Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Nie działa /klasa na New Game


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 *EviL.

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:17
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Kłobuck
Offline

Napisano 17.12.2011 14:21

Witam !

A więc zacząłem trochę przerabiac diablo moda (Diablo Mod 5.9L SQL) i chciałem go sprawdzic, lecz nie chciałem kupowac serwera, tak więc zainstalowałem "AMXX dla leniwych v2" i wgrałem diablo.
Wszystko ładnie pięknie wszystkie komendy działają jak i itemy, tylko ja nie mogę wybrac klasy, chociaż PODboty mają klase.

Pomyślałem że muszę miec bazę danych, tak więc zrobiłem MySQL na ugu.pl
W pliku amxx.cfg, wypełniłem tak:

diablo_sql_host "mysql2.ugu.pl"

diablo_sql_user "db571057"
diablo_sql_pass "********"
diablo_sql_database "db571057"
diablo_sql_table "diablomod"
diablo_sql_save "0"

Ale jak znowu dam New Game i chcę wpisac /klasa to nic, a w konsoli coś takiego:


L 12/17/2011 - 14:17:42: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'mysql2.ugu.pl' (10060)
L 12/17/2011 - 14:17:42: Could not connect to SQL database.
L 12/17/2011 - 14:17:42: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'mysql2.ugu.pl' (10060)
L 12/17/2011 - 14:17:42: Could not connect to SQL datab


A więc zrobiłem coś źle przy cvarach do MySQL, czy może nawet nie potrzebne robiłem baze danych.
Proszę o szybką i zrozumiałą pomoc !



Pozdrawiam
  • +
  • -
  • 0

#2 Pietras11

    Wszechwiedzący

  • Power User

Reputacja: 89
Zaawansowany

  • Postów:518
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Gniezno
Offline

Napisano 17.12.2011 14:35

Nie chce Ci się połączyć z bazą sql coś z tabela przekręciłeś.
  • +
  • -
  • 0

#3 Mores

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:39
  • GG:
  • Imię:Szymon
  • Lokalizacja:Chudow
Offline

Napisano 17.12.2011 14:52

Pietras, tylko tyle do Twojej wypowiedzi : :crazy: o_O :wstyd: :mur: :facepalm2:

Evil, musisz wejść na hosta bazy danych i dodać dostęp do korzystania z SQL. (IP serwera)
Wtedy będzie śmigać

Użytkownik Mores edytował ten post 17.12.2011 14:53

  • +
  • -
  • 1

#4 Koniarek

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:250
  • Imię:Filip
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 17.12.2011 15:00

Najlepiej kup na proserwer.pl (xaa.pl) 3,66 zl sms

#5 *EviL.

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:17
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:Kłobuck
Offline

Napisano 17.12.2011 15:29

Pietras, tylko tyle do Twojej wypowiedzi : :crazy: o_O :wstyd: :mur: :facepalm2:

Evil, musisz wejść na hosta bazy danych i dodać dostęp do korzystania z SQL. (IP serwera)

Wtedy będzie śmigać


Jak mam dodac IP Serwera jak to jest na New Game, z BOT'ami.
Zagłębiając się w ten temat dowidziałem się że trzeba też podac port hosta, lecz nie mam pojęcia jaki jest na ugu.pl, czy to mogą byc te liczby co w logach pisało, czyli: 10060 (chociaż w to wątpię), czyli całośc powinna wyglądac tak:

diablo_sql_host "mysql2.ugu.pl:10060"
diablo_sql_user "db571057"
diablo_sql_pass "********"
diablo_sql_database "db571057"
diablo_sql_table "diablomod"
diablo_sql_save "0"


@UP
Zmieniłem hosting na "db4free.net" i zrobił wszystko zgodnie z tym poradnikiem:
http://amxx.pl/topic...mowym-hostingu/

Mam tak:


diablo_sql_host "db4free.net"
diablo_sql_user "bchyra1995evil"
diablo_sql_pass "*******"
diablo_sql_database "diablomodevil"
diablo_sql_table "diablomod"
diablo_sql_save "0"


I teraz jak wpisuje /klasa to dalej klasa się nie wyświetla, a co najlepsze NIE MA ŻADNYCH BŁĘDÓW W LOGACH
teraz tylko tyle jest i nic więcej:

L 12/17/2011 - 16:42:59: Log file started (file "cstrike\addons\amxmodx\logs\test_log.log") (game "cstrike") (amx "1.76d")
L 12/17/2011 - 16:42:59: *** EviL^ VALVE_ID_LOOPBACK *** Create Class ***


A wcześniej:

L 12/17/2011 - 13:09:07: Log file started (file "cstrike\addons\amxmodx\logs\diablo.log") (game "cstrike") (amx "1.76d")
L 12/17/2011 - 13:09:07: 12/17/2011 - 13:09:07 ### MAPA: de_aztec ###
L 12/17/2011 - 13:09:14: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)
L 12/17/2011 - 13:09:14: Could not connect to SQL database.
L 12/17/2011 - 13:09:26: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)
L 12/17/2011 - 13:09:26: Could not connect to SQL database.
L 12/17/2011 - 13:09:28: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)
L 12/17/2011 - 13:09:28: Could not connect to SQL database.
L 12/17/2011 - 13:09:41: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)
L 12/17/2011 - 13:09:41: Could not connect to SQL database.
L 12/17/2011 - 13:09:42: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061)
L 12/17/2011 - 13:09:42: Could not connect to SQL database.
L 12/17/2011 - 13:13:36: 12/17/2011 - 13:13:36 ### MAPA: de_aztec ###


Proszę o pomoc i jeszcze raz przypominam to jest na New Game


@UP2

patrząc na poradniki i problemy ludzi właśnie z tym samym co ja, już wiem co trzeba zrobic żeby miec klasy, wystarczyło dopisac "port" w: db4free.net:3306
A całośc tak powinna wygladac:

diablo_sql_host "db4free.net:3306"
diablo_sql_user "bchyra1995evil"
diablo_sql_pass "*******"
diablo_sql_database "diablomodevil"
diablo_sql_table "diablomod"
diablo_sql_save "0"


Problem rozwiązany, temat do zamknięcia !

Użytkownik *EviL. edytował ten post 17.12.2011 17:44

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych