Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
CoD Nowy

[ROZWIĄZANE] Co włącza menu /klasa po wbiciu na serwer ?

cod nowy

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 matti9410

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 25.12.2011 19:04

Elo tak jak w temacie wiem że publik "WybierzKlase" jest odpowiedzialny za to menu, ale co włacza (jaki publik) tą funkję po wbiciu na serwer ?

Oczywiście za kada pomoc +
  • +
  • -
  • 0

#2 ric0

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 25.12.2011 19:26

tak myślę że public Odrodzenie. ale nie jestem pewien.
  • +
  • -
  • 0

To co piszę się nie liczy...

 


#3 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 25.12.2011 19:29

Wszystkie funkcje w pulicu Odrodzenie będą się wykonywać przy każdym Spawnie
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#4 ric0

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 172
Profesjonalista

  • Postów:558
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 25.12.2011 19:54

No tak, wiem. Ale jak się wchodzi na serwer jest też no Hmm spawn i funkcja z tego publicu się wywołuje . Bo nie ma chyba innej funkcji w cod odpowiadającej za wywołanie menu po wejściu na serwer .
  • +
  • -
  • 1

To co piszę się nie liczy...

 


#5 matti9410

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 25.12.2011 20:25

Jest tam takie cos pewnie to odpowiada za wlaczenie funkcji WybierzKlase    

if(!klasa_gracza[id])
    {
        WybierzKlase(id);
        return PLUGIN_CONTINUE;
    }
  • +
  • -
  • 0

#6 Jak się nazwać

    Wszechmogący

  • Power User

Reputacja: 170
Profesjonalista

  • Postów:617
  • Imię:a
  • Lokalizacja:a
Offline

Napisano 25.12.2011 20:26

/klasa wywołuje się przy odrodzeniu jeśli gracz nie ma wybranej klasy
dodatkowo można włączyć to menu pisząc /klasa /class itp
  • +
  • -
  • 0
Pisze na zamówienie statystyki pod nvault. GG: 15600964

#7 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 25.12.2011 20:29

Jest tam takie cos pewnie to odpowiada za wlaczenie funkcji WybierzKlase

if(!klasa_gracza[id])
{
WybierzKlase(id);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

Tak to jest ta linijka, która wywołuje otworzenie się menu z wyborem klas, tylko że te menu nie wyskakuje tylko wtedy gdy wchodzimy na serwer tylko wtedy gdy nie mamy wybranej klasy
  • +
  • -
  • 0

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#8 matti9410

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 25.12.2011 21:06

no czyli po wbiciu na serwer bo wtedy niemamy wybranej klady
  • +
  • -
  • 0

#9 radim

    Godlike

  • Moderator

Reputacja: 932
Master

  • Postów:2725
  • Steam:steam
  • Imię:Arkadiusz
  • Lokalizacja:Janów Lub.
Offline

Napisano 25.12.2011 21:14

No tak xD
  • +
  • -
  • 1

Chcąc napisać do mnie prywatną wiadomość, wpierw zapoznaj się ze stroną "O mnie" w moim profilu użytkownika [ radim ] !


#10 matti9410

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:352
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Kalisz
Offline

Napisano 26.12.2011 12:29

Witam wszystko działa jak nalezy :) Dziekuje all.
  • +
  • -
  • 0

#11 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 26.12.2011 12:45

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Pomoc udzielona

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: cod nowy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych