Nowe menu do diablo moda - prosba o napisa...
Filip1512
18.12.2011
Jak zrobić menu, że jak napisze "/noweklasy" to pokazuje mi się menu z w moim przypadku tylko 1 opcją, a gdy się ją wybierze to otwiera się tak jakby "motd" i tam będzie opis tej klasy?
Chodzi o podobne działanie do "/klasy" na diablomodzie..
I żeby tam co minutę na sayu pisał "Zobacz nowe klasy! (napisz /noweklasy)"
+++++++++ za kazda przydatna pomoc
Chodzi o podobne działanie do "/klasy" na diablomodzie..
I żeby tam co minutę na sayu pisał "Zobacz nowe klasy! (napisz /noweklasy)"
+++++++++ za kazda przydatna pomoc
sNH.
19.12.2011
To jest menu, w którym po wciśnięciu danej opcji pojawia się motd - będziesz już mógł dostosować sobie je do swoich potrzeb. Stwórz plik klasy.txt i tam dopisuj. Ten plik powinien znajdować się w configs
Edited by SlaNdisH!, 19.12.2011 07:58.
#include <amxmodx> #include <colorchat> #define PLUGIN "Menu wyboru" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "SlaNdisH" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /noweklasy","mymenu") register_logevent("pokaz_info",2,"1=Round_Start") } public mymenu(id){ new MyMenu=menu_create("Witaj w Menu DiabloMoD","cbMyMenu"); new MyMenuFun=menu_makecallback("mcbMyMenu"); menu_additem(MyMenu,"Info o najnowszych klasach","",0,MyMenuFun);//item=0 menu_display(id, MyMenu,0); return PLUGIN_HANDLED; } public cbMyMenu(id, menu, item){ switch(item){ case 0:{ show_motd(id, "/addons/amxmodx/configs/klasy.txt", "Klasy") return PLUGIN_CONTINUE; } } menu_destroy(menu); return PLUGIN_HANDLED; } public mcbMyMenu(id, menu, item){ return ITEM_ENABLED; } public pokaz_info(id) { ColorChat(0,GREEN,"[DiabloMod] Zbinduj sobie komende /noweklasy i uzywaj tej serwera szybciej!"); }
Edited by SlaNdisH!, 19.12.2011 07:58.
Filip1512
19.12.2011
Plik Txt? Tzn jak będę chciał zrobić np. drugą klasę to zmieniać nazwy tych txt i w pliku tak ?
Chodzi mi oto (wytłumacze dokładniej):
Wchodze na serwer, na czacie (sayu) pisze mi: "Zobacz nowe klasy! (napisz /noweklasy)" co 2min.
Gdy wpiszę "/noweklasy" to pokazuje się menu wyboru (1, 2, 3 itd - w moim przypadku 2)
Gdy klikne 1 - pokazuje mi motd z infem o klasie z opcji #1, gdy klikne #2 to pokazuje info o klasie z opcji #2
Już nie wiem jak to łatwiej napisać...
Edited by aerocell, 19.12.2011 14:56.
Chodzi mi oto (wytłumacze dokładniej):
Wchodze na serwer, na czacie (sayu) pisze mi: "Zobacz nowe klasy! (napisz /noweklasy)" co 2min.
Gdy wpiszę "/noweklasy" to pokazuje się menu wyboru (1, 2, 3 itd - w moim przypadku 2)
Gdy klikne 1 - pokazuje mi motd z infem o klasie z opcji #1, gdy klikne #2 to pokazuje info o klasie z opcji #2
Już nie wiem jak to łatwiej napisać...
Edited by aerocell, 19.12.2011 14:56.
vanethar
19.12.2011
Pamiętaj że w tym plik musi zawierać HLTM najlepiej połączony ze stylami CSS (zaoszczędzisz na znakach), nie może być więcej niż 1300 znaków.
sNH.
19.12.2011
Dobra, prościej. Tu masz zrobione menu takie, które po wpisaniu /noweklasy pokaże ci tylko 1 opcję do wyboru, czyli 1. Nowe Klasy. Jeśli chcesz dodać więcej funcji do menu to musisz dodać więcej case. Ciężko jest to wytłumaczyć, ale jak chcesz mieć więcej opcji w menu z motd to napisz co ma tam być to ci zrobie. Jeśli gracz wpisze /noweklasy pojawi się mu menu(jak pisałem wcześniej) i tam wybierasz 1. Wtedy otwiera ci się motd z tekstem. To tyle. Jeśli chcesz wiedzieć coś jeszcze, to pisz.
Jak dodajesz nowe opcje to nie zapomnij o edycji i dodaniu czegoś takiego jak to: menu_additem(MyMenu,"Info o najnowszych klasach","",0,MyMenuFun);//item=0
Edited by SlaNdisH!, 19.12.2011 15:20.
Jak dodajesz nowe opcje to nie zapomnij o edycji i dodaniu czegoś takiego jak to: menu_additem(MyMenu,"Info o najnowszych klasach","",0,MyMenuFun);//item=0
Edited by SlaNdisH!, 19.12.2011 15:20.