Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Rejestracja natywu z uzyciem ciągów formatujących


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 15.03.2012 21:47

Ktoś może wie jak rejestruje się natyw, który używa ciągów formatujących? Chodzi o coś takiego
register_native("pokaz_tekst", "native_pokaz_tekst");
(...)
public tekst(id, const text[], any:...) {
new buffer[512];
vformat(buffer, 511, text, 3);
(...)
}
(...)
public native_pokaz_tekst(plugin, params) {
if(params < 2)
return PLUGIN_HANDLED;

tekst(get_param(1), ??); // oczywiście ?? postawione specjalnie

return PLUGIN_CONTINUE;
}
(...)

Tam gdzie "??" co należy postawić? Używanie tutaj "get_string" raczej nie wchodzi w grę, bo przecież nie jest wiadoma liczba parametrów. Tak się zastanawiam, czy w ogóle jest możliwość zrobienia czegoś takiego w taki sposób ^ ^
Wiem jak to można by zrobić inaczej, ale wtedy tekst trzeba by było formatować w pluginie, który miałby używać takiego natywu. Myślałem też na zmianie sposobu zarejestrowania tego natywu, czyli
register_native("pokaz_tekst", "native_pokaz_tekst", 1);

ale i tak wtedy powstaje praktycznie taki sam problem, no i trzeba używać "param_convert", a do tego potrzebna jest liczba parametrów.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#2 Goliath

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1227
Godlike

  • Postów:2334
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Mońki
Offline

Napisano 16.03.2012 08:28

Dokumentacja AMXX.pl: Core >> string > vdformat
Tutaj masz wszystko opisane.
  • +
  • -
  • 1

#3 sebul

    Godlike

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 16.03.2012 09:28

:wstyd:
Niby przegląda się dosyć często tą dokumentację, ale jednak jak czasami się czegoś szuka, to nie znajdzie się tego ^ ^
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#4 sebul

    Godlike

  • Autor tematu
  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 16.03.2012 09:29

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych