Cron UnixStorm
Eryk
09.01.2012
Witam, mam stronę na UnixStorm i problem z PsychoStats
Mianowicię wszystko niby działa lecz nie pojawiają się statystyki, w logach wyskakuję mi
Nie wiem co jest, plik stats.pl dałem przed publick_html i pupa,
Crona wpisalem:
Przykładowy screen Panelu UnixStorm

Głównym problemem wydaje mi się Cron gdyż logi itp są ;/ tylko nie ma statystyk ;/
Mianowicię wszystko niby działa lecz nie pojawiają się statystyki, w logach wyskakuję mi
/bin/sh: /home/NazwaKonta/stats.pl: /usr/bin/perl^M: z?y interpreter: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Nie wiem co jest, plik stats.pl dałem przed publick_html i pupa,
Crona wpisalem:
Minuta: */1 Godzina: * Dzień Miesiąca* Miesiąć* Dzień Tygodnia* Ścieszka: /home/NazwaKonta/stats.pl
Przykładowy screen Panelu UnixStorm

Głównym problemem wydaje mi się Cron gdyż logi itp są ;/ tylko nie ma statystyk ;/
Kamil Ciszewski
09.01.2012
Mam ten sam problem. Proszę o jak najszybszą odpowiedź dla mnie i dla kolegi.
Eryk
10.01.2012
Widzę że nigdy jeszcze nikt do końca nie wyjaśnił jak to zrobić na unixstorm, wszędzie gdzie czytam to ostatni post jest: Napisz na GG .... Od czego jest forum ! ...... Prosił bym o pomoc i rozwiązanie problemu raz na zawsze.
Kawon
10.01.2012
na unixstorm działa:
cd /home/NAZWA_KONTA/domains/TWOJA_DOMENA.PL/ && /usr/bin/perl ./stats.pl
Eryk
10.01.2012
Dodałem tak jak napisałeś Kawon i
Użytkownik Eryk edytował ten post 10.01.2012 16:07
Can't open perl script "./stats.pl": Nie ma takiego pliku ani kataloguPlik stat.pl znajduję mi się przed Publick_Html
Użytkownik Eryk edytował ten post 10.01.2012 16:07
Eryk
10.01.2012
Głupie pytanie ....
Tak podałem swoje
Nazwa Konta - Czyli login itp
Domena - Strona.pl np..
Tak podałem swoje
Nazwa Konta - Czyli login itp
Domena - Strona.pl np..
Eryk
10.01.2012
UnixStorm nie pomorze mi w tym gdyż nie miał by co zrobić.... Pisałem już do nich raz.
Widzę że chyba jest nie możliwe postawienie PsychoStats na UnixStorm.
Kawon
10.01.2012
folder lib dałeś przed public_html ?Nie wiem co jest, plik stats.pl dałem przed publick_html i pupa,
jak masz ustawioną domenę na domyślną to po wejściu na ftp musisz wejśc kolejno w katalogi
domains/nazwa_domeny/i dopiero wtedy wrzucać stats.pl itd.
sebul
10.01.2012
A patrz, jakoś mi odpisali i wytłumaczyli co mam zrobić (w różnych sprawach jeśli chodzi o cron) oraz chyba nawet podali jaką ścieżkę mam tam wstawić. Napisz do nich, wystarczy dobrze zadać pytanie lub opisać problem, uwierz mi, że tak będzie najszybciej, a nie pytanie się na forum, czemu nie działa.UnixStorm nie pomorze mi w tym gdyż nie miał by co zrobić.... Pisałem już do nich raz.
Eryk
10.01.2012
Napisałem do UnixStorm po raz drugi. Zobaczymy co z tego wyjdzie, jeśli się uda to napisze jak został rozwiązany problem.
Portek
10.01.2012
/usr/bin/perl && /home/NAZWA_KONTA/domains/TWOJA_DOMENA.PL/stats.pl
Nie ma to jak najpierw wskazać folder, przejść do innego (/usr/bin/perl) i z niego próbować ładować nieistniejący plik (stats.pl)...
Użytkownik Portek edytował ten post 10.01.2012 20:19
Eryk
11.01.2012
[FATAL]* Called from main(189)->PS::DB(118)->PS::DB::mysql(43) >>> Error connecting to database using dsn "DBI:mysql:database=Eryk_DeathMatch;host=localhost;port=": Access denied for user 'Eryk_DeathMatch'@'localhost' (using password: TAK)
O co chodzi ?
Użytkownik Eryk edytował ten post 11.01.2012 16:40
Portek
11.01.2012
O co chodzi ?
Zgadnij.Access denied for user 'Eryk_DeathMatch'@'localhost' (using password: TAK)
Eryk
11.01.2012
W tym problem że dane do bazy są dobre, hmm
Argument "on" isn't numeric in numeric le (<=) at /home/Eryk/lib/PS/Game/halflife.pm line 1132.
Argument "on" isn't numeric in numeric le (<=) at /home/Eryk/lib/PS/Game/halflife.pm line 1132.
[FATAL]* Called from PS::Feeder::ftp(319)->PS::Feeder::ftp(379)->PS::Feeder(189)->PS::DB(262)->PS::DB(598) >>>
Error executing DB query:
INSERT INTO ps_state (`ipaddrs`, `players`, `file`, `logsource`, `map`, `lastupdate`, `timestamp`, `pos`, `id`, `line`) VALUES ('{}', '[]', 'konsola.log', '1', 'unknown', '1326319288', NULL, '0', '1', '0')
Kolumna 'timestamp' nie mo�e by� null
--end of error--
[FATAL]* Called from PS::Feeder::ftp(319)->PS::Feeder::ftp(379)->PS::Feeder(189)->PS::DB(262)->PS::DB(598) >>>
Error executing DB query:
INSERT INTO ps_state (`ipaddrs`, `players`, `file`, `logsource`, `map`, `lastupdate`, `timestamp`, `pos`, `id`, `line`) VALUES ('{}', '[]', 'konsola.log', '1', 'unknown', '1326319288', NULL, '0', '1', '0')
Kolumna 'timestamp' nie mo�e by� null
--end of error--
Portek
12.01.2012
Przecież napisano jasno i wyraźnie. Możesz wykonać ręcznie zapytanie, ale to zbędne, bo tak czy siak wstawia puste dane - a w sumie to pusty cały rekord.Kolumna 'timestamp' nie mo�e by� null
Prizmo*
16.01.2012
W cronie ustaw czasy jak chcesz
a sciezke ustaw:
/home/nazwausera/stats.pl
jak polaczysz sie na ftp serwera www, w 1 Katalogu przed public_html daj pliki stats
http://screenshooter...1595583/ervwlij
Chyba ze masz kilka Serwerow to zrob Folder np: Tp i w niego wpakuj stats.pl i reszte
Powtarzam komende:
/home/prizmo/stats.pl
lub jak masz folder
/home/prizmo/TP/stats.pl
Mi dziala nic na emaial nie przychodzi a logi pobiera
Mam nadzieje ze Rozszyfrujecie to
a sciezke ustaw:
/home/nazwausera/stats.pl
jak polaczysz sie na ftp serwera www, w 1 Katalogu przed public_html daj pliki stats
http://screenshooter...1595583/ervwlij
Chyba ze masz kilka Serwerow to zrob Folder np: Tp i w niego wpakuj stats.pl i reszte
Powtarzam komende:
/home/prizmo/stats.pl
lub jak masz folder
/home/prizmo/TP/stats.pl
Mi dziala nic na emaial nie przychodzi a logi pobiera
Mam nadzieje ze Rozszyfrujecie to
glutex
01.02.2012
Jako, że sam miałem problemy z ustawieniem Crona na UnixStorm'ie, daję wzór działającej ścieżki do pliku stats.pl:
czyli przykładowo powinno wyglądać to tak:
cd /home/TWóJ_LOGIN_DO_FTP/ŚCIEŻKA_DO_FOLDERU_Z_PLIKIEM_STATS.PL/ && /usr/bin/perl ./stats.pl
czyli przykładowo powinno wyglądać to tak:
cd /home/login/nazwa_folderu/nazwa_folderu/ && /usr/bin/perl ./stats.pl