Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Testowy Vip


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#41 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 15.04.2012 15:29

Chodziło mi o błąd w kodzie :D


ale nikt kto opisywal błąd nie powiedzial czy dostawalo się flagi po koncu testu czy przy początku :D

Cały kod oprócz tego usuwania flag, wydawał się dobrze napisany, więc jak dla mnie było praktycznie w 100% pewne, że ktoś dostawał wszystkie flagi (oprócz tej co była testowa), po skończeniu testowego vipa.
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#42 adamsa1

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:217
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 15.04.2012 17:15

To co można testować te update czy nadal będzie błąd?
sebul (16.04.2012 11:37):
Nie będzie błędu :ziew:


#43 pfkers

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 90
Zaawansowany

  • Postów:759
  • GG:
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 15.04.2012 22:41


G[o]Q ogarnij to bo widze ze nikt tego nie zrobi oprocz ciebie


#44 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 15.04.2012 23:31

ogólnie kod napisany dla jakiś oposów, kto to w ogóle wymyślił sprawdzać taskiem co 1 sekundę czy koniec vipa :facepalm2: ten temat to raczej do usunięcia się nadaje :policja:

ps. speedkill - jak coś to mogę napisać ten plug w jakiś normalny sposób, a nie za przeproszeniem :warn: ***** TASKIEM :warn:

kod pisany na szybko, bez testowania, bez przeliczeń na godziny i minuty (tylko sekundy) ale powinien działać (nie wiem czy daje flagi itp., ale chodzi mi tutaj o czas, kiedy się kończy itp.), jak chcesz żeby sprawdzało częściej niż co wejście gracza na serwer, zrób sobie jakiś bardzo rzadki task pod funkcję _Check.
/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include		 < amxmodx >
#include		 < sqlvault_ex >

#define PLUGIN		 "Vip for 24 hours"
#define VERSION	 "0.1a"
#define AUTHOR		 "emu"

#define MAXPLAYERS	 32	
#define VIP_FLAG	 ADMIN_LEVEL_H

enum _:g_Type
{
	TIME,
	USED
};

new g_iVip[ MAXPLAYERS + 1 ][ g_Type ];

new bool:g_bWasLoad[ MAXPLAYERS + 1 ];

new g_sSQLVaultName[] = "VipTest";

new SQLVault:g_hVault;

public plugin_init()
{
	register_plugin( PLUGIN, VERSION, AUTHOR );
	
	register_clcmd( "say /testuj_vipa", "cmdTestVip" );
	
	g_hVault = sqlv_open_local( g_sSQLVaultName );

	sqlv_init_ex( g_hVault );
	
	sqlv_connect( g_hVault );
	
	// Add your code here...
}

public plugin_end()
{
	sqlv_disconnect( g_hVault );
}

public client_connect( id )
{
	g_bWasLoad[ id ] = false;
	
	g_iVip[ id ][ USED ] = 0;
	g_iVip[ id ][ TIME ] = 0;
	
	LoadData( id );
}

public client_putinserver( id )
{
	_Check( id );
}

public client_disconnect( id )
{
	SaveData( id );
	
	g_bWasLoad[ id ] = false;
	
	g_iVip[ id ][ USED ] = 0;
	g_iVip[ id ][ TIME ] = 0;
}

public cmdTestVip( id )
{
	_Check( id );
	
	if( g_iVip[ id ][ TIME ] )
	{
		client_print( id, print_chat, "*** Testujesz aktualnie VIP'a, zostalo Ci %d sekund! ***", g_iVip[ id ][ TIME ] - get_systime() );
	}
	else
	{
		if( g_iVip[ id ][ USED ] )
		{
			client_print( id, print_chat, "*** Testowales juz VIP'a, teraz musisz go kupic! ***" );
		}
		else
		{
			g_iVip[ id ][ USED ] = 1;
			g_iVip[ id ][ TIME ] = get_systime() + 86400;
			
			client_print( id, print_chat, "*** Testujesz VIP'a przez %d sekund! ***", g_iVip[ id ][ TIME ] - get_systime() );
			
			set_user_flags( id, get_user_flags( id ) | VIP_FLAG );
		}
	}
}

public _Check( id )
{
	if( g_iVip[ id ][ TIME ] )
	{
		if( get_systime() > g_iVip[ id ][ TIME ] )
		{
			g_iVip[ id ][ TIME ] = 0;
			
			remove_user_flags( id, VIP_FLAG );
			
			client_print( id, print_chat, "*** Czas twojego testowego vipa sie skonczyl! ***" );
			
			SaveData( id );
		}
	}
}

public SaveData( id )
{
	if( is_user_connected( id ) )
	{
		if( g_bWasLoad[ id ] )
		{
			static sSteamID[ 32 ];
			get_user_authid( id, sSteamID, sizeof ( sSteamID ) - 1 );
				
			sqlv_set_num_ex( g_hVault, sSteamID, "used", g_iVip[ id ][ USED ] );
			sqlv_set_num_ex( g_hVault, sSteamID, "time", g_iVip[ id ][ TIME ] );
		}
		else
		{
			LoadData( id );
		}
	}
}

public LoadData( id )
{
	if( is_user_connected( id ) )
	{
		if( !g_bWasLoad[ id ] )
			g_bWasLoad[ id ] = true;
			
		static sSteamID[ 32 ];
		get_user_authid( id, sSteamID, sizeof ( sSteamID ) - 1 );
			
		g_iVip[ id ][ USED ] = sqlv_get_num_ex( g_hVault, sSteamID, "used" );
		g_iVip[ id ][ TIME ] = sqlv_get_num_ex( g_hVault, sSteamID, "time" );
	}
}
sqlvault.inc można pobrać tutaj.

Użytkownik maselo edytował ten post 16.04.2012 23:05

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#45 adamsa1

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:217
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 16.04.2012 11:18

@up jak ustawić aby to było na 40 minut?

#46 QuahodronN

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 228
Wszechwidzący

  • Postów:1262
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Olo
  • Lokalizacja:Śląsk
Offline

Napisano 16.04.2012 12:50

Szukasz tego
g_iVip[ id ][ TIME ] = get_systime() + 86400;
i zamieniasz na
g_iVip[ id ][ TIME ] = get_systime() + 2400;

  • +
  • -
  • 0

| CPU: I7-6700K @4.7GHz | Cooling: Corsair H110 | GPU: MSI GTX 1080 Gaming X | MOBO: Asus Maximus VIII Hero | RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 @2800MHz |

| SSD: Samsung 840 Pro 128GB | SSD2: Samsung 840 Pro 256GB  |  PSU: Be Quiet L8 630W | Case: Gladius M40 | Mouse: Gigabyte M6980X | Keyboard: Sharkoon SHARK ZONE K20 Headphones: HyperX HX Cloud Black Display: Triple LG 24MP67VQ-P |

 

TS3: ts.kreedzmania.pl - 512 Slotów - Darmowe Kanały ;)


#47 adamsa1

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:217
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 16.04.2012 20:23

@maselo

ten twoj nie dziala, bo jak ktos vipa bierze to mu pokazuje masz vipa jeszcze przez 1888888882 sec tzn bylo inne liczby ale tyle bylo. To chyba za duzo? a ustawilem na 40 min

#48 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 16.04.2012 21:07

client_print( id, print_chat, "*** Testujesz VIP'a przez %d sekund! ***", g_iVip[ id ][ TIME ] );


na

client_print( id, print_chat, "*** Testujesz VIP'a przez %d sekund! ***", g_iVip[ id ][ TIME ] - get_systime());
co do błędów to jest jeden wbijasz vip ma sie skonczyc za 1 minute a po minucie masz go do reconnecta dodaj w putinserver warunek

jesli czas vipa mniejszy niz czas rundy to wykonaj taska za czas_vipa sekund dla funkcji check :D
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#49 mierzwi

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:651
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.04.2012 23:04

@maselo ten twoj nie dziala, bo jak ktos vipa bierze to mu pokazuje masz vipa jeszcze przez 1888888882 sec tzn bylo inne liczby ale tyle bylo. To chyba za duzo? a ustawilem na 40 min

To jest napisane kiedy się kończy w czasie linuxowym, napisałem że zmieniać tego na godziny i takie tam nie chce mi się, jakbym miał publikować, to by się zrobiło ^^


client_print( id, print_chat, "*** Testujesz VIP'a przez %d sekund! ***", g_iVip[ id ][ TIME ] );


na

client_print( id, print_chat, "*** Testujesz VIP'a przez %d sekund! ***", g_iVip[ id ][ TIME ] - get_systime());
co do błędów to jest jeden wbijasz vip ma sie skonczyc za 1 minute a po minucie masz go do reconnecta dodaj w putinserver warunek

jesli czas vipa mniejszy niz czas rundy to wykonaj taska za czas_vipa sekund dla funkcji check :D

To nie błędy, tak miało raczej być, akurat kod zaczerpnąłem ze swojego pluginu gdzie "coś" się dostawało na tydzień, więc reconnect 1+/- to dla mnie nie ma różnicy.

Użytkownik maselo edytował ten post 17.04.2012 00:11

jeśli masz fejsa i chcesz mi pomóc to wejdź tutaj: Zaproś kumpla by lubił nasz sklep | Facebook

na pewno jakoś C się odwdzięczę!


#50 adamsa1

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:217
  • GG:
  • Imię:Adam
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 17.04.2012 13:25

To zróbcie tak aby działał poprawnie, bo ja nic z tego nie rozumiem :D

Jestem zielony, sooorki :crazy:

#51 Zohan^

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:48
  • GG:
  • Imię:Arek
  • Lokalizacja:Skalbmierz
Offline

Napisano 19.04.2012 18:03

Działą poprawnie. :D
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam Serdecznie na Cod Moda !! .... ; )))


Dołączona grafika

#52 QuahodronN

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 228
Wszechwidzący

  • Postów:1262
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Olo
  • Lokalizacja:Śląsk
Offline

Napisano 29.05.2012 16:45

Czy teraz już Testowy VIP będzie działał poprawnie?
  • +
  • -
  • 0

| CPU: I7-6700K @4.7GHz | Cooling: Corsair H110 | GPU: MSI GTX 1080 Gaming X | MOBO: Asus Maximus VIII Hero | RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 @2800MHz |

| SSD: Samsung 840 Pro 128GB | SSD2: Samsung 840 Pro 256GB  |  PSU: Be Quiet L8 630W | Case: Gladius M40 | Mouse: Gigabyte M6980X | Keyboard: Sharkoon SHARK ZONE K20 Headphones: HyperX HX Cloud Black Display: Triple LG 24MP67VQ-P |

 

TS3: ts.kreedzmania.pl - 512 Slotów - Darmowe Kanały ;)


#53 speedkill

    Godlike

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1570
Godlike

  • Postów:2733
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 29.05.2012 17:17

sebul napisał gdzieś na poprzedniej stronie, że nie będzie błędu, ale najlepiej samemu się przekonać ;)
  • +
  • -
  • 0

If you can dream it, you can do it.


#54 QuahodronN

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 228
Wszechwidzący

  • Postów:1262
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Olo
  • Lokalizacja:Śląsk
Offline

Napisano 29.05.2012 17:59

dobra to jak dopadnę serwer i stestuje to odezwę się co i jak
  • +
  • -
  • 0

| CPU: I7-6700K @4.7GHz | Cooling: Corsair H110 | GPU: MSI GTX 1080 Gaming X | MOBO: Asus Maximus VIII Hero | RAM: Kingston Savage 16GB DDR4 @2800MHz |

| SSD: Samsung 840 Pro 128GB | SSD2: Samsung 840 Pro 256GB  |  PSU: Be Quiet L8 630W | Case: Gladius M40 | Mouse: Gigabyte M6980X | Keyboard: Sharkoon SHARK ZONE K20 Headphones: HyperX HX Cloud Black Display: Triple LG 24MP67VQ-P |

 

TS3: ts.kreedzmania.pl - 512 Slotów - Darmowe Kanały ;)


#55 2kac

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:6
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.07.2012 17:28

L 07/03/2012 - 18:19:38: String formatted incorrectly - parameter 6 (total 5)
L 07/03/2012 - 18:19:38: [AMXX] Displaying debug trace (plugin "Testuj_Vipa.amxx")
L 07/03/2012 - 18:19:38: [AMXX] Run time error 25: parameter error
L 07/03/2012 - 18:19:38: [AMXX] [0] colorchat.inc::ColorChat (line 51)
L 07/03/2012 - 18:19:38: [AMXX] [1] Testuj_Vipa_638690.sma::reklama (line 168)


Linia 51
 set_task(1.0,"sprawdz",id,_,_,"b")


Linia 168
ColorChat(id, RED, "%s^x01%s Chcesz miec testowego vipa przez ^x04%s ^x01 godziny ? napisz ^x04/testuj_vipa^x01, i sprawdz co on posiada !",prefix,get_pcvar_num(czas))


może ktoś coś poradzić ;>

Po za tym przy testach zauważyłem że nie zawsze się ładują wszystkim vipy i po wpisaniu na nowo testuj_vipa czas jest zerowany i na nowo na licza czas pozostaly, zapis mam na nick.
  • +
  • -
  • 0

#56 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 03.07.2012 17:54

Usuń 2. wystąpienie %s w linii 168.
speedkill (04.07.2012 07:29):
Poprawione ;)


#57 Na 5tyk

    Godlike

  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 29.10.2012 18:57

ColorChat(id, RED, "%s^x01 Chcesz miec testowego vipa przez ^x04%s ^x01 godziny ? napisz ^x04/testuj_vipa^x01, i sprawdz co on posiada !",prefix,get_pcvar_num(czas))

na
ColorChat(id, RED, "%s^x01 Chcesz miec testowego vipa przez ^x04%i ^x01 godziny ? napisz ^x04/testuj_vipa^x01, i sprawdz co on posiada !",prefix,get_pcvar_num(czas))

Bo przy s nie będzie wyświetlać (w informacji) na ile godzin jest VIP.
speedkill (29.10.2012 19:02):
Dzięki ;)

  • +
  • -
  • 1

#58 QuatZo

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:71
  • Lokalizacja:Btm
Offline

Napisano 29.08.2013 22:05

Przepraszam za odkop, lecz coś nie działa. Wgrałem wszystko poprawnie i wszystko jest dobrze do momentu zmiany mapy. Po zmianie, plugin "resetuje się" i zaczyna odliczanie od nowa, po ponownym wpisaniu komendy.
  • +
  • -
  • 0

#59 R4inbow

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:146
  • GG:
  • Lokalizacja:OT
Offline

Napisano 21.09.2013 20:59

Czy ten plugin zapisuje graczy którzy użyli testowego vipa na ip? (jeśli nie ma steam to na ip a jesli steam to na steam, bądź ip +cfg dla neo)


Pomogłem ? Możesz zostawić mi nagrodę w postaci Like'a :)



b_350_20_692108_381007_FFFFFF_000000.png


#60 smieszny

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:125
  • Lokalizacja:Zagranica
Offline

Napisano 05.12.2013 14:01

Jeżeli dodam 0.30 bedzię działał półgoddziny ?


(05.12.2013 15:28):
Nie; musisz podać pełne godziny (liczbę całkowitą).
new czas
czas = register_cvar("amx_viptest_czas","24")

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych