Medale + Ranking
Robiin
28.10.2017
Gość_VictoRy_* 28.10.2017
Mixtaz
31.10.2017
Plugin działa poprawnie, wystarczy wpisać w cvary dane mySQL, ale można też to zrobić w amxx.cfg.
Ja natomiast spotkałem się z bardzo dziwnym błędem. Ponieważ po dodaniu tego pluginu serwerowa wartość set_light zaczeła się zmieniać co 0.1 sek (wartość domyślna "b"). Po 30 sekundach wszystko wraca do normy. Po dodaniu średnika przed medalami - błąd ustępuje.
@VictoRy
Może masz plugin hide_say w tym samym .ini co medale? Wówczas komenda przestaje funkcjonować bo zostaje handledowana x2.
Rozwiązanie to stworzyć oddzielny pliczek plugins*.ini i w nim umieścić hide_say i pluginy kooperujące.
Użytkownik Mixtaz edytował ten post 31.10.2017 22:01
Assorri
08.04.2020
W jaki sposób zresetować medale? Z bazą raczej się połączyłem, bo błędy ustąpiły po wpisaniu danych do .sma, ale w tej bazie nie moge znaleźć zapisów medali, tego pliku vault.medale nigdzie nie mam, pomoże ktoś?
Assorri
08.04.2020
usuń tabele 'medale' z bazy i zmien mape na serwerze
Usunąłem i nic nowego się nie pojawilo ;/
Rivit
08.04.2020
no bo sie nie miało pojawic. usunales tabele to zapisy znikły. plugin sam tworzy tabele gdy startuje
Assorri
08.04.2020
no bo sie nie miało pojawic. usunales tabele to zapisy znikły. plugin sam tworzy tabele gdy startuje
Ale ta tabele z nazwa "medale" co mialem to byly jakies stare, nieaktualne i pomimo usunięcia medale nadal są
Wpisując /medale i patrzę ranking TOP15 to medale zostały, nie zostały usunięte, jest jakaś komenda do konsoli by to zrestartowac? Albo w jakim pliku to może się zapisywac? Pliku vault.medale nie mam
Rivit
08.04.2020
okej to wyjaśnijmy sobie cos.
Skoro piszesz w tym temacie to znaczy, że korzystasz z pluginu z tego tematu, który domyślnie zapisuje medale do bazy danych, a konkretniej do tabeli 'medale'
Jeśli używasz jakiejs przeróbki tego pluginu to nie dziw się, że usuwając tabele 'medale' nic sie nie dzieje.
Musisz ruszyć tyłek, otworzyć plugin i popatrzeć, rozglądnac się za nazwą pliku lub tabeli. Ewentualnie załączyć całe .sma
Assorri
08.04.2020
okej to wyjaśnijmy sobie cos.
Skoro piszesz w tym temacie to znaczy, że korzystasz z pluginu z tego tematu, który domyślnie zapisuje medale do bazy danych, a konkretniej do tabeli 'medale'
Jeśli używasz jakiejs przeróbki tego pluginu to nie dziw się, że usuwając tabele 'medale' nic sie nie dzieje.
Musisz ruszyć tyłek, otworzyć plugin i popatrzeć, rozglądnac się za nazwą pliku lub tabeli. Ewentualnie załączyć całe .sma
Czyli dodajac dane do bazy jest to to juz jest przerobka pluginu i musze szukac nazw plikow?
Rivit
08.04.2020
nie. Podając dane do bazy podajesz między innymi nazwe bazy, w której zostanie stworzona tabela medale. Tam szukaj. Reszte napisałem.
damiann1990
20.06.2022
Odświeżę plugin mi nie działa z Galileo? mp_chattime ustawiłem na 10 nawet, i nie pokazuje zdobytych medali ? a komenda /medale działa normalnie
Anonimowy09
29.01.2023
nie dziła.
trzeba coś jeszcze zrobić??
Użytkownik Anonimowy09 edytował ten post 29.01.2023 22:06