Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] Crash przy ustawianiu modelu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 09.01.2012 17:45

Witam, gdy próbuję ustawić bytowi model, to serwer crashuje. Oto linijka, przy której serwer pada:
entity_set_model(fEntity, "models/rpgrocket.mdl")


Próbowałem zmieniać model, ale nic z tego.
Co ciekawe, po crashu przez jedną mapę działa dobrze, serwer się nie crashuje, natomiast po zmianie mapy już crashuje.

Crash występuje dokładnie w tej linijce. Serwer nie wysypuje żadnych błędów dot. tego pluginu.

Gdy zakomentuję tą linijkę, to serwer nie crashuje, funkcja wykonuje się do końca no ale byt się nie pojawia.

Użytkownik Zapalka edytował ten post 09.01.2012 17:48

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#2 FetaGreen

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:175
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Nysa
Offline

Napisano 09.01.2012 17:56

Logi sprawdź w konsoli ONLINE zależy gdzie masz wykupiony serwer. Bo brak może plikow i serwer się crashuje a logi tego nie pokażą.
Też tak mialem kiedyś ale niewiem jak to naprawilem ;)
  • +
  • -
  • 0

#3 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 09.01.2012 18:04

Logi sprawdzałem zarówno na FTP jak i w konsoli. Serwer mam wykupiony na hostgame.pl
A plików tutaj raczej nie może brakować, bo "rpgrocket.mdl" jest załączony w plikach gry.
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#4 FetaGreen

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:175
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Nysa
Offline

Napisano 09.01.2012 18:05

No np. ja ci powiem że mialem z tym problem gdyż nie mialem tego dodanego w plugin_precache to się serwer crashowal a jak dodalem to ladnie smigal :)
  • +
  • -
  • 0

#5 Zapalka

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 192
Profesjonalista

  • Postów:283
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Janów Lubelski
Offline

Napisano 10.01.2012 12:32

Temat do zamknięcia.
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na http://zapalka.net.pl

#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 10.01.2012 14:47

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych