Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

kompilacja własnego plugin na interp się nie powodzi.


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 mlekowita

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 91
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 01.12.2011 14:23

Witam. Napisałem swój plugin który wymusza interp ustawiony w cvarach i jeszcze 3 inne komendy.


/* Plugin generated by AMXX-Studio */

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <colorchat>

#define PLUGIN "interp"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "mlekowita"

new wCvar;

public plugin_init(){
register_plugin(PLUGIN,VERSION,AUTHOR)
register_logevent("Poczatek_Rundy", 2, "1=Round_Start")
set_task(30.0, "reklama", _, _, _, "b");
wCvar=register_cvar ("amx_interp","0.01");

}
public reklama(){
ColorChat(0,GREEN,"[INTERP]^x01 Serwer co runde wymusza interp %f",get_pcvar_float(wCvar))
}
public Poczatek_Rundy()
{
client_cmd(id,"ex_interp %d",wCvar);
client_cmd(id,"cl_updaterate 101");
client_cmd(id,"rate 2000");
client_cmd(id,"cl_rate 25000");
ColorChat(0,GREEN,"[INTERP]^x01 Serwer ustawil Ci interp %f",get_pcvar_float(wCvar))
}


Niby wszystko dobrze pisane z poradników, ale się nie kompiluje. ;> Jeżeli się nie powodzi to raczej jest źle. ;c Za każdą pomocną odpowiedź :plus:

#2 sebul

    Godlike

  • Junior Admin

Reputacja: 2016
Godlike

  • Postów:5411
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Ostrołęka
Offline

Napisano 01.12.2011 14:34

Zamiast
client_cmd(id,
daj
client_cmd(0,

  • +
  • -
  • 1
Posiadam TBM (inaczej PTB), które działa dużo lepiej niż zwykłe PTB, nawet na modach z lvlami. Zainteresowany? Proszę bardzo
Generator tabeli expa - aż do 103600 poziomu

#3 mlekowita

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 91
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 01.12.2011 14:36

Dzięki. :plus:
Mniej więcej rozumie dlaczego tak jest.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych