Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

FATAL ERROR (shutting down): Bad entity in IndexOfEdict()


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 diggs

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 14.03.2012 19:52

Witam.
Potrzebuję pomocy z błędem:
FATAL ERROR (shutting down): Bad entity in IndexOfEdict()
Błąd zaczął występować na nowym hostingu, serwer skonfigurowany tak samo jak na starym więc wykluczam że któryś z pluginów jest źle napisany czy zawiera jakieś błędy.
Na serwerze zainstalowane jest:
antidlfile
dproto
metamod-p
amxx
Ban NET Packet Spammer
Wszystko w najnowszych wersjach, ściąganych ze stron wydawców.
Błąd pojawia się tak naprawdę gdy jeden konkretny gracz wchodzi na serwer, ma on steama. Problem zauważyłem na razie tylko przy tym konkretnym graczu nie wiem czy będzie więcej takich "bugujących" graczy.
  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#2 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 14.03.2012 22:21

Bynajmniej za dużo masz pluginów wgranych na serwer, pamięć nie wyrabia ;>
  • +
  • -
  • 0

#3 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 14.03.2012 22:26

Trochę mi to mimo wszystko nie pasuje na zbyt dużą liczbę pluginów, mam ok 30 ponadstandardowych pluginów przy czym większość to są malutkie pluginy. Do tego błąd jak już wcześniej wspomniałem występuje w momencie kiedy wchodzi 1 konkretny gracz, przynajmniej na razie, i nie jest ważne ile osób jest na serwerze, problem występuje nawet jak wchodzi na pusty serwer.
  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#4 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 14.03.2012 23:23

A może by tak zbanować takiego ot delikwenta ?
  • +
  • -
  • 0

#5 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 15.03.2012 09:36

@Muzzi jest to normalny gracz, gra u mnie długo no i co jeśli problem nie tyczy się tylko jego? Tylko z jakiegoś dziwnego powodu serwer będzie wywalał błędy też przy łączeniu innych graczy?

Jak na razie zorientowałem się że Ban NET Packet Spammer był źle dodany (bez rozszerzenia) poprawiłem to zobaczymy czy pomoże, ale błędy przy spamowaniu pakietami czy wysyłaniu zbyt dużych były zupełnie inne niż ten co teraz mam, ale zobaczymy co będzie to będzie.
  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#6 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 15.03.2012 11:10

Chciałem edytować post wyżej ale z jakiegoś powodu nie pojawiła mi się opcja 'edytuj'.
Pomimo poprawnego już uruchomiania Ban Net Packet serwer nadal wywala błąd.

Użytkownik diggs edytował ten post 15.03.2012 11:11

  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#7 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 15.03.2012 13:51

Nadal przy tym samym graczu, te same akcje się dzieją ?
  • +
  • -
  • 0

#8 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 15.03.2012 14:14

wylącz wszystkie pluginy amxx'a zostaw tylko te metamoda i sprawdz czy nadal blad wystepuje jesli nie to przyczyna lezy w jakims pluginie moze jest cos co wyroznia tego gracza ? nick/ip/zestaw flag/sid ??
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#9 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 15.03.2012 17:49

Problem jest tylko w tedy gdy któryś z pluginów jest dołączony do pluginis.ini
;hpk.amxx
;frostnades.amxx
;server_connect_message.amxx
;GHW_Blood_Color.amxx
Najbardziej zależy mi na tym aby działały dwa pierwsze, tylko pierwszy plugin był nieznacznie prze zemnie modyfikowany. Jako ciekawostkę dodam iż pluginy te nie mogą być nawet spauzowane bo gdy tak jest i gracz ten wchodzi serwer pada.
  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#10 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 15.03.2012 20:18

I znów brak opcji edytuj w poście wyżej :(

Chciałem się jeszcze spytać czy orientuje się co może być źle napisane w tych pluginach lub jeśli ktoś miał już podobny problem i naprawił plugin co w nim było nie tak.
  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#11 AurissPL

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:53
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 15.03.2012 22:18

Podaj Sma będzie łatwiej cokolwiek wskórać:)
  • +
  • -
  • 0

#12 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 15.03.2012 23:29

Jutro zamieszczę sma chociaż są one dostępne publicznie, a część znajduje się nawet na forum. Natomiast dziś jeszcze chciałem się spytać czy możliwe jest że np firma hostingowa wprowadziła jakieś ograniczenia zasobowe przez co serwer mógłby padać. W tym przypadku zastanawia mnie czemu się tak dzieje kiedy wchodzi jeden konkretny gracz i nie ważne ile jest osób i czy w ogóle są przecież jeśli np firma hostingowa na każdy serwer przydzielała by max 60mb ramu do użytku i serwer by tą ilość przekroczył to by się nie uruchomił. Ogólnie błąd ten występuje w dziwnych sytuacjach.
  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#13 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 15.03.2012 23:42

Zapytam prościej, gdzie kupiłeś nowy serwer ?
  • +
  • -
  • 0

#14 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 16.03.2012 15:15

@Muzzi wykupiłem w shooters

Daje te sma w kolejności od najważniejszych dla mnie to coraz mniej istotnych.

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#15 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 16.03.2012 16:19

Edit postu wyżej :((
Po wyłączeniu wszystkich pluginów oprócz standardowych amxx'a i włączeniu jednego z ty 4 serwer i tak się crashuje.
  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#16 Muzzi

    Guru

  • Przyjaciel

Reputacja: 226
Wszechwidzący

  • Postów:772
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 16.03.2012 21:37

No to nie dziwię się dlaczego na tym hostingu Ci tak serwer 'zamula'. To był jeden z moich pierwszych hostingów na którym prowadziłem base buildera.. Serwer był sponsorowany, przy wyłączonych wszystkich pluginach, sam mod bb serwer przy 21 osobach wyciągał 99% CPU, mam nawet gdzieś ss z tym zjawiskiem. Polecam zmianę hostingu.
  • +
  • -
  • 0

#17 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 17.03.2012 00:35

Problem w tym że właśnie zmieniłem hosting. I nikt nie ma pojęcia dlaczego taki błąd występuje na serwerze?
  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png


#18 Enson

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 159
Profesjonalista

  • Postów:269
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 17.03.2012 00:59

wgraj sobie to: http://amxx.pl/topic...-rebuy-bug-fix/
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_4169E1_FFFFFF_000000_9D513F.png
b_350_20_4169E1_FFFFFF_000000_9D513F.png
b_350_20_4169E1_FFFFFF_000000_9D513F.png
b_350_20_4169E1_FFFFFF_000000_9D513F.png
Oferuje pomoc: Tworzenie klas/perkow/pluginów na cod modzie oraz pomoc techniczna przy serwerach/sieci. Pomoc poza forum - odplatna

#19 diggs

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:229
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 17.03.2012 10:10

Engine 5006 i wyżej są już załatane na tą lukę.
  • +
  • -
  • 0

cFun.pl BaseBuilderPro v6.5.8 Tirant edit by diggs
IP: 80.82.16.66:27034
b_350_20_D91408_470002_FFFFFA_000000.png

cFun.pl Only AWP - 1000 FPS [SkinsMod]
IP: 80.72.42.113:27015
b_350_20_F8D241_B69427_0F100D_000000.png





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych