Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Pytanko na temat flagipytanie na temat flagi


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 Legendarny :) ?

    Pomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:55
  • GG:
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Gorzów
Offline

Napisano 10.02.2012 23:14

Mam takie pytanie !! Co mam zrobić by dana komenda była pod flagą ? np : /flaga - pod flagę np: H lub inną

Daje + za pomoc :D

#2 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 10.02.2012 23:44

#include <amxmodx>
#define PLUGIN "Test"
#define AUTHOR "[H]ARDBO[T]"
#define VERSION "1.0"
public plugin_init()
{
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
register_clcmd("say /flaga","Test");
}
public Test(id, l)
{
if(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H){
client_print(id, print_chat, "Posiadam flage: T");
}
}


Tyle wystarczy do pełnej kontroli instrukcji ;)

#3 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 10.02.2012 23:48

@up jestes przykladem tego ze mozna programować nie znając platformy pod którą sie programuje

w amxx'ie jest plik gdzie wpisuje sie komedny i flagi nie pamietam nazwy ale bylo to cos jak
cmdaccess.ini

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.02.2012 23:51

Test(id, l)

ta 1 ( czy co to jest ) mnie ciekawi , po co ona jest ? ^D^
  • +
  • -
  • 1

#5 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 11.02.2012 01:32

Test(id, l)

ta 1 ( czy co to jest ) mnie ciekawi , po co ona jest ? ^D^


:crazy: :crazy: :crazy: Sam się teraz z twojej wypowiedzi dowiedziałem, że tego L nie skasowałem z tej funkcji :^D

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public plugin_init()
{
register_clcmd("say /flaga","test",ADMIN_LEVEL_H);
}
public test(id, level, cid)
{
if(!cmd_access(id, level, cid, 1)) return PLUGIN_HANDLED;
client_print(id, print_chat, "Posiadam flage: T");
return PLUGIN_HANDLED;
}


#6 Oporowiec

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 119
Zaawansowany

  • Postów:441
  • GG:
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Małopolska
Offline

Napisano 11.02.2012 02:19

czy nie lepsze bylo by

public test(id, level, cid)


zamienic na:

public test(0, level, cid)
??

lub dodac menu pod komenda /flagi

wyskakuje menu a w nim gracze i gdy wybierzesz jakiegos gracza to Ci pokaze jakie ma flagi ?

Aktualny projekt: Dokumentacja Offline || [ 10% ]


#7 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 11.02.2012 02:46

To niedorzeczność! :) Po to się rejestruje komendę klienta, że każdy kto ją wpisuje odpala ją dla siebie ;)
Nie ma czegoś takiego jak id=0 dla register_clcmd (może się mylę jak tak to zwracam honor)...

#8 Oporowiec

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 119
Zaawansowany

  • Postów:441
  • GG:
  • Imię:Maciej
  • Lokalizacja:Małopolska
Offline

Napisano 11.02.2012 04:51

no w sumie ..
no ale nie lepsze bylo by to z tym menu??

no ale jak chce Autor :P

Aktualny projekt: Dokumentacja Offline || [ 10% ]


#9 Legendarny :) ?

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:55
  • GG:
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Gorzów
Offline

Napisano 11.02.2012 10:33

Nie do końca o to mi chodziło ! Bo mam Ultimate jailbreak Menager !
I są tam 2 sklepy 1 dla ct i 1 dla tt !
I o to mi chodzi co zrobić by to było pod flagę ??
A i ta flaga była tylko przykładem .

Użytkownik raksoPL edytował ten post 11.02.2012 10:34


#10 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 11.02.2012 11:34

no to pokazałem w pierwszym pluginie :)

przed menu dajesz

if(!get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
{
return false;
client_print(id, print_chat, "To menu dostepne jest tylko dla VIPa");
}
else
{
return true;
}

Użytkownik hardbot edytował ten post 11.02.2012 11:35


#11 Legendarny :) ?

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:55
  • GG:
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Gorzów
Offline

Napisano 11.02.2012 14:44

Ale do jakiego menu ?? ( Sorry za tak banalne pytania jestem zielony :D )

#12 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 11.02.2012 15:10

Najlepiej wklej ten plugin gdzie ma mieć dostęp tylko użytkownik z jakąś flagą :)

#13 Legendarny :) ?

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:55
  • GG:
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Gorzów
Offline

Napisano 11.02.2012 15:44

No ok , zrobiłem tak ale teraz jak wpisze /sklep nie wyskakuje na say ale pokazuje się sklep ??
I właśnie o to mi chodzi co zrobić by tego sklepu nie pokazywało.

#14 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 11.02.2012 18:56

przed funkcją z wyświetlaniem sklepu daj

if(!get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H)
return PLUGIN_HANDLED

  • +
  • -
  • 1

#15 Legendarny :) ?

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:55
  • GG:
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Gorzów
Offline

Napisano 12.02.2012 12:39

A możesz coś podpowiedzieć gdzie jest ta funkcja . (Wielkie sorry jestem zielony ) :D

#16 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 12.02.2012 12:43

daj sma ;)
  • +
  • -
  • 1

#17 Legendarny :) ?

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:55
  • GG:
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Gorzów
Offline

Napisano 12.02.2012 13:33

I wielkie sorry za problem :D

Załączone pliki



#18 Nakupenda.

    Not yet YODA

  • Użytkownik

Reputacja: 136
Zaawansowany

  • Postów:451
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 12.02.2012 13:40

rozumiem że chcesz komende /simon tylko dla gracza z flaga h ?
  • +
  • -
  • 1

#19 Legendarny :) ?

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:55
  • GG:
  • Imię:Oskar
  • Lokalizacja:Gorzów
Offline

Napisano 12.02.2012 14:31

Nieee ! Żeby sklep pokazywało tylko komuś kto ma flagę H . Bo są 2 sklepy 1 dla tt i 1 dla ct i chodzi mi o to by w tym sklepie można by kupować tylko pod flagą H .

#20 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 12.02.2012 14:58

Proszę

Załączone pliki






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych