Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
MySQL

Sprawdzanie logowania

mysql

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 08.02.2012 19:29

Najpierw utworzyłem zapytanie, które tworzy tabele users i pola login, haslo, email i gg


CREATE TABLE `users` (
`login` VARCHAR( 30 ) NOT NULL,
`haslo` VARCHAR( 30 ) NOT NULL,
`email` VARCHAR( 30 ) NOT NULL,
`gg` VARCHAR( 30 ) NOT NULL,
PRIMARY KEY ( `login` )
);


Panel logowania

<form action='logowanie.php' method='post'><br>
Login: <input type="text" name="login" id="login"><br><br>
Hasło: <input type="password" name="haslo" id="haslo"><br><br>
<input type="submit" name="zaloguj" id="zaloguj" value="Zaloguj">


db_fns.php Sprawdzanie danych w bazie

<?php
function db_connect() {
$conn = mysql_connect("localhost", "login", "haslo");

if(!$conn)
  {
  echo mysql_error();
  exit;
  }
if(!$db = mysql_select_db("nazwabazy"));
  {
   echo mysql_error();
   exit;
  }
return $conn;

}
function get_user($userLogin,$userHaslo)
{
db_connect();
$query = sprintf("SELECT * FROM users WHERE login='$userLogin' AND haslo='$userHaslo'");

$result = mysql_query($query);
$row = mysql_fetch_assoc($result);

return $row;

}
?>


logowanie.php Jezeli zalogowany to wyświetla napis Jestes zalogowany i przenosi na strone głowna, jeśli nie to wyświetla nie jestes zalogowany


<?php
session_start();
include ("db_fns.php");
$row = get_user($_POST['login'],$POST['haslo']);
if($row)
{
  $_SESSION['login'] = $row['login'];
  $_SESSION['haslo'] = $row['haslo'];
  header("Location: index.php");
  exit;
  echo "jestes zalogowany";
}
else
{
  echo "Nie jestes zalogowany";
}
?>



Niestety po wpisaniu POPRAWNYCH danych do logowania, przekierowuje mnie do pliku logowanie.php gdzie jest pusta, biała strona, gdy wpisze niepoprawne dane również to samo, proszę o pomoc.
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#2 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 08.02.2012 19:54

error_reporting(E_ALL);


I jazda. Do tego takie zapytanie, bo nóż mi się w kieszeni otwiera jak sobie pomyślę o ostatnim Twoim temacie...
ALTER TABLE `users` ADD UNIQUE (`login` ,`email`);

  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#3 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 08.02.2012 20:19

Notice: Undefined variable: POST in /home/luckyskill/public_html/php/logowanie.php on line 6



$row = get_user($_POST['login'],$POST['haslo']);

  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#4 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 08.02.2012 20:24

To raczej nie pomoże, ale zamień:

<form action='logowanie.php' method='post'><br>

na:

<form action='logowanie.php' method='POST'><br>


Jak nie pomoże to sory
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#5 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 08.02.2012 20:29

To raczej nie pomoże, ale zamień:


<form action='logowanie.php' method='post'><br>

na:

<form action='logowanie.php' method='POST'><br>


Jak nie pomoże to sory


Nie pomogło, błąd wynika z niezdefiniowania,
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#6 ELOS

    No i pozamiatane ;*

  • Power User

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:703
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Będzin
Offline

Napisano 08.02.2012 22:57

to nie jest błąd tylko ostrzeżenie dopisz na końcu:
<?php ini_set( 'error_reporting', E_ALL ^ E_NOTICE );?>
<?php ini_set( 'display_errors', '0' );?>

Powinno zadziałać.
  • +
  • -
  • 0

[Aktualizacja 22.01.2015] GunXpMod 2.7.4

http://wklej.to/vlMW7


#7 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 08.02.2012 23:57

Powinno zadziałać.


a ty powinienes siedziec cicho zamiast szerzyc tutaj herezje

nie

$POST['haslo']

tylko
$_POST['haslo']

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#8 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 09.02.2012 15:03

Ok zmieniłem, i nadal jest biała strona bez niczego po logowaniu, mimo iż poprawiłem to i jest dopisane

error_reporting(E_ALL);

  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#9 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 09.02.2012 16:04

A ja tylko zadam jedno pytanie. Który to już z kolei temat praktycznie o tym samym? :o
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#10 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 09.02.2012 18:41

ktos sie nie uczy na wlasnych bledach

sluchając ludzi zeby wylaczyc raportowanie błędów co bylo skrajną głupotą pozbawiles sie informacji dlaczego teraz skrypt nie dziala
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#11 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 09.02.2012 18:54


ktos sie nie uczy na wlasnych bledach

sluchając ludzi zeby wylaczyc raportowanie błędów co bylo skrajną głupotą pozbawiles sie informacji dlaczego teraz skrypt nie dziala



Nie, ponieważ robiąc ten sam błąd czyli zamiast $_POST dałem $POST, błąd jest, po naprawie błędu nie ma nic w pliku logowanie.php


@@DOWN


Miało być nic, a nie nick
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#12 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 09.02.2012 18:59

po naprawie błędu nie ma nick w pliku logowanie.php


a ja po Polski czytać nie umieć
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#13 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 09.02.2012 19:33

Zamień:

if($row)
{
$_SESSION['login'] = $row['login'];
$_SESSION['haslo'] = $row['haslo'];
header("Location: index.php");
exit;
echo "jestes zalogowany";
}

na

if($row)
{
$_SESSION['login'] = $row['login'];
$_SESSION['haslo'] = $row['haslo'];
header("Location: index.php");
echo "jestes zalogowany";
exit;
}

Chyba dlatego była pusta strona bez napisu
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#14 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 09.02.2012 19:45

Zamień:


if($row)
{
$_SESSION['login'] = $row['login'];
$_SESSION['haslo'] = $row['haslo'];
header("Location: index.php");
exit;
echo "jestes zalogowany";
}

na

if($row)
{
$_SESSION['login'] = $row['login'];
$_SESSION['haslo'] = $row['haslo'];
header("Location: index.php");
echo "jestes zalogowany";
exit;
}

Chyba dlatego była pusta strona bez napisu


Nie pomogło, dalej pusta strona, Go[Q] tam popełniłem literówkę, miało być nic, a nie nick.
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#15 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 09.02.2012 21:39

usun to header i wtedy sprawdz bo przekierowujesz goscia do index.php a potem mu cos wyswietlasz co jest bez sensu tak jak ten exit
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#16 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 09.02.2012 22:37


usun to header i wtedy sprawdz bo przekierowujesz goscia do index.php a potem mu cos wyswietlasz co jest bez sensu tak jak ten exit



Usunąłem, dalej nic się nie dzieje.
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#17 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 09.02.2012 23:15

pokaz caly kod jak teraz wygląda bo to powoli sie robi smieszne xD
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#18 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 10.02.2012 00:51


<?php

session_start();

include ("db_fns.php");

$row = get_user($_POST['login'],$_POST['haslo']);

error_reporting(E_ALL);

if($row)

{

  $_SESSION['login'] = $row['login'];

  $_SESSION['haslo'] = $row['haslo'];

  echo "jestes";

  error_reporting(E_ALL);

}

else

{

  echo "Nie ma Cie";

  error_reporting(E_ALL);

}

error_reporting(E_ALL);

?>


  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#19 JabLuszko

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 45
Pomocny

  • Postów:126
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.02.2012 01:04

1. error_reporting wystarczy raz, zanim wywołasz session_start();
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
session_start();
-ciach,reszta kodu-

2. Strona zwraca 500 czy 200 jako status?
3. Masz dostęp do error.log na hostingu - tam się coś pojawia?

Użytkownik JabLuszko edytował ten post 10.02.2012 01:06

  • +
  • -
  • 0

#20 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 10.02.2012 18:11

po pierwsze powiedz co to jest get_user po drugie nie rozumiem po co dajesz to raportowanie ale ok i po trzecie wyswietl sobie print_r to $row i zobacz co tam masz tylko wyswietlaj przed ifem
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: mysql

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych