Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[ROZWIĄZANE] format massage a clorchat


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 ric0

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 07.01.2012 22:48

Witam . Mam taki kod :
   case 1:
{
new fnumber = get_pcvar_num(first); new snumber = get_pcvar_num(second);
new rnd1 = random_num(10, fnumber);
new rnd2 = random_num(10, snumber);
new rnd3 = rnd2 / 2;
new wynik = rnd1 + rnd2 - rnd3;
format(answer, 511, "%i", wynik);

format(message, charsmax(message), "blablabla : %i + %i - %i", rnd1, rnd2, rnd3);
show_text(message)

return PLUGIN_HANDLED;
}


I jak to zamienić aby ten tekst był w colorchat ?

    format(message, charsmax(message), "blablabla : %i + %i - %i", rnd1, rnd2, rnd3);
show_text(message)

  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#2 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.01.2012 23:58

show_text na colorchat :F
http://amxx.pl/dokum...zukaj/colorchat
wtedy i format możesz pominąć i formatowanie wrzucić do colorchat
  • +
  • -
  • 0

#3 ric0

    Wszechwiedzący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 08.01.2012 00:02

Czyli mogę pominąć fornatowanie i show_text i poprosttu to dać w colorchat czyli to by było tak :
ColorChat(id, BLUE, "blablabla : %i + %i - %i", rnd1, rnd2, rnd3"); ?

Użytkownik Rozum ? edytował ten post 08.01.2012 00:02

  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#4 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 08.01.2012 00:11

tak
  • +
  • -
  • 1

#5 ric0

    Wszechwiedzący

  • Autor tematu
  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 08.01.2012 00:12

Ok. Dzięki.
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#6 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 08.01.2012 00:13

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych