Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Prośba , Pytanie BF3 Rank / MedaleProśba


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 robcik3322

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
  • Imię:Robert
  • Lokalizacja:SDL
Offline

Napisano 10.03.2012 13:56

Nie wiedziałem gdzie zamieścić ten temat ,więc zamieściłem go tutaj

Prośba:
może mi ktoś przerobić ten plugin tak , żeby wyświetlał te rangi gdzieś indziej , bo na środku troszkę przeszkadza ,najlepiej jak by były na dole , tylko , żeby się na nic nie nakładały


#include <amxmodx>
#include <csx>
#include <ColorChat>

new const gNazwaPluginu[] = "Battlefield 3 Rank";
new const gWersjaPluginu[] = "0.1";
new const gAutorPluginu[] = "MisieQ";
new const gPrefixPluginu[] = "BF3 Rank";

new ranganum[47];
new ranga[][] = {
"Brak",
"Sprzatacz",
"Sprzatacz + szmatka",
"Sprzatacz + wiaderko",
"Sprzatacz + odkurzacz",
"Mlody Szeregowy",
"Szeregowy",
"Starszy Szeregowy",
"Szeregowy specjalista",
"Szeregowy expert",
"Moldy kapral",
"Kapral",
"Starszy kapral",
"kapral Specjalista",
"kapral expert",
"Mlody Plutonowy",
"Plutonowy",
"Stafrszy Plutonowy",
"Plutonowy Specjalista",
"Plutonowy Expert",
"Mlody Sierzant",
"Sierzant",
"Starszy Sierzant",
"Sierzant specjalista",
"Sierzant expert",
"Mlodszy Chorazy",
"Chorazy",
"Starszy Chorazy",
"Chorazy specjalista",
"Chorazy expert",
"Chorazy Sztabowy",
"Podporucznik",
"Porucznik",
"Starszy Podporucznik",
"Podporucznik expert",
"Mlodszy kapitan",
"Kapitan",
"Starszy Kapitan",
"Major",
"Podpulkownik",
"Pulkownik",
"General Brygady",
"GeneraL Dywizji",
"General Groni",
"Vice Marszalek serwera",
"Marszałek Serwera"

}
new rangaxp[47] = {
0,
10,
80,
180,
290,
410,
540,
670,
810,
960,
1110,
1300,
1500,
1700,
1900,
2200,
2500,
2800,
3100,
3400,
3700,
4000,
4300,
4700,
5100,
5500,
5900,
6300,
6700,
7100,
7600,
8100,
8600,
9100,
9600,
10500,
12000,
13700,
15800,
18000,
20800,
23400,
28200,
32000,
36200,
40000
}

public plugin_init()
{
register_plugin(gNazwaPluginu, gWersjaPluginu, gAutorPluginu);

register_event( "ResetHUD", "eventUpdateStatus", "be");
register_event( "StatusValue", "eventUpdateStatus", "be", "1=1" ,"2=0");

set_task(600.0, "Announcement");
}

public Announcement(id)
{
ColorChat(id,TEAM_COLOR,"[%s]^x03 Ten serwer uzywa^x04 %s^x03 w wersji^x04 %s^x03 autorstwa^x04 %s",gPrefixPluginu, gNazwaPluginu, gWersjaPluginu, gAutorPluginu);
}

public eventUpdateStatus(id)
{
if(is_user_bot(id))
return;

static stats[8], body[8]
get_user_stats(id, stats, body)

while(stats[0] >= rangaxp[ranganum[id]])
ranganum[id]++

showStatus(id, "[%s] Doswiadczenie: %d/%d  Ranga: %s",gPrefixPluginu, stats[0], rangaxp[ranganum[id]], ranga[ranganum[id]]);
}

stock showStatus(id, const szStatus[], ...)
{
new szBuffer[128];
vformat(szBuffer, 127, szStatus, 3);

static msgStatusText = 0;

if(!msgStatusText)
msgStatusText = get_user_msgid("StatusText");

message_begin(MSG_ONE, msgStatusText, _, id);
write_byte(0);
write_string(szBuffer);
message_end();
}


I jeszcze pytanie odnośnie medali od bf2 , wiecie jak zrobić , żeby się nie gryzły z galileo , bo jest wszystko ok , tylko , że plugin medali nie przydziela , słyszałem , że gryzie się on z galileo , jest na to jakiś sposób ?

Użytkownik robcik3322 edytował ten post 10.03.2012 13:58

  • +
  • -
  • 0

#2 IndeS

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:574
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:NT
Offline

Napisano 10.03.2012 14:10

tak są dwa sposoby ze by sie nie gryzł z galileo
1. zmiana na mapchooser 4 lub DMM
2. zmina komendy mp_chattime 5/10 w serwer.cfg

Użytkownik IndeS edytował ten post 10.03.2012 14:10

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#3 robcik3322

    Nowy

  • Autor tematu
  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
  • Imię:Robert
  • Lokalizacja:SDL
Offline

Napisano 10.03.2012 20:04

DMM crashuje serwer , tego 2 nie sprawdzałem , bo jest on jakoś strasznie okrojony , zmiana komendy mp_chattime nie działa :/ , proszę jeszcze o przerobienie tego pluginu bf3 rank
  • +
  • -
  • 0

#4 IndeS

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 146
Zaawansowany

  • Postów:574
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:NT
Offline

Napisano 10.03.2012 20:35

mapchooser 4 okrojony? chyba nie wiesz co mowisz. Ma wszystko co potrzeba mam go na swoim bf2 i nie mam problemów żadnych. rtv jest votowanie tez, mozna wybrac folder do map itp. Ma wystarczajaco opcji i nie gryzie sie z bf2 :)
pytanie tez czy nie masz pluginu lastround bo on tez sie gryzie z bf2
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika

#5 robcik3322

    Nowy

  • Autor tematu
  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
  • Imię:Robert
  • Lokalizacja:SDL
Offline

Napisano 10.03.2012 22:15

Nie mam lastround-a , zobaczę tego mapchosera

Użytkownik robcik3322 edytował ten post 10.03.2012 22:18

  • +
  • -
  • 0

#6 kapi10072

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 69
Pomocny

  • Postów:318
  • Steam:steam
  • Imię:Kacper
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 11.03.2012 10:41

1. hud_centerid 0 do konsoli ?
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
Najlepszy serwer TeamPlay w Polsce !
Pomogłem, wejdź ;)
Zapraszam na BHZ-Game.pl
Bo nie liczą się fragi tylko dobra atmosfera ;D





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych