Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Bug z levelem diablo_onyke


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 n0iz9999

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:mariusz
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 20.12.2011 16:26

Witam. Mam problem otóż tylko 1 frakcja Czyli Bohaterowie mi działa.
a na reszcie klas mam 0 lvl i da się expić, ale nie zapisuje lvli.
Na innych klasach się zapisuje.

Proszę o pomoc.
Link : http://www.sendspace...b176e39f0326553

// Nie moglem dodać do zalącznika
  • +
  • -
  • 0

#2 naXe

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 269
Wszechwidzący

  • Postów:1489
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kwidzyn
Offline

Napisano 20.12.2011 16:33

Ten diablo ma wiele bugów, chcesz się nim bawić ? Nie lepiej pobrać oryginalną wersje i dodać kilka dodatków i wyjdzie to samo ?

#3 Onyke

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 705
Guru

  • Postów:2178
Offline

Napisano 20.12.2011 16:40

Ten diablo ma wiele bugów, chcesz się nim bawić ? Nie lepiej pobrać oryginalną wersje i dodać kilka dodatków i wyjdzie to samo ?

Akurat z zapisem/wczytywaniem lvli itp jest wszystko OK.
  • +
  • -
  • 0

#4 naXe

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 269
Wszechwidzący

  • Postów:1489
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kwidzyn
Offline

Napisano 20.12.2011 16:45

I tu się mylisz, korzystałem z twojego diablo z 2h bo tyle bugów mi zgłosili, a ja nie miałem jak sprawdzić
Począwszy z wybraniem klasy w danej frakcji skończywszy na niezapisywaniu expa/poziomu.
Onyke (20.12.2011 16:51):
Jak się nie umie poprawnie zainstalować to co się dziwisz.


#5 n0iz9999

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:mariusz
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 20.12.2011 16:47

Oryginał mi działa i 0 błędów.
Wstawiłem tylko szybsze rozdawanie statystyk i tabelkę expa 30k :>
Tyle.
To pomoże ktoś?
  • +
  • -
  • 0

#6 Gh0st

    :)

  • Power User

Reputacja: 846
Czempion

  • Postów:920
  • GG:
  • Imię:Tomek
  • Lokalizacja:Rabka-Zdrój
Offline

Napisano 20.12.2011 17:37

I tu się mylisz, korzystałem z twojego diablo z 2h bo tyle bugów mi zgłosili, a ja nie miałem jak sprawdzić
Począwszy z wybraniem klasy w danej frakcji skończywszy na niezapisywaniu expa/poziomu.

Nie, to ty się tu mylisz. Sam posiadałem kiedyś diablo mod by onyke i jestem bardzo zadowolony mi nikt błędów nie zgłaszał a na serwerze grało dużo osób. Po wgraniu łatek dostępnych na forum diablo to działa znakomicie, po wgraniu łatki sebula ( mysql ) to już lepszego diablo być nie może.
  • +
  • -
  • 1

#7 n0iz9999

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:mariusz
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 20.12.2011 18:42

Możemy w końcu wrócić do mojego tematu??
Albo tak.
niech ktoś mi zrobi diablo_onyke.sma na 30001 lvli i szybsze rozdawanie statystyk czyli po 100 w statystyke i wszystko w sile itp.

Nie jest trudno, ale jak ja to robię to mi klasy nie działają jak powinny.
Z góry thx ;>

To mógłby ktoś mi to zrobić? W miarę szybko.
  • +
  • -
  • 0

#8 Pietras11

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 89
Zaawansowany

  • Postów:518
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Gniezno
Offline

Napisano 20.12.2011 19:04


I tu się mylisz, korzystałem z twojego diablo z 2h bo tyle bugów mi zgłosili, a ja nie miałem jak sprawdzić
Począwszy z wybraniem klasy w danej frakcji skończywszy na niezapisywaniu expa/poziomu.

Nie, to ty się tu mylisz. Sam posiadałem kiedyś diablo mod by onyke i jestem bardzo zadowolony mi nikt błędów nie zgłaszał a na serwerze grało dużo osób. Po wgraniu łatek dostępnych na forum diablo to działa znakomicie, po wgraniu łatki sebula ( mysql ) to już lepszego diablo być nie może.


To prawda diablo jest bardzo dobre ale na 200 lvl jestem pewien że kolega
n0iz9999 jeszcze nie raz tu napiszę choćby z powodu kuszy po wbiciu 100-120 punktów w inteligencję kusza strzela cały czas czy np: nie pamiętam dokładnie ale chodzi o graczy ze zbyt dużą różnica poziomów to są 2 pierwsze problemy jeśli chodzi o większego expa od 10-40k lvl . Tu masz 30001 k wycinasz w swoim sma i wklejasz ten z pliku txt.

Załączone pliki

  • Załączony plik  30001.txt   280,18 KB  39 Ilość pobrań

Użytkownik Pietras11 edytował ten post 20.12.2011 19:07

  • +
  • -
  • 0

#9 n0iz9999

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:mariusz
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 20.12.2011 19:09

Omg.. Jest fix na to. Tak samo na fireballa...
Nie obwiniaj o to jego.. On robil tego diablo na niższe levele.

Ja chce całe .sma a nie tabelke boze !! Ty widzisz i nie grzmisz... !!!
Co za napek nie umie tabelki zrobić..
  • +
  • -
  • 0

#10 Lamaa

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Lubin
Offline

Napisano 20.12.2011 23:01

W
public create_klass(id)


w
for(new i=1;i<28;i++)


Miałeś liczbę klas 9, zamiast 28, dlatego na pozostałych klasach miałeś lvl 0 i nie zapisywał ci się exp. Zmieniłem na liczbę klas w onyku, plus zmieniłem colorchata YELLOW na GREEN, bo nie chciał mi się kompilować, a nie chciało mi się z tym bawić. Gotowe SMA masz w załączniku. Sprawdziłem na swoim serwie, exp leci. Resztę chyba dasz radę zrobić sobie sam.


PS. Zmieniłeś tylko tabelkę expa, a już w powitaniu zniknęło "Diablo Mod by Onyke"? Uważasz, że ty go sam zrobiłeś czy jak, bo czegoś tu nie rozumiem ;)

Załączone pliki


Użytkownik Lamaa edytował ten post 20.12.2011 23:15

  • +
  • -
  • 1

#11 n0iz9999

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:mariusz
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 21.12.2011 07:37

@UP:
Dzięki bardzo ;>
O to mi chodziło.
A oni zaczęli sobie gadać na inne tematy.
Thx :>

@Edit:
Jednak dalej nie działa..
Screen na dowód : http://i41.tinypic.com/e0sfmg.jpg
  • +
  • -
  • 0

#12 Lamaa

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Lubin
Offline

Napisano 21.12.2011 22:18

Bo po zmianie tego musisz zresetować całą tabelkę. A najlepiej jest utworzyć sobie zupełnie nową. Najzwyczajniej zmień sobie nazwę tabelki w cvarach tu przykład: np z "dbmodtable" na "dbmodtable2", a już wszystko powinno ci chodzić, ponieważ u siebie testowałem na 2 mapkach pod rząd i łaziło pięknie :)
  • +
  • -
  • 3

#13 n0iz9999

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -5
Mniej niż zer0.

  • Postów:18
  • Imię:mariusz
  • Lokalizacja:warszawa
Offline

Napisano 22.12.2011 07:28

I o taką odpowiedź mi chodziło !
Dzięki :)
Nom, miałem 7 kolumn w bazie znaczy do 7 klas a teraz do 28 :)

Oczywiście +
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych