mapchooser4
bicek
19.01.2008
mapchooser4
Czwarta odsłona standardowego pluginu do votowania map. Plugin posiada dużo nowych funkcji, takich jak zapamiętanie pięciu ostatnio granych map i nie wyświetlania ich w głosowaniu. Można także włączyć nominowanie map
*NEW! - Dodano opcję rockthevote i plik z mapami gdy jest mało graczy (poniżej 10)
Instalacja:
Tak jak każdy inny plugin
wyłączyć standardowy mapchooser.amxx!
Cvar'y:
dopisujemy oczywiście do amxx.cfg i ustawiamy według uznania
Czwarta odsłona standardowego pluginu do votowania map. Plugin posiada dużo nowych funkcji, takich jak zapamiętanie pięciu ostatnio granych map i nie wyświetlania ich w głosowaniu. Można także włączyć nominowanie map

*NEW! - Dodano opcję rockthevote i plik z mapami gdy jest mało graczy (poniżej 10)
Instalacja:
Tak jak każdy inny plugin

wyłączyć standardowy mapchooser.amxx!
Cvar'y:
dopisujemy oczywiście do amxx.cfg i ustawiamy według uznania

amx_mapchooser_type "1" // 0-mapy do votowania wybierane sa z pliku, 1-nominowanie map do votowania, 2-brak votowania amx_mapchooser_mapsloc "0" // 0-używa amx_mapchooser_mapsfile, 1-używa mapcycle, 2-używa folderu z mapami amx_mapchooser_mapsfile "maps.ini" // nazwa pliku w amxmodx/configs/ ,używany go kiedy amx_mapchooser_mapsloc ustawione jest na "0" amx_mapchooser_mapsfile_s "maps_small.ini" // plik użyty kiedy amx_mapchooser_mapsloc jest ustawiony na 0 i jest poniżej 10 osób na serwerze. Trzeba stworzyć ten plik amx_nominfromfile "0" // 0-gracze mogą nominować wszystkie mapy z folderu map, 1-gracze mogą nominować tylko mapy z amx_mapchooser_mapsfile amx_maxnominperplayer "1" // ile map może nominować jeden gracz amx_map_history 5 // Ile ostatnich granych map nie ma być w vote amx_extendmap_max "10" // maksymalny czas dla całkowitego rozszerzenia mapy (w minutach) amx_extendmap_step "10" // z jakim czasem mapa zostanie rozszerzona (czas w minutach) amx_ext_round_max "1" // ile razy mapa może być rozszerzana amx_ext_round_step "1" // z jaką liczbą rund mapa zostanie rozszerzona amx_ext_win_max "1" // ile razy mapa może być rozszerzana amx_ext_win_step "1" // z jaką liczbą rund mapa zostanie rozszerzona amx_rtv "1" // włączyć/wyłączyć opcję rockthevote (wymuszanie głosowania) amx_rtv_percent "0.6" // stosunek (%/100) ile graczy musi powiedzieć rockthevote aby wymusić głosowanie amx_rtv_min_time "10" // minimalny czas (w minutach) wymagany od rozpoczęcia mapy aby wymusić głosowanie (możliwość użycia opcji rockthevote) amx_rtv_map_time "10" // czas pomiędzy sukcesem głosowania na mapie (po rtv) i zmianie mapy (zamiast czekać do końca rundy)
Załączone pliki
Volume
22.01.2008
Nie dziala mi to ;/ jak byś mógł mi to wytłumaczyć gdzie to wkleić itp. tutaj albo na GG: 2684777 :mrgreen:
z Góry THX proszę o szybką odp.
z Góry THX proszę o szybką odp.

Peter
22.01.2008
Tu masz opis jak instalować pluginy http://amxx.pl/viewtopic.php?t=20
[ Dodano: 2008-01-22, 15:39 ]
Cvary dopisz do amxx.cfg i cacy
[ Dodano: 2008-01-22, 15:39 ]

Abes Mapper
22.02.2008
Do każdego pluga trzeba dopisywać ?
berix
15.03.2008
hmm plugin nei dizła na serwerach typu kz bo tam runda się nei kończy, może wie jak to naprawić?
DiiL
30.03.2008
Ja mam takie pytanie gdzie mam dać
mapchooser4.txtten plik textowy bo mi w ogóle nie wyświetla nic na servie jak wpisze
amx_listmapto nic nie ma tak jak by był plugin wyłączony.
DiiL
30.03.2008
amxx.cfg
Dobrze????
// AMX Configuration File echo Executing AMX Mod X Configuration File // Default access for all non admin players (see users.ini for access details) amx_default_access "z" // Name of setinfo which should store a password on a client (you should change this) // (Example: setinfo _pw "password") amx_password_field "_pw" // Mode of logging to a server // 0 - disable logging, players won't be checked (and access won't be set) // 1 - normal mode which obey flags set in accounts // 2 - kick all players not on list amx_mode 1 // Show admins activity // 0 - disabled // 1 - show without admin name // 2 - show with name amx_show_activity 2 // Frequency in seconds and text of scrolling message //amx_scrollmsg "Welcome to %hostname% -- This server is using AMX Mod X" 600 // Center typed colored messages (last parameter is a color in RRRGGGBBB format) //amx_imessage "Witamy na %hostname%" "000255100" //amx_imessage "This server is using AMX Mod XnVisit http://www.amxmodx.org" "000100255" // Frequency in seconds of colored messages //amx_freq_imessage 80 // Set in seconds how fast players can chat (chat-flood protection) //amx_flood_time 0.75 // Amount of reserved slots, amx_hideslots must be 1 to use this cvar (for more details see comments in plugin source) //amx_reservation 0 // If you set this to 1, you can hide slots on your server //amx_hideslots 0 // Displaying of time remaining // a - display white text on bottom // b - use voice // c - don't add "remaining" (only in voice) // d - don't add "hours/minutes/seconds" (only in voice) // e - show/speak if current time is less than this set in parameter //amx_time_display "ab 1200" "ab 600" "ab 300" "ab 180" "ab 60" "bcde 11" // Announce "say thetime" and "say timeleft" with voice //amx_time_voice 1 // Minimum delay in seconds between two voting sessions amx_vote_delay 10 // How long voting session goes on amx_vote_time 10 // Display who votes for what option amx_vote_answers 1 // Some ratios for voting success amx_votekick_ratio 0.40 amx_voteban_ratio 0.40 amx_votemap_ratio 0.40 amx_vote_ratio 0.02 // Max. time to which map can be extended //amx_extendmap_max 90 // Step for each extending //amx_extendmap_step 15 // Rank mode // 0 - by nick // 1 - by authid // 2 - by ip //csstats_rank 1 // Max size of the stats file //csstats_maxsize 3500 // Duration of HUD-statistics //amx_statsx_duration 12.0 // HUD-statistics display limit relative round freeze end // Negative time will clear the HUD-statstics before the round freeze time has ended //amx_statsx_freeze -2.0 //If you set this to 0, clients cannot chose their language //amx_client_languages 1 // Plugin Debug mode // 0 - No debugging (garbage line numbers) // 1 - Plugins with "debug" option in plugins.ini are put into debug mode // 2 - All plugins are put in debug mode // Note - debug mode will affect JIT performance amx_debug 1 // Plugin MultiLingual Debug // To debug a language put its 2 letter code between quotes ("en", "de", etc) // "" means disabled amx_mldebug "" amx_mapchooser_type "1" amx_mapchooser_mapsloc "2" amx_mapchooser_mapsfile "maps.ini" amx_nominfromfile "0" amx_maxnominperplayer "1" amx_extendmap_max "20" amx_extendmap_step "20" amx_ext_round_max "1" amx_ext_round_step "20" amx_ext_win_max "1" amx_ext_win_step "1"
Dobrze????
Gość__* 30.03.2008
DiiL, u siebie mam tak
// mapchoser4 amx_mapchooser_type "1" amx_mapchooser_mapsloc "1" amx_maxnominperplayer "1" amx_extendmap_max "10" amx_ext_round_max "1"
bicek
30.03.2008
amxmodx/data/lang tam gdzie wszystkie inne pliki *.txtJa mam takie pytanie gdzie mam dać
mapchooser4.txtten plik textowy...
nismo
30.05.2008
a u mnie wyskakuje cos takiego jak chce nominować mapę albo jak już wyskoczy votowanie to na 6 i 7
ML_NOTFOUND: YOUR_NOMIN_REPLACED
ML_NOTFOUND: X_NOMIN_MAP_SEE_L
co z tym zrobić ?
ML_NOTFOUND: YOUR_NOMIN_REPLACED
ML_NOTFOUND: X_NOMIN_MAP_SEE_L

Gość__* 30.05.2008
Mafioso_PL
11.09.2008
Mam pytanko, jest jakaś komenda na to, aby nie można było votować na np. ostatnie 5 granych map?
Gość__* 11.09.2008
Jest to ustawione domyślnie w tym plugu ..Mam pytanko, jest jakaś komenda na to, aby nie można było votować na np. ostatnie 5 granych map?