Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Spadajace Prezenty


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wojo

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 30.11.2011 13:32

Witam.Otóż mam problem ze skompilowaniem pluginy Spadające Prezenty. Zrobiłem żeby dodawało hp,kase,dawało perka i expa


I nie chce skompilować. Mógłby ktoś poprawić kod żeby szło skompilować a zarazem wszystko działało jak należy.?

SS z Errorami w Załączniku

Kompilowałem lokalnie bo na http://amxx.pl/kompilator wyskakiwał mi taki błąd:

prezenty.sma(5) : fatal error 100: cannot read from file: "prezenty"



Plugin:

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <codmod>
#include <prezenty>

#define PLUGIN "Lista prezentow"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "R3X"


public plugin_init()
{
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR);

register_gift("Prezent#1", "Prezent_Numer1");
register_gift("Prezent#2", "Prezent_Numer2");
register_gift("Prezent#3", "Prezent_Numer3");
register_gift("Prezent#4", "Prezent_Numer4");


//Na poczatku rundy
register_event("HLTV", "eventRoundInit", "a", "1=0", "2=0");
}
public eventRoundInit()
{
gifts_clear_map();

set_task(60.0, "taskSpawnGift", 2368);

}

public taskSpawnGift()
{
gift_spawn();
}

public Prezent_Numer1(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
new ile = random_num(10, 100)*10;
cod_set_user_xp(id, cod_get_user_xp(id)+ile);
client_print(id, print_chat, "Dostales %d expa", ile);
}
public Prezent_Numer2(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
new ile = random_num(1, 10)*10;
if(nowe_zdrowie < maxzdrowie);
{
set_user_health(id, nowe_zdrowie);
client_print(id, print_chat, "Uleczono Cie o %d hp", ile);
}
if(nowe_zdrowie > maxzdrowie && zdrowie != maxzdrowie);
{
set_user_health(id, maxzdrowie);
client_print(id, print_chat, "Jestes w pelni uleczony!");
}
}
public Prezent_Numer3(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
new ile = random_num(100, 500)*10;
cs_set_user_money(id, kasa+ile);
client_print(id, print_chat, "Otrzymales %d kasy", ile);
}
public Prezent_Numer4(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
cod_set_user_perk(id, -1, -1, 1);
client_print(id, print_chat, "Dostales %d");
}

Załączone miniatury

  • prezenty.JPG

Użytkownik Wojo edytował ten post 30.11.2011 13:32

  • +
  • -
  • 0

#2 ExTaza?!

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 104
Zaawansowany

  • Postów:424
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Leszno
Offline

Napisano 30.11.2011 14:36

Masz inlude "prezenty" i popraw resztę błędów bo jest ich 12. A czasu nie mam wiec nie zrobie.

Załączone pliki


Użytkownik ExTaza?! edytował ten post 30.11.2011 14:38

  • +
  • -
  • 0

http://www.Cs-Kurnik.pl - Zapraszam!

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: awp.cs-kurnik.pl:27017 / 155.133.43.190:27017

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: ts3.cs-kurnik.pl - Darmowe kanały                     


#3 Wojo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 30.11.2011 14:48

Masz inlude "prezenty" i popraw resztę błędów bo jest ich 12. A czasu nie mam wiec nie zrobie.


Gdybym nie miał include to by mi errorów nie pokazało tylko:

prezenty.sma(5) : fatal error 100: cannot read from file: "prezenty"

  • +
  • -
  • 0

#4 ExTaza?!

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 104
Zaawansowany

  • Postów:424
  • GG:
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Leszno
Offline

Napisano 30.11.2011 16:06

Źle przeczytałem... Jak sie jest zmeczonym to norma
  • +
  • -
  • 0

http://www.Cs-Kurnik.pl - Zapraszam!

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: awp.cs-kurnik.pl:27017 / 155.133.43.190:27017

 

b_350_20_FFAD41_E98100_000000_591F11.png IP: ts3.cs-kurnik.pl - Darmowe kanały                     


#5 Najkon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 60
Pomocny

  • Postów:161
Offline

Napisano 30.11.2011 16:45

Skąd ci się wzieło :
        if(nowe_zdrowie < maxzdrowie);
        {
         set_user_health(id, nowe_zdrowie);
skoro nie ma takich zmiennych ? Poza tym jeśli uzywasz funkcji cs_.. to dopisz #include <cstrike>
  • +
  • -
  • 0

#6 Wojo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 30.11.2011 18:45

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <cstrike>
#include <engine>
#include <fun>
#include <codmod>
#include <prezenty>
#define DMG_BULLET (1<<1)
#define PLUGIN "Lista prezentow"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "R3X"


public plugin_init()
{
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR);

register_gift("Prezent#1", "Prezent_Numer1");
register_gift("Prezent#2", "Prezent_Numer2");
register_gift("Prezent#3", "Prezent_Numer3");
register_gift("Prezent#4", "Prezent_Numer4");
register_gift("Prezent#5", "Prezent_Numer5");
register_gift("Prezent#6", "Prezent_Numer6");


//Na poczatku rundy
register_event("HLTV", "eventRoundInit", "a", "1=0", "2=0");
}
public eventRoundInit()
{
gifts_clear_map();

set_task(60.0, "taskSpawnGift", 2368);

}

public taskSpawnGift()
{
gift_spawn();
}

public Prezent_Numer1(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
new ile = random_num(10, 100)*10;
cod_set_user_xp(id, cod_get_user_xp(id)+ile);
client_print(id, print_chat, "Dostales %d expa", ile);
}
public Prezent_Numer2(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
new ile = random_num(1, 10)*10;
if(get_user_health(id) < cod_get_user_health(id)+100);
{
set_user_health(id, ile);
client_print(id, print_chat, "Uleczono Cie o %d hp", ile);
}
if(get_user_health(id) > cod_get_user_health(id)+100 && health != cod_get_user_health(id)+100);
{
set_user_health(id, cod_get_user_health(id)+100);
client_print(id, print_chat, "Jestes w pelni uleczony!");
}
}
public Prezent_Numer3(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
new ile = random_num(100, 500)*10;
cs_set_user_money(id, ile);
client_print(id, print_chat, "Otrzymales %d kasy", ile);
}
public Prezent_Numer4(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
cod_set_user_perk(id, -1, -1, 1);
client_print(id, print_chat, "Dostales %d");
}
public Prezent_Numer5(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
set_user_footsteps(id, 1);
client_print(id, print_chat, "Dostales Ciche Chodzenie");
}
public Prezent_Numer6(id)
{
client_print(id, print_chat, "Podniosles prezent");
set_user_armor ( id, 100 )
client_print(id, print_chat, "Dostales 100 Armora");
}


Teraz mam taki problem

SS w załączniku

Mógłby ktoś to poprawić.?

Załączone miniatury

  • prezenty.JPG

  • +
  • -
  • 0

#7 Hiroshima

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1312
Godlike

  • Postów:4968
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Málaga
Offline

Napisano 30.11.2011 18:48

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony z forum:
AMX Mod X > Problemy z pluginami
do
Scripting AMXX > Prośby o kompilacje pluginów / Problemy z kompilacją


  • +
  • -
  • 0

#8 Wojo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 01.12.2011 15:55

Zrobi mi to ktoś poprawnie czy nie?

Użytkownik Wojo edytował ten post 01.12.2011 15:56

  • +
  • -
  • 0

#9 Najkon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 60
Pomocny

  • Postów:161
Offline

Napisano 01.12.2011 16:20

Skąd ci sie wzieło "if(get_user_health(id) > cod_get_user_health(id)+100 && health != cod_get_user_health(id)+100);" ? a dokładniej te health ? :D

Napisz co ma robić dokladnie prezent numer 2. Poza tym po co robić coś w stylu 'jestes w pelni uleczony' ? :S

# Dodam że takie coś w prezencie numer 4 :
client_print(id, print_chat, "Dostales %d");
nie napisze ci nazwy perku gdyż %d odpowiada za liczbe, a najwazniejsze że nie ma 'odniesienia' do zadnej zmiennej czy coś :D

Użytkownik Najkon edytował ten post 01.12.2011 16:21

  • +
  • -
  • 0

#10 Wojo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 03.12.2011 14:07

Prezent Numer 2 ma uleczyć HP

Coś jak uleczenie w sklepie cod by Mietek

A w prezencie numer 4 jak mam zrobić żeby pisało jaki perk dawało


A tamto mi się wzieło właśnie z cod_shop ;D

Zrobi ktoś?

Odświeżam
  • +
  • -
  • 0

#11 Najkon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 60
Pomocny

  • Postów:161
Offline

Napisano 03.12.2011 15:14

powiedz o co ci chodzi z 'jestes juz uleczony' ? :o
  • +
  • -
  • 0

#12 Wojo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 09.12.2011 15:29

powiedz o co ci chodzi z 'jestes juz uleczony' ? :o


Chodzi mi o to że wyskakuje komunikat że masz pełne zdrowie i nie może sie uleczyć jak podniesiesz prezent numer 2 który ma uzdrawiać.

Odświeżam
  • +
  • -
  • 0

#13 fbang

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 82
Zaawansowany

  • Postów:237
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 09.12.2011 15:37

ad perka
    cod_set_user_perk(id, -1, -1, 1, 0);

  • +
  • -
  • 0

#14 Wojo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 09.12.2011 19:26

ad perka

	cod_set_user_perk(id, -1, -1, 1, 0);

A co z resztą.?
  • +
  • -
  • 0

#15 Najkon

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 60
Pomocny

  • Postów:161
Offline

Napisano 10.12.2011 10:33

A skad my mamy wiedziec ile to jest 'pelne zdrowie' ? Nie lepiej zrobić po prostu że dodaje hp ? xD
  • +
  • -
  • 0

#16 Wojo

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 5
Nowy

  • Postów:40
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warmia
Offline

Napisano 20.12.2011 18:15

A skad my mamy wiedziec ile to jest 'pelne zdrowie' ? Nie lepiej zrobić po prostu że dodaje hp ? xD



No lepiej by było.Tylko żeby to działało.

Odświeżam

Odświeżam
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych