[ROZWIĄZANE] AMX BANS i BF2 w różnych baza...
albino
07.12.2011
Witam, chciałbym żeby moje pluginy AMXbans gm 1.6.1 i BF2 1.5.5a zzapisywały dane w różnych bazach msql. Jeśli w pliku sql.cfg mam dane bazy w któej mam staty bf2 to działają a jeśli dane innej bazy do amxbans to bf2 nie działą. W kodzi amx bans próbowałem zmienic nazwe pliku sql.cfg na inną np baz.cfg żeby z niej czytało dane bazy dla amxbans a w sql.cfg są dane do bf2. AMx bans wtedy działa ale bf2 nie i zapisuje dane do bazy z pliku baz.cfg. Jak wgram oryginalny amxbans to bf2 znów działa. Jest jakiś sposób na 2 bazy danych?
8ball1
08.12.2011
bazę danych dla amx_bans zapisujesz w sql.cfg
natomiast bazę danych dla bf2 zapisujesz w amxx.cfg na samym końcu !
i wszystko działa poprawnie..
natomiast bazę danych dla bf2 zapisujesz w amxx.cfg na samym końcu !
i wszystko działa poprawnie..
albino
08.12.2011
TAk wyglądają cvary od bf2 a w sql.cfg wpisałem dane bazy do amxbans i nadal bf2 zapisuje i odczytuje staty z bazy z sql.cfg.
//////////////////////// Battlefield 2: Rank Mod ////////////////////////
bf2_active 1 //(1|0) - Wlacz/wyłącz Plugin (Standardowo 1 - Wlaczony)
bf2_badges 1 //(1|0) - Wlacz/wyłącz system odznak (Standardowo 1 - Wlaczone)
bf2_badgepowers 1 //(1|0) - Wlacz/wyłącz moce dla odznak (Standardowo 0 - Wylaczone)
bf2_awp 0 //(1|0) - AWP/Scout. Co ma dostac gracz jesli posiada odznake za bron snajperska (Standradowo 0 - Scout)
bf2_ffa 0 //(1|0) - Wlacz/wyłącz atakowanie druzyny dla zdobycia fragow i uzycia odznak (Standardowo 0 - Wylaczone)
bf2_xpmultiplier 0.1 //(dziesietna) - Wielkosc jaka ma byc do nastepnej rangi. (z 0.1 to jest: 15 trzeba zabic aby miec range 1, 20 000 zabic aby byc w top randze) (Standradowo 0.1)
bf2_xpminplayers 2 //(int) - Minimalna ilosc graczy, wymagana aby zdobywac pkt za wybuch/rozbrojenie bomby oraz za kradziez flag (jesli gramy w tryb CTF) (Standradowo 2)
bf2_reset_days 21 //(int) - Liczba dni gdy gracz nie gra po ktorych kasuje sie jego (Uwaga: obecnie dziala tylko z zapisem nVault) (Standradowo 21)
bf2_icon_time 1.5 //(dziesietna) - Czas w jakim maja sie wyswietlac ikony nad graczami (info o randze) jak na nich nacelujesz (Standradowo 1.5)
bf2_help_url "http://s20007.fd.zab....pl/bf2webdocs" //(znaki) - strona na ktorej umieszczone sa pliki pomocy (opcjonalnie) nie dodawaj na koncu /
bf2_statustext 1 //(int) - Enable/Disable the points, # of bagdges, and rank info that replaces player name info in hud (Standradowo 1 - Wlaczone)
bf2_hud_options "abcde" //(flagi) - Ustawienia hud gracza, nie dziala jesli Opcja PlayerName jest wlaczona (Standradowo "abcde")
//flag a - Wyswietl Zdrowie/Pancerz/Bron dla druzyny
//flag b - Wyswietl Range dla druzyny
//flag c - Wyswietl Range dla wrogow
//flag d - Nie wyswietlaj informacji jesli wrog jest niewidzialny (dana odznaka umozliwia niewidzialnosc)
//flag e - Wyswietl graficzna Range nad glowami graczy
// [ Battlefield 2 : Rank Mod PL v1.1.0 | Ustawienia MySQL ] //
bf2rank_db_host "xxx.xxx.xxx" //Host bazy danych
bf2rank_db_user "mojanazwa" //Użytkownik Bazy danych
bf2rank_db_pass "moje haslo" //Haski bazy danych
bf2rank_db_database "serw_s20007" //Nazwa bazy danych
Dane do bazy tutaj zmieniałem ale w oryginale na pewno są dobrze.
//////////////////////// Battlefield 2: Rank Mod ////////////////////////
bf2_active 1 //(1|0) - Wlacz/wyłącz Plugin (Standardowo 1 - Wlaczony)
bf2_badges 1 //(1|0) - Wlacz/wyłącz system odznak (Standardowo 1 - Wlaczone)
bf2_badgepowers 1 //(1|0) - Wlacz/wyłącz moce dla odznak (Standardowo 0 - Wylaczone)
bf2_awp 0 //(1|0) - AWP/Scout. Co ma dostac gracz jesli posiada odznake za bron snajperska (Standradowo 0 - Scout)
bf2_ffa 0 //(1|0) - Wlacz/wyłącz atakowanie druzyny dla zdobycia fragow i uzycia odznak (Standardowo 0 - Wylaczone)
bf2_xpmultiplier 0.1 //(dziesietna) - Wielkosc jaka ma byc do nastepnej rangi. (z 0.1 to jest: 15 trzeba zabic aby miec range 1, 20 000 zabic aby byc w top randze) (Standradowo 0.1)
bf2_xpminplayers 2 //(int) - Minimalna ilosc graczy, wymagana aby zdobywac pkt za wybuch/rozbrojenie bomby oraz za kradziez flag (jesli gramy w tryb CTF) (Standradowo 2)
bf2_reset_days 21 //(int) - Liczba dni gdy gracz nie gra po ktorych kasuje sie jego (Uwaga: obecnie dziala tylko z zapisem nVault) (Standradowo 21)
bf2_icon_time 1.5 //(dziesietna) - Czas w jakim maja sie wyswietlac ikony nad graczami (info o randze) jak na nich nacelujesz (Standradowo 1.5)
bf2_help_url "http://s20007.fd.zab....pl/bf2webdocs" //(znaki) - strona na ktorej umieszczone sa pliki pomocy (opcjonalnie) nie dodawaj na koncu /
bf2_statustext 1 //(int) - Enable/Disable the points, # of bagdges, and rank info that replaces player name info in hud (Standradowo 1 - Wlaczone)
bf2_hud_options "abcde" //(flagi) - Ustawienia hud gracza, nie dziala jesli Opcja PlayerName jest wlaczona (Standradowo "abcde")
//flag a - Wyswietl Zdrowie/Pancerz/Bron dla druzyny
//flag b - Wyswietl Range dla druzyny
//flag c - Wyswietl Range dla wrogow
//flag d - Nie wyswietlaj informacji jesli wrog jest niewidzialny (dana odznaka umozliwia niewidzialnosc)
//flag e - Wyswietl graficzna Range nad glowami graczy
// [ Battlefield 2 : Rank Mod PL v1.1.0 | Ustawienia MySQL ] //
bf2rank_db_host "xxx.xxx.xxx" //Host bazy danych
bf2rank_db_user "mojanazwa" //Użytkownik Bazy danych
bf2rank_db_pass "moje haslo" //Haski bazy danych
bf2rank_db_database "serw_s20007" //Nazwa bazy danych
Dane do bazy tutaj zmieniałem ale w oryginale na pewno są dobrze.
8ball1
08.12.2011
dziwne.. mi normalnie działa tak jak Tobie napisałem.
sprawdź czy aby na pewno dobrze wklepujesz dane do bazy bf2.
sprawdź czy aby na pewno dobrze wklepujesz dane do bazy bf2.
albino
08.12.2011
na pewno dobrze, gdyby było źle to nie zapisywałoby w ogóle a zapisuje do bazy która jest wpisana w sql.cfg. JAką masz wersje bf2 i jeśli możesz to pokaż mi swoje cvary bf2
kasza
08.12.2011
bf2rank_db_host "xxx.xxx.xxx" //Host bazy danych bf2rank_db_user "mojanazwa" //Użytkownik Bazy danych bf2rank_db_pass "moje haslo" //Haski bazy danych bf2rank_db_database "serw_s20007" //Nazwa bazy danychDodaj do sql.cfg może pomoże.
albino
09.12.2011
Dodałem, nie działało, ale poradziłem sobie inaczej. do sql.inl wpisałem dane i przekompilowałem i śmiga. Ale teraz jedno pytanie.
Jak zablokować działanie odznak na wybranych mapach? Np na awp_india fy_snow aim_map? Tylko chce żeby naliczło fragi na tych mapach i można było zdobyć odznaki ale żeby na tylko tych mapach nie działały a na innych tak.
Jak zablokować działanie odznak na wybranych mapach? Np na awp_india fy_snow aim_map? Tylko chce żeby naliczło fragi na tych mapach i można było zdobyć odznaki ale żeby na tylko tych mapach nie działały a na innych tak.
kasza
09.12.2011
http://amxx.pl/topic/364-konfiguracja-danej-mapy/Jak zablokować działanie odznak na wybranych mapach? Np na awp_india fy_snow aim_map? Tylko chce żeby naliczło fragi na tych mapach i można było zdobyć odznaki ale żeby na tylko tych mapach nie działały a na innych tak.
kasza
09.12.2011
Wiadomość wygenerowana automatycznie
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,
raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.
Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL
Ten temat został zamknięty przez moderatora.
Powód: Pomoc udzielona
Jeśli się z tym nie zgadzasz,

Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL