Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Usunięcie ciągu znaków, jeżeli istnieje.

php

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 ogury

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 31.01.2012 16:25

Spoiler

Jeżeli ktoś by mógł, to prosiłbym o zaimplementowanie czegoś takiego, że
-jeżeli serwer posiada w nazwie nazwę hostingu (ew. @ *, @* (gdzie * to dowolny ciąg znaków), to go usuwa. Najlepiej, abym sam mógł napisać nazwę wykluczonych rzeczy.
Po prostu, tak:
Nazwa serwera: Serwer @ hosting.pl
Na statusie ma sie wyświetlać tak: Serwer
Z góry dzięki.

Edit:
2. Jeżeli cała nazwa się nie mieści na obrazku, to po x znakach dodaje się ...

ref

#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 31.01.2012 16:46

http://php.net/manua...str-replace.php
  • +
  • -
  • 1

#3 ogury

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 31.01.2012 17:02

$str = str_replace("@ Zabijaka.pl", "", $hostname, $count);
Tak zadziała? Gdzie mam to umieścić?

Cała funkcja:
// utworzenie obrazka z tla
$im = imagecreatefrompng("status/background.png");
// kolor bialy
$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
// polaczenie informacji do jednej zmiennej
$info = $server ."        ". $players ." / ". $playersmax ."            ". $map;
// gorny rzad, nazwa serwera
imagettftext($im, 10, 0, 30, 12, $white, MYRIAD_PRO, $hostname);
// dolny rzad, ip serwera, gracze, mapa
imagettftext($im, 10, 0, 30, 26, $white, MYRIAD_PRO, $info);

efekty w sygnaturze ;/
Zamiast nazwy wyświetla się "1"

Użytkownik ogury edytował ten post 31.01.2012 17:06


#4 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 31.01.2012 17:24

http://php.net/manua...str-replace.php

A nie lepiej
explode("@", $ciag)
??
  • +
  • -
  • 1

#5 ogury

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 31.01.2012 17:33

Wywali wtedy samo "@" czy ciąg po małpie też?

404 po zaimplementowaniu.
// utworzenie obrazka z tla
$im = imagecreatefrompng("status/background.png");
// kolor bialy
$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
// polaczenie informacji do jednej zmiennej
$info = $server ."      ". $players ." / ". $playersmax ."        ". $map;
// gorny rzad, nazwa serwera
explode("@", $hostname)
imagettftext($im, 8, 0, 30, 12, $white, TAHOMA, $hostname);
// dolny rzad, ip serwera, gracze, mapa
imagettftext($im, 8, 0, 30, 25, $white, TAHOMA, $info);


#6 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 31.01.2012 17:34

Wywali wtedy samo "@" czy ciąg po małpie też?

Rozbije ciąg na 2 częsci lub więcej jeśli jest więcej małp.

Czyli mamy np string
$string = "serwer @ zabijaka.pl";
$new   = explode("@", $string);
echo $new[0]; // wyświetli nam napis serwer

  • +
  • -
  • 1

#7 ogury

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 31.01.2012 17:45

Teraz mam pustą nazwę serwera.
cały kod:
Spoiler


#8 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 31.01.2012 17:50

ehhh...
$nazwa   = explode("@", $hostname);
imagettftext($im, 8, 0, 30, 12, $white, TAHOMA, $nazwa);
na
$nazwa   = explode("@", $hostname);
imagettftext($im, 8, 0, 30, 12, $white, TAHOMA, $nazwa[0]);

  • +
  • -
  • 1

#9 ogury

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 31.01.2012 17:58

Dziękuję, działa. Jeżeli chcę teraz także wywalić "at" i "^" jeszcze "by", to nie muszę nic edytować, wystarczy dopisać:
$nazwa   = explode("^", $hostname);
Tak?





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: php

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych