[5.9l] Pare problemow z DB
sebul
11.12.2011
Źle i proszę Cię, nie udzielaj się jak masz pisać bzdury, bo żeby coś usunąć, to trzeba to porządnie usuwać, a nie na odwal, aby plik się kompilował. Ten kawałek kodu musi wyglądać takZamien na to:
//sql
public sql_start() {
if(g_boolsqlOK) return;
new host[128], user[64], pass[64], database[64];
get_cvar_string("diablo_sql_database", database, 63);
get_cvar_string("diablo_sql_host", host, 127);
get_cvar_string("diablo_sql_user", user, 63);
get_cvar_string("diablo_sql_pass", pass, 63);
g_SqlTuple = SQL_MakeDbTuple(host, user, pass, database);
get_cvar_string("diablo_sql_table", g_sqlTable, 63);
new q_command[512];
new typ_primary[5];
formatex(q_command, 511, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (`nick` VARCHAR(48), `ip` VARCHAR(32), `sid` VARCHAR(32), `klasa` INT(2), `lvl` INT(3) DEFAULT 1, `exp` INT(9) DEFAULT 0, `str` INT(3) DEFAULT 0, `int` INT(3) DEFAULT 0, `dex` INT(3) DEFAULT 0, `agi` INT(3) DEFAULT 0, PRIMARY KEY (`%s`, `klasa`)) DEFAULT CHARSET `utf8` COLLATE `utf8_general_ci`", g_sqlTable, typ_primary);
SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple, "TableHandle", q_command);
}
//sql
public sql_start() {
if(g_boolsqlOK) return;
new q_command[512];
formatex(q_command, 511, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (`nick` VARCHAR(48), `ip` VARCHAR(32), `sid` VARCHAR(32), `klasa` INT(2), `lvl` INT(3) DEFAULT 1, `exp` INT(9) DEFAULT 0, `str` INT(3) DEFAULT 0, `int` INT(3) DEFAULT 0, `dex` INT(3) DEFAULT 0, `agi` INT(3) DEFAULT 0) DEFAULT CHARSET `utf8` COLLATE `utf8_general_ci`", g_sqlTable);
}
albo tak
//sql
public sql_start() {
if(g_boolsqlOK) return;
new q_command[512];
new typ_primary[5];
switch(get_cvar_num("diablo_sql_save")) {
case 0: typ_primary = "nick";
case 1: typ_primary = "ip";
case 2: typ_primary = "sid";
default: typ_primary = "nick";
}
formatex(q_command, 511, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (`nick` VARCHAR(48), `ip` VARCHAR(32), `sid` VARCHAR(32), `klasa` INT(2), `lvl` INT(3) DEFAULT 1, `exp` INT(9) DEFAULT 0, `str` INT(3) DEFAULT 0, `int` INT(3) DEFAULT 0, `dex` INT(3) DEFAULT 0, `agi` INT(3) DEFAULT 0, PRIMARY KEY (`%s`, `klasa`)) DEFAULT CHARSET `utf8` COLLATE `utf8_general_ci`", g_sqlTable, typ_primary);
}
to zależy, czy chcemy mieć wgrany fix z http://amxx.pl/topic...wanie-sie-klas/
Koniarek
11.12.2011
albo tak
//sqlpublic sql_start() { if(g_boolsqlOK) return; new host[128], user[64], pass[64], database[64]; get_cvar_string("diablo_sql_database", database, 63); get_cvar_string("diablo_sql_host", host, 127); get_cvar_string("diablo_sql_user", user, 63); get_cvar_string("diablo_sql_pass", pass, 63); g_SqlTuple = SQL_MakeDbTuple(host, user, pass, database); get_cvar_string("diablo_sql_table", g_sqlTable, 63); new q_command[512]; new typ_primary[5]; switch(get_cvar_num("diablo_sql_save")) { case 0: typ_primary = "nick"; case 1: typ_primary = "ip"; case 2: typ_primary = "sid"; default: typ_primary = "nick"; } formatex(q_command, 511, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (`nick` VARCHAR(48), `ip` VARCHAR(32), `sid` VARCHAR(32), `klasa` INT(2), `lvl` INT(3) DEFAULT 1, `exp` INT(9) DEFAULT 0, `str` INT(3) DEFAULT 0, `int` INT(3) DEFAULT 0, `dex` INT(3) DEFAULT 0, `agi` INT(3) DEFAULT 0, PRIMARY KEY (`%s`, `klasa`)) DEFAULT CHARSET `utf8` COLLATE `utf8_general_ci`", g_sqlTable, typ_primary); SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple, "TableHandle", q_command);}
przecież to jest to samo

Użytkownik Koniarek edytował ten post 11.12.2011 19:49
Filip1512
11.12.2011
albo tak
//sqlpublic sql_start() { if(g_boolsqlOK) return; new host[128], user[64], pass[64], database[64]; get_cvar_string("diablo_sql_database", database, 63); get_cvar_string("diablo_sql_host", host, 127); get_cvar_string("diablo_sql_user", user, 63); get_cvar_string("diablo_sql_pass", pass, 63); g_SqlTuple = SQL_MakeDbTuple(host, user, pass, database); get_cvar_string("diablo_sql_table", g_sqlTable, 63); new q_command[512]; new typ_primary[5]; switch(get_cvar_num("diablo_sql_save")) { case 0: typ_primary = "nick"; case 1: typ_primary = "ip"; case 2: typ_primary = "sid"; default: typ_primary = "nick"; } formatex(q_command, 511, "CREATE TABLE IF NOT EXISTS `%s` (`nick` VARCHAR(48), `ip` VARCHAR(32), `sid` VARCHAR(32), `klasa` INT(2), `lvl` INT(3) DEFAULT 1, `exp` INT(9) DEFAULT 0, `str` INT(3) DEFAULT 0, `int` INT(3) DEFAULT 0, `dex` INT(3) DEFAULT 0, `agi` INT(3) DEFAULT 0, PRIMARY KEY (`%s`, `klasa`)) DEFAULT CHARSET `utf8` COLLATE `utf8_general_ci`", g_sqlTable, typ_primary); SQL_ThreadQuery(g_SqlTuple, "TableHandle", q_command);}
przecież to jest to samo
Niby to samo, ale jednak jego kod czyta

Sebulek wielkie dzięki, przy okazji sprawdziłem paladyna - koniarek, też dziekuje

A co z pluginem z nożami? Bo teraz najbardziej mi na nim zależy...
Filip1512
11.12.2011

Podaje ponownie sma knife moda:
Logowanie - AMXX.pl: Support AMX Mod X
Użytkownik aerocell edytował ten post 11.12.2011 19:58
sebul
11.12.2011
W działaniu praktycznie bez różnicy, jak nie dublują Ci się klasy, to ten pierwszy będzie dobry.sebul - bez różnicy, który kod?
Lepiej przeczytaj cały kod dokładnie...albo tak
przecież to jest to samo
Filip1512
13.12.2011

sebul, co z knife modem? zobaczysz tego *.sma ?
refresh
nadal potrzebna pomoc do knife moda
Lamaa
14.12.2011

Odnośnie buga numer dwa to miałem kiedyś identyczny problem, kiedy wgrałem na serwer Diablo knife moda

Po 3 nie wyobrażam sobie ninjy czy innych 200 leveli z nożami przyspieszającymi bieganie, czy uleczanie podczas gdy oni mają max w siłę i max w zwinność. Stali by się oni najzwyczajniej nieśmiertelni, co totalnie odstraszało by ewentualnych nowych graczy wbijających na twój serwer

Ale to tylko moje zdanie

Filip1512
14.12.2011
Aerocell, nie rozumiem tylko po co ci knifemod na Diablo. Te dwa pluginy się ze sobą bardzo gryzą. Nie wsadza się do jednej klatki kota z psem, bo jeden zapewne tego nie przetrzyma
To odnośnie buga numer jeden.
Odnośnie buga numer dwa to miałem kiedyś identyczny problem, kiedy wgrałem na serwer Diablo knife modaZamiast kombinować z przerabianiem Diablo (bo to właśnie diablo musiał byś przerobić, aby knife mod ci na nim chodził, nie odwrotnie), wywal tego moda i zastąp go czymś innym, jak np. nowymi itemkami, czy klasami.
Po 3 nie wyobrażam sobie ninjy czy innych 200 leveli z nożami przyspieszającymi bieganie, czy uleczanie podczas gdy oni mają max w siłę i max w zwinność. Stali by się oni najzwyczajniej nieśmiertelni, co totalnie odstraszało by ewentualnych nowych graczy wbijających na twój serwer
Ale to tylko moje zdanie
#1 Po to, żeby diablo nie był taki nudny i normalny jak 90% obecnych. (tj. gotowiec)
#2 Ja bardzo mało się na tym znam, ale Ty widzę jeszcze mniej... sam rozwiązałem już problem i to nie było nawet w 1% związane z knife modem
#3 Uleczanie jest do max 95hp (100hp), widziałem w tych 10% serwerów, gdzie knife mod działał normalnie bez żadnych bugów... odstraszało graczy? Człowieku, do 15 lvla praktycznie za 1 zabicie u mnie jest 1lvl

Na ogół - nie pomogłes, nic nie wniosłeś do tematu i nie masz bladego pojęcia o tym
Użytkownik aerocell edytował ten post 14.12.2011 15:19
Filip1512
15.12.2011
Pisze, że zawsze jest pokazane 0/5 - zawsze i nie można skakać, to samo jest z moją nową klasą, gdzie zrobiłem aby było możliwych 5 piorunów na rundę (na binda) - to samo, pisze, ze juz nie mam wiecej blyskawic...
Został tylko knife mod... boże wszystkie problemy sam rozwiazuje