Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pomoc


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 hax

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:200
  • Lokalizacja:...
Offline

Napisano 04.02.2009 15:52

Witam. Problem mam z tym kodzikiem
/* Plugin generated by AMXX-Studio 

Dodanie konta w users.ini:

"nick" "haslo" "tz" "a"

WYMAGA WLACZONEGO MODUŁU NETDB - http://forums.alliedmods.net/attachm...5&d=1176218286 !
*/

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <netdb>

#define PLUGIN "Konta"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

new static url[]="www.haxzone.pl"

public plugin_init() 
{
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
}


public client_authorized(id)
{
	// ktos ze slotem - konto ma ;]
	if(get_user_flags(id) & ADMIN_RESERVATION) return PLUGIN_CONTINUE
	
	// ma konto, nieważne czy ma neo czy nie, nie sprawdzamy nawet - usuwamy mu flage admina (t) i przerywamy
	if(access(id,ADMIN_LEVEL_H) && access(id,ADMIN_USER)) 
	{ 
		remove_user_flags(id,ADMIN_LEVEL_H) 
		return PLUGIN_CONTINUE
	}
	
	new ip[16], host[50]	
	get_user_ip(id,ip , 15 , 1)	
	netdb_gethostbyaddr(ip,host,49)
	
	if(contain(host,"adsl") != -1 || contain(host,"dynamic") != -1)		
	{
		new reason[30]
		format(reason,29,"Zaloz konto na %s!",url)
		
		client_print(id, print_console, "* * * Masz zmienne IP !")
		client_print(id, print_console, "* * * Aby grac na naszym serwerze wejdz")
		client_print(id, print_console, "* * * na %s oraz zaloz",url)
		client_print(id, print_console, "* * * konto (napisz PW do administratora")		
		
		server_cmd("kick #%d %s",get_user_userid(id), reason)
		
		return PLUGIN_CONTINUE
	}
	
	return PLUGIN_CONTINUE	
}

czymoze ktoś zrobić tak żeby to :

Masz zmienne IP !
Aby grac na naszym serwerze wejdz
na %s oraz zaloz
konto (napisz PW do administratora

było wyświetlane w konsoli ?

oraz , czy można powiększyć ilość wyświetlanych znaków tutaj : ?

format(reason,29,"Zaloz konto NEO na %s!",url)

chodzi o to że mi ucina

Dołączona grafika
  • +
  • -
  • 0

#2 Misiaczek ;c

    /dev/null

  • Moderator

Reputacja: 1662
Godlike

  • Postów:2495
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Halemba
Offline

Napisano 04.02.2009 15:57

przecież jest wyświetlane w konsoli O.o
client_print(id, print_console, "* * * Masz zmienne IP !")
        client_print(id, print_console, "* * * Aby grac na naszym serwerze wejdz")
        client_print(id, print_console, "* * * na %s oraz zaloz",url)
        client_print(id, print_console, "* * * konto (napisz PW do administratora")

a co do 2 to nie wiem :/
  • +
  • -
  • 0

#3 naXe

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 269
Wszechwidzący

  • Postów:1489
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kwidzyn
Offline

Napisano 04.02.2009 16:00

3maj: http://amxx.pl/viewtopic.php?t=4003
Czy to, to jest to samo ?

#4 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 04.02.2009 16:04


public KickPlayer( target , szReason[] , szLine2[] , szLine3[] ) 

{     

	//* Credit to Teyut from amx forums for multi-line kick message *

	

	new msg_content[1024]

	new pl_name[32]

	new pl_authid[32]      

    

	get_user_name(target, pl_name, 31)    

	get_user_authid(target, pl_authid, 31)       

	

	format(msg_content, 1023, "%s^n%s^n%s", szReason, szLine2, szLine3)   

	message_begin(MSG_ONE, 2 , {0,0,0}, target)   

	write_string(msg_content)    

	message_end()      

}

  • +
  • -
  • 0

#5 hax

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:200
  • Lokalizacja:...
Offline

Napisano 04.02.2009 16:06

przecież jest wyświetlane w konsoli O.o

właśnie chodzi o to że nie wyświetla
  • +
  • -
  • 0

#6 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 04.02.2009 17:24

Zapewne za dlugie...
  • +
  • -
  • 0

#7 hax

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:200
  • Lokalizacja:...
Offline

Napisano 04.02.2009 18:12

zrobi to ktoś ?

darkman, w które miejsce mam dodać ten kod

Fajnie by było jak byś złożył to do całości :)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych