Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[5.9l] Nie działa /klasa


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vxen_ES

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:23
Offline

Napisano 02.03.2012 12:02

Witajcie. Mam taki problem zrobiłem sobie do niego edit różne bajery dodałem niby bajery działają wszystko okej tylko nie mogę klasy wybrać nie pokazuje mi się menu klas i tu moje pytanie mógłbym się dowiedzieć dlaczego nie pokazuje się menu wyboru klasy ?
po wpisaniu /klasa nic się nie pokazuje a jak wpisze /klasy to niby klasy są

Proszę o pomoc !! mapkę zmieniałem i nadal nie było klas do wyboru
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#2 Koniarek

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:250
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 02.03.2012 13:26

Tylko wiesz mógłbys podrzucić .sma bo bez tego ani rusz :)

#3 Vxen_ES

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:23
Offline

Napisano 02.03.2012 13:34

Okej już daje.

Oto .sma
Załączony plik  dbmod_5.9l.sma   279,76 KB  54 Ilość pobrań
  dbmod_5.9l.amxx
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#4 hefcio

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:33
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 02.03.2012 14:10

podrzuć logi : logs/diablo.log
  • +
  • -
  • 1

#5 Vxen_ES

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:23
Offline

Napisano 02.03.2012 14:50

okej oto ono

L 03/02/2012 - 11:53:53: Log file started (file "cstrike/addons/amxmodx/logs/diablo.log") (game "cstrike") (amx "1.8.1.3746")
L 03/02/2012 - 11:53:53: 03/02/2012 - 11:53:53 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 03/02/2012 - 11:55:03: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 11:55:03: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 11:55:13: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 11:55:13: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 11:55:13: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 11:55:13: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 11:55:38: 03/02/2012 - 11:55:38 ### MAPA: de_dust ### 
L 03/02/2012 - 11:55:46: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 11:55:46: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 11:55:51: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 11:55:51: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 11:55:51: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 11:55:51: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 12:15:39: 03/02/2012 - 12:15:39 ### MAPA: cs_havana ### 
L 03/02/2012 - 12:35:40: 03/02/2012 - 12:35:40 ### MAPA: de_chateau ### 
L 03/02/2012 - 12:55:42: 03/02/2012 - 12:55:42 ### MAPA: de_aztec ### 
L 03/02/2012 - 13:15:43: 03/02/2012 - 13:15:43 ### MAPA: as_oilrig ### 
L 03/02/2012 - 13:35:44: 03/02/2012 - 13:35:44 ### MAPA: cs_siege ### 
L 03/02/2012 - 13:37:37: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 13:37:37: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 13:37:46: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 13:37:46: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 13:37:49: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 13:37:49: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 13:37:49: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 13:37:49: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 13:39:42: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 13:39:42: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 13:41:10: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 13:41:10: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 13:43:06: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 13:43:06: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 13:55:46: 03/02/2012 - 13:55:46 ### MAPA: de_cbble ### 
L 03/02/2012 - 14:15:47: 03/02/2012 - 14:15:47 ### MAPA: de_dust ### 
L 03/02/2012 - 14:35:48: 03/02/2012 - 14:35:48 ### MAPA: cs_747 ### 

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#6 KadrO

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Lokalizacja:J-bie
Offline

Napisano 02.03.2012 15:42

L 03/02/2012 - 11:55:51: Error on Table query: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
L 03/02/2012 - 11:55:51: Could not connect to SQL database.


Czego stąd nie rozumiesz? Najwyraźniej chcesz utworzyć nową bazę, która zwykle tworzy się automatycznie przy pierwszym wpisaniu /klasa (oczywiście jeżeli wcześniej nie istniała) aczkolwiek plugin nie może tego wykonać ze względu na złe dane w amxx.cfg dotyczące połączenia z bazą (login, haslo, ip) lub brak umożliwionego dostępu od strony bazy (dużo mniej realne).

Moja rada? Sprawdź czy odpowiednio wpisałeś passy (oraz pozostałe dane) w amxx.cfg.
  • +
  • -
  • 1

#7 Vxen_ES

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:23
Offline

Napisano 02.03.2012 15:49

no i tu problem bo nic nie dodawałem do amxx więc moje pytanie co ja mam tam podać ?
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#8 KadrO

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Lokalizacja:J-bie
Offline

Napisano 02.03.2012 16:00

no i tu problem bo nic nie dodawałem do amxx więc moje pytanie co ja mam tam podać ?


Musisz dodać tam odpowiednie cvary, które odnoszą się do Twojej bazy danych (mam nadzieję że taką utworzyłeś...) :

diablo_sql_host "HOST/IP"
diablo_sql_user "LOGIN"
diablo_sql_pass "HASLO"
diablo_sql_database "NAZWABAZY"
diablo_sql_table "NAZWATABELI"
diablo_sql_save "0"


W zależności od diablo.
  • +
  • -
  • 1

#9 Vxen_ES

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:23
Offline

Napisano 02.03.2012 22:55

diablo_sql_host "HOST/IP"
diablo_sql_user "LOGIN"
diablo_sql_pass "HASLO"
diablo_sql_database "NAZWABAZY"
diablo_sql_table "NAZWATABELI"
diablo_sql_save "0"


nie wiem jak to właśnie zrobić i gdzie te cvary dodać ? do amxx ? jeśli tak okej ale powie mi ktoś jeszcze co ma gdzie wpisać np
diablo_sql_host "i co tu ?" <-- IP serwera ? i dalej czy do diablo ... user "co tu wpisać ?" <-- użytkownika od logowania się do serwera ? (chodzi tu o stronę) czy jak bo jeszcze tego nigdy nie robiłem i właśnie nie wiem ;/

okej już to zrobiłem teraz działa wybór klasy :) tylko problem mam z expiem ... gdy wybieram klasę przy lvl pisze exp no okej ale jest non stop 0

Czyli tak pisze
LvL 1
Exp: (0%%) <-- dlaczego są 2 procenty ? mógłby mi ktoś coś poradzić ?

@@ edit !!

Nie wiem dlaczego ale jeszcze w konsoli wyskakuje taki błąd :P w logach to samo i nie wiem czy to dobrze czy źle ;/

03/02/2012 - 22:32:31: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on '188.165.224.201' (111)
L 03/02/2012 - 22:32:31: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 22:32:34: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on '188.165.224.201' (111)
L 03/02/2012 - 22:32:34: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 22:32:35: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on '188.165.224.201' (111)
L 03/02/2012 - 22:32:35: Could not connect to SQL database.

@@ edit !!

Nie wiem dlaczego ale jeszcze w konsoli wyskakuje taki błąd w logach to samo i nie wiem czy to dobrze czy źle ;/

03/02/2012 - 22:32:31: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on '188.165.224.201' (111)
L 03/02/2012 - 22:32:31: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 22:32:34: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on '188.165.224.201' (111)
L 03/02/2012 - 22:32:34: Could not connect to SQL database.
L 03/02/2012 - 22:32:35: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on '188.165.224.201' (111)
L 03/02/2012 - 22:32:35: Could not connect to SQL database.

0


Okej już naprawiłem ale nadal jest ten problem z tym expem ... dalej są te tępe 2 %% i to chyba przez to nie mogę expić proszę o pomoc
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#10 Vxen_ES

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:23
Offline

Napisano 03.03.2012 02:52

@@@edit
dzisiaj o godzinie 2:46 znów nie działa komenda /klasa
oto co znajduje się w diablo.log :D i w konsoli

L 03/03/2012 - 02:47:25: Error on create klass query: near ",": syntax error
L 03/03/2012 - 02:47:25: create klass Query failed

  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#11 dog_1

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 23
Życzliwy

  • Postów:150
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 03.03.2012 23:32

Wstawiłeś gdzieś w zapytaniu sql
,
tam gdzie nie powinien być, przejrzyj dokładnie zapytania. Na przyszłość, gdy zmieniasz coś w modzie to zrób kopię zapasową działąjącego moda, by później sobie porównywać kody w poszukiwaniu błędu.
  • +
  • -
  • 1

#12 Vxen_ES

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:23
Offline

Napisano 04.03.2012 11:22

No dobrze ale dalej mam problem ponieważ nie mogę expic ;/ nie leci exp mam przy exp coś takiego
Exp: (0%%) <-- dlaczego są 2 procenty chyba przez to nie działa jest mam rację to jak to naprawić aby działał exp
  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#13 Vxen_ES

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:23
Offline

Napisano 08.03.2012 16:41

Pomoże ktoś ? z tym

No dobrze ale dalej mam problem ponieważ nie mogę expic ;/ nie leci exp mam przy exp coś takiego
Exp: (0%%) <-- dlaczego są 2 procenty chyba przez to nie działa jest mam rację to jak to naprawić aby działał exp


  • +
  • -
  • 0

b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#14 dog_1

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 23
Życzliwy

  • Postów:150
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 08.03.2012 21:27

Mam dla Ciebie zagadkę, znaj tu swój problem.
show_hudmessage(id, "Zycie: %i^nKlasa: %s^nPoziom: %i (%0.0f%s)^nPrzedmiot: %s^nWytrzymalosc: %i",get_user_health(id), Race[player_class[id]], player_lvl[id], perc,"%%", player_item_name[id],item_durability[id])

  • +
  • -
  • 0

#15 Kamil17

    Ogar :)

  • Zbanowany

Reputacja: 67
Pomocny

  • Postów:449
  • Steam:steam
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:Płońsk
Offline

Napisano 09.03.2012 10:57

Mam dla Ciebie zagadkę, znaj tu swój problem.

show_hudmessage(id, "Zycie: %i^nKlasa: %s^nPoziom: %i (%0.0f%s)^nPrzedmiot: %s^nWytrzymalosc: %i",get_user_health(id), Race[player_class[id]], player_lvl[id], perc,"%%", player_item_name[id],item_durability[id])

Podajesz mu brednie // nie ruszaj tam nic

Zrób tak
Wejdź na ftp serwera zrób nową tabelę w sql.cfg lub amxx.cfg (zależy gdzie dałeś cvar'y)
diablo_sql_table "NAZWATABELI"
starą usuń w bazie danych sql i będzie działało ja też tak miałem i zrobiłem to jak ci opisałem i będzie git majonez

Użytkownik Kamil17 edytował ten post 09.03.2012 10:58


#16 dog_1

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 23
Życzliwy

  • Postów:150
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 09.03.2012 19:42

Zakładam się z tobą kamil17 o skrzynkę wódki dębowej że tam jest mini szczegół,z którym musi sobie poradzić :) Tworzenie nowej bazy nic nie pomoże, skoro kolega już to kilkakrotnie robił :) a i podczas tworzenia bazy nie ma żadnych błędów w zapisie.

Użytkownik dog_1 edytował ten post 09.03.2012 19:46

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych