograniczone możliwości
minusy:
-wymagana znajomość bytów
-tylko dla doświadczonych
-częste błędy w kompilacji mapy (na początku jest ciężko bo nie znasz errorów, ale potem jak je znasz i wiesz jak je rozwiązać jest git)
-można się pogubić
Ryuu
31.03.2012
HubertTM, napisałem, że kaleczy tym mapy CS, bo skoro robiłeś tam to sam widziałeś jakość tych map. Owszem też użyłem kilka razy tej strony, ale po 2 mapkach odechciało mi się tworzenia map, gdy zobaczyłem ograniczenia wielkości map + brzydote mapek. Sama drabinka pozostawia wiele do życzenia i położenia niektórych elementów. Naszczęście Abes mnie nawrócił i znowu zacząłem swoich sił . Co prawda na stronie może się nauczyć podstaw, ale i tak lepiej zacząć od VHE, gdyż nie jest to jakiś trudny program zwłaszcza, że na stronie Abesa najmniejszy detalik programu jest opisany.
PS. Zdania tworzone bez pomyślunku; może wystapić brak ładu i jakiego kolwiek sensu.
Użytkownik Ryuu edytował ten post 31.03.2012 11:37
PS. Zdania tworzone bez pomyślunku; może wystapić brak ładu i jakiego kolwiek sensu.
Użytkownik Ryuu edytował ten post 31.03.2012 11:37
Szym1997
13.05.2012
Jeżeli jesteś nowicjuszem i nie masz bladego pojęcia jak to zrobić, polecam stronkę : http://www.worldcraft-online.com
A tak w ogóle, to masz przykłady mojej pracy poprzez tę stronkę, te mapy zrobiłem specjalnie dla ciebie :
http://amxx.pl/topic...71-super-3-mapy
A tak w ogóle, to masz przykłady mojej pracy poprzez tę stronkę, te mapy zrobiłem specjalnie dla ciebie :
http://amxx.pl/topic...71-super-3-mapy