Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|

Cron UnixStorm
Napisano 07.03.2012 18:09
Napisano 12.03.2012 20:10
Jako, że sam miałem problemy z ustawieniem Crona na UnixStorm'ie, daję wzór działającej ścieżki do pliku stats.pl:
cd /home/TWóJ_LOGIN_DO_FTP/ŚCIEŻKA_DO_FOLDERU_Z_PLIKIEM_STATS.PL/ && /usr/bin/perl ./stats.pl
czyli przykładowo powinno wyglądać to tak:cd /home/login/nazwa_folderu/nazwa_folderu/ && /usr/bin/perl ./stats.pl
wiec jesli stats.pl mam w domais/moja domena/public_html/psychocron/stats.pl to linijka ma byc :
cd /home/login/domais/moja domena/public_html/psychocron/ && /usr/bin/perl ./stats.pl??

ZabijamBoLubie.PL
Napisano 12.03.2012 21:24
Z tym, że przy instalacji PsychoStats chyba pisze, że plik stats.pl ma być przed public_html, ale nie chcę już mieszać...
Napisano 12.03.2012 22:34
naprawdę jego kod dziala. i wcale nie trzeba miec stats.pl za public_html

Jeszcze raz bardzo dziekuje !
ZabijamBoLubie.PL
Napisano 09.03.2013 19:28
Moja scieżka do pliku stats.pl
/home/loginftp/domains/cs-fragwar.eu/ && /usr/bin/perl ./stats.pl
na maila przysyła takie info : /bin/sh: /home/loginftp/domains/cs-fragwar.eu/: jest katalogiem
Proszę o pomoc w tej sprawie

Napisano 29.04.2013 17:45
Dotychczas miałam podaną właśnie taką ścieżkę o jakiej piszecie i do niedawna wszystko działało. Niestety od jakiegoś czasu pojawił się problem i nie mam pojęcia już gdzie szukać błędu. W logach pojawiają się takie błedy:
-
[FATAL] Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> > Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=margi_ps;host=localhost;port=": > Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) [FATAL] Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> > Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=margi_ps;host=localhost;port=": > Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) [FATAL] Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> > Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=margi_ps;host=localhost;port=": > Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) [FATAL] Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> > Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=margi_ps;host=localhost;port=": > Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) [FATAL] Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> > Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=margi_ps;host=localhost;port=": > Zbyt wiele poł?czeń [FATAL] Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> > Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=margi_ps;host=localhost;port=": > Zbyt wiele poł?czeń [FATAL] Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> > Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=margi_ps;host=localhost;port=": > Zbyt wiele poł?czeń
Możecie jakoś pomóc? Przeanalizowałam już w zasadzie wszystko, w psychostatystykach test połączenia wychodzi pozytywnie, jednak logi się nie zczytują.
Napisano 29.04.2013 17:53
Zbyt wiele poł?czeń
nie wiem czy wiesz ale zazwyczaj baza mysql ma jakiś limit połączeń na ovh jest to 40
wiec w ciągu 1 sekundy można zczytać , zapisać , porównać 40 zapytań obstawiam ze winny jest właśnie ten limit
unixstorm tez ma ten limit ale nie wiem ile
Zapraszam Serdecznie Na Cod Mod'a [401 lvl]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych