Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem najprawdopodobniej z dproto


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 dziobax

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 11.03.2012 17:35

Witam, mam problem z serwerem z dproto, mianiowicie jestem przekonany 100u procentowo ze to przez dproto, wiem to ponieważ jak wyłączam dproto na serwerze crashy nie ma, na serwerze posiadam zainstalowane andilife, buy fix, binarki mam
version : 48/1.1.2.6/Stdio 5382 secure (10) - na binarkach 5006 to jest samo, dodam ze dproto najnowsze, instalowane z panelu strony, jeżeli ktos miał z tym problem i go rozwiązał to proszę o pomoc, lub podrzucenie sprawnie działających binarek i dproto, myśle ze dorbze opisałem jezeli jakeis pytanie to pisać a dodam co potrzeba
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#2 IndeS

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:574
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:NT
Offline

Napisano 11.03.2012 18:42

Crashe przez dproto? Nie jestem przekonany ale jesli chcesz dobre działanie dproto to tak:
instalacja najnowszego + engine 5006. W lini startowej serwera NIE MOŻE byc "-autoupdate".
Powinno działać ja miełem problem z dproto i takie coś mi rozwiązało problem.
Z tym że mi dproto nie tyle crashowało co miałem problem z valve_id_lan.
A crashe czesto sa zwiazane z brakujacymi plikami na danej mapie.
brakuje plików .tga; .wav itd. Sprawdz konsole serwera i zobacz czy nie brakuje Ci plików na jakies tam mapie.
Ja podogrywałem bo mi kilku brakowało i crashe sie skonczyly :)
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#3 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 11.03.2012 18:51

no tak, ale jak wyłączam dproto crashy nie ma,
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#4 IndeS

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:574
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:NT
Offline

Napisano 11.03.2012 19:00

zrób jak pisałem i zobacz czy beda
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#5 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 12.03.2012 00:09

no zrobiłem i czekam na efekty, a będzie cos nie tak jak w parametrach startowych dałem HLDS Beta ?
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#6 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 12.03.2012 19:38

Nie moge edytować posta popszedniego posta.
Zrobiłem jak mówiłeś i lipsztyk, crash, nie wiem czemu. Następnie pościagałem binarki z innego serwera, dproto metamod itp i nadal to samo - z serwera co nei crashuje, dzieje sie to na mapach standardowych, raz na aim_mapie. hosting na pukawce, napisałbym do nich ale standardowa odpowiedz będzie "proszę po kolei wyłaczaćpluginy", pluginy z innych serwerów praktycznie także to samo.

Użytkownik dziobax edytował ten post 12.03.2012 19:39

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#7 IndeS

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:574
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:NT
Offline

Napisano 12.03.2012 20:25

Możliwe ze to HLDS beta bo ja mam to off, i autoupdate tez off. Do tego nowe dproto + engine 5006 i smiga bez problemow :)
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#8 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 12.03.2012 20:40

hlds tez mam off, czekam na rezultaty bo jakiś mykent zrobilem i okaże sie w praniu
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#9 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 13.03.2012 17:27

i lipa


----------------------------------------------
CRASH: Tue Mar 13 16:05:57 CET 2012
Start Line: ./hlds_i686 -autorestart -game cstrike +maxplayers 16 +ip 193.33.177.63 +port 27015 -pingboost 2 +sys_ticrate 500 +exec server.cfg +map de_dust2 -binary ./hlds_i686 -pidfile /data/dziobax/logs/181455.cs.pid
#0 0x00000000 in ?? ()
No symbol table info available.
End of crash report
----------------------------------------------
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#10 IndeS

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:574
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:NT
Offline

Napisano 13.03.2012 17:59

./hlds_run -game cstrike +ip %ip% +port %port% +maxplayers %maxplayers% +sys_ticrate 300 +map de_dust yo jest moja linia startowa :)
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#11 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 13.03.2012 18:22

hlds_run -autorestart -game cstrike +maxplayers 16 +ip 193.33.177.63 +port 27015 +sys_ticrate 300 +exec server.cfg +map de_dust2 to jest standard i na pukawce tego nei zmienie
wkur mnie to stasznie na innych serwerach z innego hostu jest dobrze, próbowałem z innego serwera przenieś binarki dproto metamody i inen h*jemody

Użytkownik dziobax edytował ten post 13.03.2012 18:33

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#12 IndeS

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:574
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:NT
Offline

Napisano 14.03.2012 12:35

moze ten -autorestart cos psuje?
  • +
  • -
  • 1
Dołączona grafika

#13 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 14.03.2012 13:25

błąd w pluginie , debugowanie jest strasznie ciężkie ( nie masz logów )
  • +
  • -
  • 1

#14 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 14.03.2012 19:32

zrobilem inaczej, użylem tego http://amxx.pl/protokol/ sciaglem ip z serwra co chodzi 24/7 full s/ns scaiglem binarki metamod amx wszytkie wersje tego samego numeru i powiem z zawodoleniem że dzis graliśmy na serwerze i jakoś bylo dobrze, niechce zapeszać :^D czekam jak wejdzie więcej ns'ów bo wtedy mi sie to działo.
Szyfrant (14.03.2012 22:23):
Dobre ;)

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#15 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 16.03.2012 02:15

./hlds_run: line 321: 14572 Segmentation fault $HL_CMD
przy starcie serwera. Cos poważnego?
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#16 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 23.03.2012 22:57

i znowu!...
zmienilem na binarki 4883 andifile 1.4 orpheu hlds shield 2.6 ban_netSpammer i lipa
wgrałem binarki 5403 i lipa wrzucam binarki 5006 i lipa, w qconsole tez nic nie ma.
mam podejrzenie ze mi to robi gracz, bo przeważnie crasz jest w godzinach 9-13 i nei ma zawielu graczy o tej godzinie, idzie jakos wychwycic jak to ktoś mi robi?
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#17 IndeS

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:574
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:NT
Offline

Napisano 24.03.2012 08:27

to nie wina graczy. masz -autoupdate w lini startowej?
  • +
  • -
  • 1
Dołączona grafika

#18 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 24.03.2012 16:17

niet, nie mam dopisane
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#19 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 29.03.2012 21:49

haloooo
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094


#20 dziobax

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:145
  • GG:
  • Imię:Przemek
  • Lokalizacja:Piotrków Trybunalski
Offline

Napisano 09.04.2012 22:55

sam doszedłem do tego :) dzięki tym co pomagali plusixy dla nich, mozna close, chyba ze ktos pytania ma
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_000000_133807_FFFFFF_000000.png

188.165.19.26:27716
b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png

213.189.52.228:27416

b_350_20_AE2424_FFFFFF_100B99_000000.png

5.196.210.218:10094





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych