Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Wyświetlanie błędu nie działa

php

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 06.02.2012 18:04

Mam taki kodzik, i ustawiłem sprawdzanie czy podany login i email jest zajęty, wpisuje login i rejestruje konto, wszystko jest dobrze, gdy rejestruj się ponownie na te same dane nie wyświetla mi się błąd, że login jest zajęty i w bazie tworzy się takie samo konto z takimi samymi danymi, proszę o poradę co tutaj zmienić.

<?php
if($_POST["send"]==1){ //sprawdzanie czy formularz został wysłany
$login = $_POST["login"];
$haslo = $_POST["haslo"];
$email = $_POST["email"];
$gg = $_POST["gg"];
if(empty($login) || empty($haslo) || empty($email) || empty($gg)) //oraz czy uzupełniono wszystkie dane
  if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_login='".htmlspecialchars($login."'"))))ShowForm('<div class="uwagaczer">Podany Login jest zajęty</div>'); // sprawdzanie czy login jest zajęty
  if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_email='".htmlspecialchars($email."'"))))ShowForm('<div class="uwagaczer">Podany E-Mail jest zajęty</div>'); // sprawdzanie czy e-mail jest zajęty
 
  if(!is_numeric($gg))
  {
  echo '<div class="uwagaczer">Numer GG Musi zawierać liczby</div>';
  }
  else
  {
  mysql_query("insert into users values(NULL, '".htmlspecialchars($login)."', '".htmlspecialchars($haslo)."', '".htmlspecialchars($email)."', '".htmlspecialchars($gg)."')"); // zapisywanie rekordu do bazy
 
  echo '<div class="uwaga">Rejestracja przebiegła pomyślnie. Możesz teraz się zalogować</div>';
  }

}
else ShowForm();
mysql_close(); //zamykanie połączenia z bazą
?>

  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#2 Fili:P

    Koleżeński

  • Power User

Reputacja: 752
Guru

  • Postów:1679
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 06.02.2012 19:17


if(empty($login) || empty($haslo) || empty($email) || empty($gg)) //oraz czy uzupełniono wszystkie dane

Hmm jaki to ma sens ? ( wiem ze to sprawdza czy pola sa puste )
  • +
  • -
  • 0

BMXers.pl - Portal o tematyce BMX


#3 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 06.02.2012 19:33

Trochę zmieniłem kod proszę teraz o pomoc


<?php
if($_POST["send"]==1){ //sprawdzanie czy formularz został wysłany
$login = $_POST["login"];
$haslo = $_POST["haslo"];
$email = $_POST["email"];
$gg = $_POST["gg"];
if(empty($login))
echo '<div class="uwagaczer">Pole login nie może być puste</div>';
if(empty($haslo))
echo '<div class="uwagaczer">Pole hasło nie może być puste</div>';
if(empty($email))
echo '<div class="uwagaczer">Pole e-mail nie może być puste</div>';
if(empty($gg))
echo '<div class="uwagaczer">Pole gg nie może być puste</div>';

  if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_login='".htmlspecialchars($login."'"))))ShowForm('<div class="uwagaczer">Podany Login jest zajęty</div>'); // sprawdzanie czy login jest zajęty
  if(mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_email='".htmlspecialchars($email."'"))))ShowForm('<div class="uwagaczer">Podany E-Mail jest zajęty</div>'); // sprawdzanie czy e-mail jest zajęty
 
  if(!is_numeric($gg))
  {
  echo '<div class="uwagaczer">Numer GG jest nieprawidłowy</div>';
  }
  else
  {
  mysql_query("insert into users values(NULL, '".htmlspecialchars($login)."', '".htmlspecialchars($haslo)."', '".htmlspecialchars($email)."', '".htmlspecialchars($gg)."')"); // zapisywanie rekordu do bazy
 
  echo '<div class="uwaga">Rejestracja przebiegła pomyślnie. Możesz teraz się zalogować</div>';
  }

}
else ShowForm();
mysql_close(); //zamykanie połączenia z bazą
?>

  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#4 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 06.02.2012 20:58


<?php
if($_POST["send"]==1)
{
$login = $_POST["login"];
$haslo = $_POST["haslo"];
$email = $_POST["email"];
$gg = $_POST["gg"];
if(empty($login))
{
$error++;
$blad .= '<div class="uwagaczer">Pole login nie może być puste</div>';
}
if(empty($haslo))
{
$error++;
$blad .= '<div class="uwagaczer">Pole hasło nie może być puste</div>';
}
if(empty($email))
{
$error++;
$blad .= '<div class="uwagaczer">Pole e-mail nie może być puste</div>';
}
if(empty($gg))
{
$error++;
$blad .= '<div class="uwagaczer">Pole gg nie może być puste</div>';
}
$log = mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_login='".htmlspecialchars($login)."'"));
if($log > 1)
{
$blad .= '<div class="uwagaczer">Podany Login jest zajęty</div>';
$error++;
}
$ema = mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_email='".htmlspecialchars($email)."'"));
if($ema > 1)
{
$blad .= '<div class="uwagaczer">Podany E-Mail jest zajęty</div>';
$error++;
}
if(!is_numeric($gg))
{
$blad .= '<div class="uwagaczer">Numer GG jest nieprawidłowy</div>';
$error++;
}
if(!$error)
{
mysql_query("insert into users values(NULL, '".htmlspecialchars($login)."', '".htmlspecialchars($haslo)."', '".htmlspecialchars($email)."', '".htmlspecialchars($gg)."')"); // zapisywanie rekordu do bazy
echo '<div class="uwaga">Rejestracja przebiegła pomyślnie. Możesz teraz się zalogować</div>';
}
else
{
echo $blad;
}
}
mysql_close(); //zamykanie połączenia z bazą
?>


Przepraszam za brak tabulacji, ale ipb nie chce jej zapisać :)

Użytkownik Leihto edytował ten post 06.02.2012 20:58

  • +
  • -
  • 0
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#5 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 06.02.2012 21:04


<?php
if($_POST["send"]==1)
{
$login = $_POST["login"];
$haslo = $_POST["haslo"];
$email = $_POST["email"];
$gg = $_POST["gg"];
if(empty($login))
{
$error++;
$blad .= '<div class="uwagaczer">Pole login nie może być puste</div>';
}
if(empty($haslo))
{
$error++;
$blad .= '<div class="uwagaczer">Pole hasło nie może być puste</div>';
}
if(empty($email))
{
$error++;
$blad .= '<div class="uwagaczer">Pole e-mail nie może być puste</div>';
}
if(empty($gg))
{
$error++;
$blad .= '<div class="uwagaczer">Pole gg nie może być puste</div>';
}
$log = mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_login='".htmlspecialchars($login)."'"));
if($log > 1)
{
$blad .= '<div class="uwagaczer">Podany Login jest zajęty</div>';
$error++;
}
$ema = mysql_num_rows(mysql_query("select * from users where user_email='".htmlspecialchars($email)."'"));
if($ema > 1)
{
$blad .= '<div class="uwagaczer">Podany E-Mail jest zajęty</div>';
$error++;
}
if(!is_numeric($gg))
{
$blad .= '<div class="uwagaczer">Numer GG jest nieprawidłowy</div>';
$error++;
}
if(!$error)
{
mysql_query("insert into users values(NULL, '".htmlspecialchars($login)."', '".htmlspecialchars($haslo)."', '".htmlspecialchars($email)."', '".htmlspecialchars($gg)."')"); // zapisywanie rekordu do bazy
echo '<div class="uwaga">Rejestracja przebiegła pomyślnie. Możesz teraz się zalogować</div>';
}
else
{
echo $blad;
}
}
mysql_close(); //zamykanie połączenia z bazą
?>


Przepraszam za brak tabulacji, ale ipb nie chce jej zapisać :)



Po użyciu tego, nie ma w ogóle polu w których wpisuje się dane do rejestracji.
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#6 Leihto

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 150
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Rabka
Offline

Napisano 06.02.2012 21:35

Nie wiem jak wygląda ta funkcja to nie mogę zagwarantować że będzie działać :)
ShowForm();

  • +
  • -
  • 1
Portek: Za 20zł, to ja nawet notatnika nie otworze..

Nowe portfolio. Ciekawe artykuły, ciekawe przykłady: WojtusDEV.pl

#7 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 06.02.2012 22:03

Ok jest, ale w dalszym ciągu tworzy się nowe konto mimo iż rejestruje o takim samym loginie, tylko user_id jest inne.


Mogę zarejestrować jedno konto o takich samych danych, drugiego już nie, jak to zmienic :D
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#8 wlochen

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:79
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:z Csowa
Offline

Napisano 06.02.2012 22:20

to chyba normalne że nie utworzysz usera o takich samych danych jeżeli chodzi o nick or email bo masz sprawdzanie czy takowy już w bazie istnieje jeżeli tak zwraca error jeżeli nei to rejestruje
  • +
  • -
  • 0

#9 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 06.02.2012 22:22

Ale nie o to chodzi, tworze twóch userów o nickach i emaila asd i nie blokuje, przy tworzeniu trzeciego o nicku i emailu asd działa.



Dołączona grafika
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#10 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 06.02.2012 23:54

sry ze psuje tutaj PROgramistom-'dedektywom' zabawe no ale

wyswietl sobie text zapytania i wrzuc je do pma a zobaczysz ze jest bledne przez to nie masz błędów
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#11 LucKy_skiLL

    Godlike

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 160
Profesjonalista

  • Postów:1301
  • GG:
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 07.02.2012 00:22


sry ze psuje tutaj PROgramistom-'dedektywom' zabawe no ale

wyswietl sobie text zapytania i wrzuc je do pma a zobaczysz ze jest bledne przez to nie masz błędów



Więc jakie jest poprawne ?
  • +
  • -
  • 0

Oglądasz seriale typu: The Flash, Arrow, Daredevil, The Walking Dead? Jeśli tak, to zapraszam na mój kanał YouTube


#12 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 07.02.2012 00:30

ze znakami specjalnymi zapytaj sebula on mial z tym problemy :PP
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#13 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 08.02.2012 12:18

Używaj http://www.php.net/m....addslashes.php tego, chyba tylko to wystarczy.


ze znakami specjalnymi zapytaj sebula on mial z tym problemy :PP

Jakie problemy? ;]
  • +
  • -
  • 0
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: php

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych