Niestety ostatnimi czasy jesteśmy bez serwera, jednak po ukazaniu się AmxBans System zamierzam wykupić serwer i reaktywować sieć. Kwestia jest tego typu, że nie mam zamiaru inwestować w to jakiejś większej sumy pieniędzy i tutaj rodzi się pytanie: który hosting wybrać ?? Chodzi mi o serwer na jakieś 17 slot'ów (prędzej mniej niż więcej), z HLTV i FastDL (konieczne). Serwer najprawdopodobniej prywatny (niema problemu aby było hasło) i pingi "w normie", czyli jakieś 30-50 ms. Nie chodzi mi o jakiś wypasiony serwer, graczy mam "zagwarantowanych", więc z tym niema problemu (także przy późniejszej zmianie hostingu i IP). Generalnie potrzebuję zwykły, dość tani serwer, bez ścin/lag'ów z HLTV i FastDL. Zastanawiałem się nad hostingiem "moje-serwery.pl", lecz w tym temacie znalazłem negatywne wypowiedzi na jego temat (ściny, skaczący ping), oprócz tego jest jeszcze NiceShoot.pl, lecz tam byłoby mnie stać jedynie na prywatny serwer w Polsce (Warszawa) w efekcie - brak FastDL, lub publiczny we Francji, ale znowu nie wiem jak się to przełoży na ping. Możecie doradzić jeszcze jakieś inne hostingi ?? Zamierzam przeznaczyć na ten serwer maksymalnie 30zł, a najlepiej gdyby cała kwota oscylowała w granicach 20-25zł. Aha, jeśli ktoś potrzebowałby lokalizacji, to chodzi o Śląsk.
P.S.
Od razu proszę o niepisanie tekstów typu "w serwer musisz zainwestować", "po co Ci taki serwer", "za tą kasę nie kupisz nic dobrego" itd. Sprawa jest jasna i nie podlega dyskusji, byłbym wdzięczny za trzymanie się tematu...