Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

pomoc z opisem klad diablo onyke


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 P@TrOl

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:86
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 24.03.2012 21:52

Powie mi ktos jak zrobic opis klas w diablo onyke
  • +
  • -
  • 0

#2 Pietras11

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 89
Zaawansowany

  • Postów:518
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Gniezno
Offline

Napisano 24.03.2012 22:01

http://amxx.pl/topic...__fromsearch__1w tym temacie masz koleś wstawił działa opis klas bo sam miałem.
  • +
  • -
  • 0

#3 Złotówka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:244
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 24.03.2012 22:17

Podam tutaj sposób jak to zrobić być może najłatwiej.

Dodajemy sobie w
public plugin_init

Te dwie linijki:
register_clcmd("say /klasy", "opis_klas");
    register_clcmd("say_team /klasy", "opis_klas");

Następnie w dowolnym miejscu kodu dodajemy:
public opis_klas(id)
{
    show_motd(id, "klasy.txt", "Opis Klas");
}


Teraz robimy sobie Opis wszystkich Klas "na zdjęciu" najlepiej w formacie JPG aby był to mały rozmiar, następnie zamieszczamy je na swojej domenie np. pod adresem:

mojadomena.pl/diablo/opis.jpg

Teraz wystarczy tylko wrzucić plik klasy.txt na FTP Serwera do folderu cstrike w którym powinno znaleźć się:

<img src='mojadomena.pl/diablo/opis.jpg' border='0'/>


----------------------------------------------

Jeśli masz np. dużo frakcji możesz zrobić sobie dodatkowe Menu gdy ktoś wpisze /klasy i dopiero później podzielisz ten opis.
  • +
  • -
  • 0

#4 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 06.04.2012 12:56

@up
Kiepski sposób w przypadku gdy jest tych klas przykładowo 13.
Będzie to nieczytelne. Lepiej zrobić to podanym wcześniej sposobem.
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych