Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

problem z phpbb by przemo


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 emblaze

    Koniec z cs/amxx

  • Użytkownik

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:973
  • Lokalizacja:Mój steam: emblaze_95
Offline

Napisano 20.02.2009 20:25

Zainstalowałem na stronie na yoyo.pl phpbb by przemo.
Chciałem zrobić grupy: moderator, Junior admin, administrator
A tu sie patrze, istnieją juz podstawowo takie : AdministratorJunior Admin Moderator
I nie da się ich usunąć przez panel admina. A chciałbym inne kolory :/
A jak nacisne administrator to pokazuje sie kto jest adminem, ale jak junior admin to pisze:
Nie znaleziono pasujących

A tych grup nie widać w panelu admina :( Wie moze kto jak to rozwiązać ??
  • +
  • -
  • 0

#2 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 20.02.2009 20:27

musisz wejsc w panelu potem style/wybierz styl/ edycja stylu i tam bedzie. Usun i zrob nowe
  • +
  • -
  • 0

#3 emblaze

    Koniec z cs/amxx

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:973
  • Lokalizacja:Mój steam: emblaze_95
Offline

Napisano 20.02.2009 20:42

wszedłem w:style>edycja stylów>edytuj styl i dalej nie wiem co robić xD

Screen gdzie jestem xD

Dołączona grafika
Dołączona grafika

I dalej co bym nie kliknął pisze:

Funkcje edycji stylów poprzez formularz oraz importu stylów są wyłączone ze względów bezpieczeństwa.
Jeżeli chcesz je włączyć, ustaw w pliku /admin/admin_config.php zmienną: $xs_edit na 1

Mam co z tym zrobić na ftp ??
  • +
  • -
  • 0

#4 kaszewczyk

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:42
Offline

Napisano 20.02.2009 20:51

Funkcje edycji stylów poprzez formularz oraz importu stylów są wyłączone ze względów bezpieczeństwa.
Jeżeli chcesz je włączyć, ustaw w pliku /admin/admin_config.php zmienną: $xs_edit na 1


W katalogu /admin/ masz plik skryptu PHP admin_config.php otwierasz go jakimś edytorem i szukasz zmiennej $xs_edit (zmienne w php są oznaczane przez $ a xs_edit to nazwa zmiennej) i ustawiasz jej wartość na 1 prawdopodobnie ma ona obecnie wartość 0.

a co do tego problemu z kolorem kliknij tam gdzie zanzaczylem :) powinno pomóc

Dołączona grafika[/b]
  • +
  • -
  • 0

#5 TaQ

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
Offline

Napisano 20.02.2009 20:52

Sory za spam ale nie mogłem się powstrzymać, emblaze Ty chodzisz do 5 klasy?
  • +
  • -
  • 0

#6 emblaze

    Koniec z cs/amxx

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:973
  • Lokalizacja:Mój steam: emblaze_95
Offline

Napisano 20.02.2009 21:11

zrobiłem, klikłem to i dalej się w tym nie łapie :/ moze mi kto to dokładnie powiedzieć bo pierwszy raz siedze nad tym :D

@TaQ :spam: :spam: :spam: a jak tak to co ??
  • +
  • -
  • 0

#7 kaszewczyk

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:42
Offline

Napisano 20.02.2009 21:21

Zrobiłeś to w podanej prze zemnie kolejności?
  • +
  • -
  • 0

#8 emblaze

    Koniec z cs/amxx

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:973
  • Lokalizacja:Mój steam: emblaze_95
Offline

Napisano 20.02.2009 21:26

szło tam wejść ale nie wiem czy dalej, zrobiłem to co kazałeś :D
  • +
  • -
  • 0

#9 TastyB

    Zaawansowany

  • Girl

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:147
Offline

Napisano 21.02.2009 06:34

proszę... oto prosty przewodnik dla Ciebie



Pozdrawiam

Załączone pliki


  • +
  • -
  • 0

#10 emblaze

    Koniec z cs/amxx

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:973
  • Lokalizacja:Mój steam: emblaze_95
Offline

Napisano 21.02.2009 09:56

uuu. kurcze długie to sprawdze jak bedzie wiecej czasu xD
  • +
  • -
  • 0

#11 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 21.02.2009 13:26

TaQ, jak widać 11 latek nawet ma wiekszą range niż taki 17 latek jak ty :)

emblaze, zrobie ci napisz na gg (PW)
  • +
  • -
  • 0

#12 emblaze

    Koniec z cs/amxx

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:973
  • Lokalizacja:Mój steam: emblaze_95
Offline

Napisano 21.02.2009 16:15

zaczynam się powoli w tym łapać :D tylko mam jeszcze pytanie, czym różni się grupa od rangi ?? :D
a i czym sie rózni personalna ranga od nie personalnej ?
  • +
  • -
  • 0

#13 Xs3non

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
  • GG:
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 21.02.2009 16:19

Jak potrzebujesz pomocy to pisz na pw zrobię tobie to bo mam wolny czas
  • +
  • -
  • 0

#14 emblaze

    Koniec z cs/amxx

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:973
  • Lokalizacja:Mój steam: emblaze_95
Offline

Napisano 21.02.2009 16:23

Tak jak juz pisałem juz sie w tym łapie i dzięki za chęci wszystkim tylko wolałbym jednak sam próbować ;) wolałbym tylko odp. na moje pytania i jeszcze jedno xD
Co zrobić, żeby nowe rangi były pokazane na dole nad shoutboxem :D ??
  • +
  • -
  • 0

#15 TastyB

    Zaawansowany

  • Girl

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:147
Offline

Napisano 21.02.2009 16:54

Co zrobić, żeby nowe rangi były pokazane na dole nad shoutboxem :D ??


nad SB wyswietlaja sie wszystkie specjalne grupy jakie stworzysz
  • +
  • -
  • 0

#16 emblaze

    Koniec z cs/amxx

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:973
  • Lokalizacja:Mój steam: emblaze_95
Offline

Napisano 21.02.2009 17:12

a rangi nie działaja :/

czym różni się grupa od rangi ??
a i czym sie rózni personalna ranga od nie personalnej ?


a to powie ktoś :D ??
  • +
  • -
  • 0

#17 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 21.02.2009 19:41

nie wiem jaki sens mają wypowiedzi typu:
'napisz na pw/gg o ci zrobie'

i co, do końca życia taka osoba będzie ciotą która sobie sama nic nie zrobi? wg. mnie to jest bez sensu. a i jeszcze pomagając na forum, a nie na PW/gg unikamy tysiąca tych samych topiców, bo ogarnięta osoba pierwsze wbija w szukajke a potem pisze topic.
  • +
  • -
  • 0

#18 emblaze

    Koniec z cs/amxx

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 166
Profesjonalista

  • Postów:973
  • Lokalizacja:Mój steam: emblaze_95
Offline

Napisano 21.02.2009 20:29

@up no dobra ale zbytnio to nie było na temat :D :D :D
W każdym razie wie kto odp. na moje pytania ?? :D bo ja dałem rangi bo do nich sie da dać obrazek. Ale tam nie ma żadnych przywilejów :/ np. dla moda a jak zrobie grupe to nie ma obrazka :/ . Dodatkowo jak zrobie range to sie nie pojawia nad sb a grupa jest tylko nie pogrubia sie :/ . Da się jakoś rangom dać przywileje. A w ogóle czy sie rózni ta ranga od grupy ?? :D ;)

Ps. Można close :D bo Mafia mi troche pomógł :D ;)
  • +
  • -
  • 0

#19 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 21.02.2009 21:21

hehe jakoś sie udało
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych