Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pingi na jednym serwerze. Problem rozwiązany ale nie do końca...Mam admina na serwerze ZM. Kupiłem nowy komputer, a tu niespodzianka... pingi na serwerze skaczą do 500


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 JaVoR

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:50
  • Imię:Bartek
  • Lokalizacja:InoWroCłaW
Offline

Napisano 30.11.2011 17:29

Mam admina na serwerze ZM.
Na starym komputerze (64bit karta graficzna, 1.6Ghz,512ramu, 20mb/s łącze mam) gra na tym serwerze chodziła płynnie bez lagów.

Kupiłem nowy komputer : karta 384mb, 2x3.0Ghz, 2Gb, net ten sam i mam taki problem, że wchodząc na ten serwer ZM zaczęły mi skakać pingi do 500(na starym słabszym kompie były po 50).

Dzisiaj wszedłem w ustawienia karty graficznej (Intel® 946 Express Chipset Family [integra]) i znalazłem coś takiego jak opcje zaawansowane. Metodą prób i błędów udało się usunąć ten błąd ale... No i tu się zaczyna problem, ponieważ po zmianie opcji (do wyboru 1 lub 2 ponieważ sprawdziłem że wystarczy jedną lub druga włączyć):
Dołączona grafika
W CS'ie nie widzą ani menu, jak już wejdę na ślepo na serwer to widzę co 10 literkę... {ss:}
Dołączona grafikaDołączona grafika



Nie ma innej możliwości aby zmniejszyć sobie ping nie tracąc takich rzeczy jak tekst w grze czy coś innego?

PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC!

POZDR. ChesTeR
  • +
  • -
  • 0

#2 Redux

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:109
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Redux
  • Lokalizacja:Nie wiem.
Offline

Napisano 10.12.2011 15:43

Przywróć wartości domyślne w tych ustawieniach zaawansowanych karty - szczerze wątpię, że ustawienia GPU wpływają na ping.
Usuń również config.cfg.
Co do tych literek - na pewno masz OpenGL? Spróbuj sprawdzić wszystkie tryby graficzne (OpenGL, D3D, Software).

#3 Name166

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:245
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 22.12.2011 13:01

zakup sobie steam :)

Raczej coś masz z kartą graficzną

#4 blakk

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:124
  • Imię:Dominik
  • Lokalizacja:Poznań
Offline

Napisano 22.12.2011 13:05

Nowa karta graficzna ;)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych