Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

Im wiekszy level tym mniejszy exp.

cod nowy

  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Na 5tyk

    Godlike

  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 30.12.2011 16:58

Witam. Chciałbym zrobić tak aby na serwerze było że jeśli dany gracz wbił 100 level to za killa dostaje 100expa gdy wbije 200 level to za kila dostaje 90 expa gdy wbije 300 level to dostaje 80 expa itd...

Widziałem to gdzieś na tym forum lecz nie mogę tego znaleźć.

Czy jest ktoś w stanie mi pomóc ?
  • +
  • -
  • 0

#2 Na 5tyk

    Godlike

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 31.12.2011 10:45

dzięki :facepalm2:

reff
  • +
  • -
  • 0

#3 Stachuu :D ??

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 235
Wszechwidzący

  • Postów:476
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Dawid
  • Lokalizacja:Karsznice
Offline

Napisano 31.12.2011 10:54

ale jesli na kazdy następny lvl potrzebuje wiecej expa wiec ?? :D

W diablo sa jakieś redukcje ze liczy sie różnice lvl i z tego oblicza exp zalukuj .
  • +
  • -
  • 0

#4 Raen

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 158
Profesjonalista

  • Postów:536
  • GG:
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:......
Offline

Napisano 31.12.2011 11:45

Serca a tabelą expa się tak nie da? pytam bo nie jestem pewien lecz możesz spróbować.
  • +
  • -
  • 0

angel-little.png


#5 Na 5tyk

    Godlike

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 01.01.2012 16:14

Nie...

A jak się da to są łatwiejsze sposoby.

REFRESH / ODŚWIEŻAM
  • +
  • -
  • 0

#6 ric0

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 01.01.2012 17:14

No tabela xp się da, tylko że trzeba wtedy ręcznie pisać tą tabele.
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#7 HaDeS From HELL

    CoD MoD Fanatyk

  • Użytkownik

Reputacja: 161
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 01.01.2012 17:47

może za pomocą if else?
if(poziom_gracza[id] >= 1)
doswiadczenie_gracza[attacker] += 100;
else if(poziom_gracza[id] >= 100){
doswiadczenie_gracza[attacker] += 100;
else if(poziom_gracza[id] >= 200){
doswiadczenie_gracza[attacker] += 90;
else if(poziom_gracza[id] >= 300)
doswiadczenie_gracza[attacker] += 80;

Użytkownik Mr.Szybcioor edytował ten post 01.01.2012 17:49

  • +
  • -
  • 0

#8 Na 5tyk

    Godlike

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:1712
  • GG:
  • Imię:Patryk
  • Lokalizacja:PL
Offline

Napisano 01.01.2012 17:53

Gdzie wklepać ten kod?
  • +
  • -
  • 0

#9 HaDeS From HELL

    CoD MoD Fanatyk

  • Użytkownik

Reputacja: 161
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 01.01.2012 18:03

znajdz pubic
public SmiercGraczaPost(id, attacker, shouldgib)
i w nim znajdź
new nowe_doswiadczenie = get_pcvar_num(cvar_doswiadczenie_za_zabojstwo);
i zamień na
if(poziom_gracza[id] >= 1)
new doswiadczenie_gracza[attacker] += 110;
else if(poziom_gracza[id] >= 100){
new doswiadczenie_gracza[attacker] += 100;
else if(poziom_gracza[id] >= 200){
new doswiadczenie_gracza[attacker] += 90;
else if(poziom_gracza[id] >= 300)
new doswiadczenie_gracza[attacker] += 80;

a i usuń
cvar_doswiadczenie_za_zabojstwo,


a z public plugin_init()
cvar_doswiadczenie_za_zabojstwo = register_cvar("cod_killxp", "35");

Użytkownik Mr.Szybcioor edytował ten post 01.01.2012 18:08

  • +
  • -
  • 0

#10 CheQ

    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem.

  • Junior Admin

Reputacja: 1984
Godlike

  • Postów:5534
  • Imię:Adaś
  • Lokalizacja:Glinianka
Offline

Napisano 01.01.2012 18:15

if else? Bez sensu ;] 500 dodatkowych linijek... -.-^

Podziel Lvl Gracza przez 100 i zaokrąglij w dół. w tabeli dodaj Sobie np [0,100,90,80,70..10] w momecie kiedy będzie naturalna liczba (100/100 = 1,200/100 = 2 itp) dodaj exp z tabeli

tabela_dodatkowym_expem[podzielona_liczba]

Myślę że tak jest krócej.
  • +
  • -
  • 0

b_560_95_1.png


#11 HaDeS From HELL

    CoD MoD Fanatyk

  • Użytkownik

Reputacja: 161
Profesjonalista

  • Postów:452
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 01.01.2012 20:40

No tak niby twój sposób jest krótszy ;]
  • +
  • -
  • 0

#12 TyrTrek

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:383
  • Lokalizacja:Poland
Offline

Napisano 11.04.2014 20:24

if else? Bez sensu ;] 500 dodatkowych linijek... -.-^

Podziel Lvl Gracza przez 100 i zaokrąglij w dół. w tabeli dodaj Sobie np [0,100,90,80,70..10] w momecie kiedy będzie naturalna liczba (100/100 = 1,200/100 = 2 itp) dodaj exp z tabeli

tabela_dodatkowym_expem[podzielona_liczba]

Myślę że tak jest krócej.

mógłbyś napisać jak to dodać ?

 

wiem odkop ale bardzo mi to potrzebne


JEŚLI POMOGŁEM DAJ +






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych