Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z funkcjami


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 likeaboss

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 01.03.2012 12:44

Witam,
Mam problem z dwoma funkcjami w pluginie, mianowicie chodzi o funkcję "policz" gdyż plugin tak jakby w ogóle nie brał jej pod uwagę, oraz prawdopodobnie o funkcję "pokazuj" gdyż nie pokazuję się informacja o zwycięzcy na czacie. Sma w załączniku i czekam na jakąś pomocną dłoń :D

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#2 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 01.03.2012 13:47

1. nie widze nigdzie wywolania funkcji policz

2. funkcja pokazuj jest blokowana przez to:

 new bool:double=false, id=0;
if(!double && id) {

w ogólnie wiem po co Ci to, to nigdy nie będzie spełniony warunek. Usuń to wyżej, i jeszcze przedostatnią klamrę z tej funkcji

Użytkownik Nakupenda. edytował ten post 01.03.2012 13:48

  • +
  • -
  • 1

#3 likeaboss

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 01.03.2012 16:09

Wywalilem sam warunek
if(!double && id)
bo plugin nie chciał się kompilować i funkcja zaczęła działać, lecz zamiast zwycięzcy pokazuje się informacja:
[Rozgrzewka] Zwyciezyl Counter-Terrorist, nabil 0 fragow

  • +
  • -
  • 0

#4 likeaboss

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 01.03.2012 19:01

Dobra zrobiłem to nieco inaczej ale dalej nie wyświetla mi nicku gracza, który zwyciężył (w jego miejscu jest spacja).

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#5 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 01.03.2012 19:17

public podsumowanie(){
new bool:double=false;
new id=0;
for(new i=1;i<=33;i++){
if(fragi[id][0]==fragi[i][0]){
if(fragi[id][1] == fragi[i][1]){
double=true;
}
else if(fragi[id][1] < fragi[i][1]){
id=i;
double=false;
}
}
else if(fragi[id][0] < fragi[i][0]) {
id=i;
double=false;
}
}
pokazuj(id, double)
}

public pokazuj(id, double) {
if(!double && id)
{
new nick[35]
get_user_name(id, nick, 34)
ColorChat(0, GREEN, "[Rozgrzewka]^x01 Zwyciezyl ^x03 %s^x01, nabil^x04 %d^x01 fragow", nick, fragi[id][0])
}
}

  • +
  • -
  • 0

#6 likeaboss

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 01.03.2012 21:43

Błąd przy kompilacji:
takietam.sma(59) : error 088: number of arguments does not match definition
  • +
  • -
  • 0

#7 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 01.03.2012 21:52

nakupenda co ma robic funkcja podsumowanie ???
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#8 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 01.03.2012 21:59

szczerze to nie patrzyłem w kod :D zupełnie nie mój

ale prawdopodobnie wyłania najlepszego zawodnika
  • +
  • -
  • 0

#9 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 01.03.2012 22:30

jesli wylania najlepszego zawodnika po fragach to sie zabieracie za to od d*py strony

podsumowanie(&formal_id,&formal_max[2]){
    new max[2];
    new mid=0;
    
    for(new i=1;i<=33;i++){
        if(!is_user_connected(id)) continue;
        if(fragi[i][0]>max[0]){
            max=fragi[i];
            mid=i;
        }
        else if(fragi[i][0]==max[0]&&fragi[i][1]<max[1]){
            max=fragi[i];
            mid=i;
        }
		 }
    formal_max=max;
    formal_id=mid;
}


sprawdzcie to bo nie jestem pewien co do dzialania referencji ale funkcja przyjmuje 2 parametry przekazywane przez referencje w ktorych zapisuje id najlepszego i jego killstreak zakladając ze [0]->kill i [1]-> deaths
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#10 likeaboss

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:5
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 01.03.2012 23:20

U mnie nie działa lub coś robię źle. Mógłbyś G[o]Q'u wrzucić to w sma, które jest wyżej?

Użytkownik likeaboss edytował ten post 01.03.2012 23:20

  • +
  • -
  • 0

#11 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.03.2012 00:36

GoQ, raczej nie :)
[0] -> kill
[1] -> hs
a ten kod miał na celu sprawdzenie czy jest dwóch najlepszych czy nie

i nie "zabieracie się" tylko jak już to autor się zabiera.
  • +
  • -
  • 0

#12 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 02.03.2012 10:31

no to wystarczy posortować tablice macie od tego funkcje i potem sobie while'a zrobcie dopóki dany element jest == poprzedniemu i dany element>0 i macie ilu gosci ma tyle samo fragów i hs xD
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#13 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 02.03.2012 11:19

ależ ten kod powyżej wyżej jest ok. :) bo jak jest dwóch+ zwyciężców, bool:double przybiera wartość true, w innym false. Chodzi tylko o to, który index to index najlepszego gracza

Użytkownik Nakupenda. edytował ten post 02.03.2012 11:19

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych