Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z Baza danych


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Orient

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Imię:kamil
  • Lokalizacja:United kingdom
Offline

Napisano 22.03.2012 20:55

Logi serwera

L 03/22/2012 - 20:45:33: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/22/2012 - 20:45:33: Could not connect to SQL database.
VAC secure mode is activated.

sql.cfg

diablo_sql_host "91.227.122.6"				
diablo_sql_user "orient_wp749"
diablo_sql_pass "mojehaslo"
diablo_sql_database "orient_wp749"
diablo_sql_table "diablo"
diablo_sql_save "0"

91.227.122.6 Wzielem z DirectAdmina na unixStorm.org z DNS'ow

Użytkownik Orient edytował ten post 22.03.2012 21:00

  • +
  • -
  • 0

#2 Orient

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Imię:kamil
  • Lokalizacja:United kingdom
Offline

Napisano 23.03.2012 01:51

Sory za duble posta.

Robilem nawet tak jak w tym poradniku: http://amxx.pl/topic...oserwerplxaapl/

diablo_sql_host "dzielnicagier.xaa.pl"
diablo_sql_user "hsarena_dm"
diablo_sql_pass "**********" // oczywiscie tekst zastapilem gwiazdkami.
diablo_sql_database "hsarena_diablo"
diablo_sql_table "dmod"
diablo_sql_save "0"

I nie dziala :/
  • +
  • -
  • 0

#3 Na 5tyk

    Godlike

  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 23.03.2012 13:06

Nadałeś uprawnienia dla zewnętrznych urządzeń/IP?
  • +
  • -
  • 0

#4 Orient

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Imię:kamil
  • Lokalizacja:United kingdom
Offline

Napisano 23.03.2012 13:31

Tak dodalem tam ip serwera pez portu + %
  • +
  • -
  • 0

#5 Złotówka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:244
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 23.03.2012 15:16

Jak miałem baze na unixtosrmie to w
diablo_sql_host "xxx"

Pod XXX dawałem nazwę domeny, do zewnętrzych urządzeń Ip dawałem tylko - % i działało
  • +
  • -
  • 0

#6 Orient

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Imię:kamil
  • Lokalizacja:United kingdom
Offline

Napisano 24.03.2012 01:46

Jak miałem baze na unixtosrmie to w
diablo_sql_host "xxx"

Pod XXX dawałem nazwę domeny, do zewnętrzych urządzeń Ip dawałem tylko - % i działało


zrobilem tak, i nie dziala...

Nie moge edytowac posta ....

Logi:
L 03/22/2012 - 20:45:33: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/22/2012 - 20:45:33: Could not connect to SQL database.
VAC secure mode is activated.

sql.cfg - unixstorm

diablo_sql_host "cs-fragownia.eu"						
diablo_sql_user "orient_wp749"
diablo_sql_pass "mojehaslo"
diablo_sql_database "orient_wp749"
diablo_sql_table "diablo"
diablo_sql_save "0"

Bazy ktore juz probawalem i taki sam blad w logach.

unixstorn.org
db4free.net
Baze danych serwera na GameSol.pl
Proserwer.pl

proszę o pomoc od jakiegos specjalisty ktory sie tym zajmoje ...

Użytkownik Orient edytował ten post 24.03.2012 01:47

  • +
  • -
  • 0

#7 Orient

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Imię:kamil
  • Lokalizacja:United kingdom
Offline

Napisano 25.03.2012 10:18

@refresh

moze dlatego nie dziala bo strone kupilem 2 dni temu i dnsy jeszcze sa nie dodane?

Użytkownik Orient edytował ten post 25.03.2012 10:19

  • +
  • -
  • 0

#8 VVirus

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 75
Zaawansowany

  • Postów:249
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysztof
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 25.03.2012 10:28

Może Hosting serwera blokuje porty ?

Serwery należące do mnie :) te i reszta na www.PlayBoard.eu oraz www.PlayBoard.pl

 

b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_000000.png b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_000000.pngb_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_000000.png b_350_20_FFFFFF_FFFFFF_000000_000000.png


#9 Orient

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:12
  • Imię:kamil
  • Lokalizacja:United kingdom
Offline

Napisano 25.03.2012 23:17

Nie bo kolega ma baze i serwa z tego samego hostingu
  • +
  • -
  • 0

#10 KadrO

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Lokalizacja:J-bie
Offline

Napisano 26.03.2012 14:29

Wejdź w modules.ini po stronie serwera i sprawdź czy przed :

mysql
sqlite


masz średniki - ;
Jeżeli tak - usuń je.

Poza tym wszystkie cvary przenieś z sql.cfg do amxx.cfg.
Czy pomoże - gwarancji nie daję.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych